PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7469}

Lwie serce

Lionheart
1990
7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 19786
4,6 8 krytyków
Lwie serce
powrót do forum filmu Lwie serce

100/10

ocenił(a) film na 10

Najlepszy film o sztukach walki jaki powstal, walka finalowa majstersztyk i bardzo wzruszajaca scena ostatnia.
P.S. Fani van Damma Laczmy sie. Pozdrowienia

ocenił(a) film na 10
alvaro39

Racja Racja i jeszcze raz racja ciesze sie że są jeszcze na tym świecie fani tego pięknego wzruszającego trzymającego w napięciu do samego końca cudownego filmu który jest jedyny w swoim rodzaju i bezkonkurencyjny.POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 9
leon241

Film powstał jeszcze zanim się urodziłem, dzisiaj miałem przyjemność go obejrzeć i poruszył mnie dokumentnie! Świetne kino, fantastyczne sceny walk i piękne zakończenie. Naprawdę klasyka warta obejrzenia!

leon241

Klasyk ! 10/10 typowy klimacik lat 90 tych. Finałowa walka rewelka.

ocenił(a) film na 9
alvaro39

Kocham ten film. Jak byłem mały to przede wszystkim podobały mi się w nim sceny walk.Dzisiaj oceniam ten film jako całość 10/10.Muzyka świetnie oddająca budowane napięcie.Bardzo dynamicznie jak na tamte lata nakręcone sceny walk no i J.C.V.D.,któremu nic nie można zarzucić w tym filmie.Do tego scenariusz niby prosty i deczko przewidywalny ale ogólnie bardzo wzruszająca historia.Ach dziś już się takich filmów nie robi...

ocenił(a) film na 10
milkiwayman

Dokłądnie,najlepszy film z bijatyk...nie tylko z sceny walk ale też ma normalna fabułe....super sie oglada go. milaem ten film na vhs ale wcieło mi kasete..chetnie wrócilem do niego sciągając go z neta...Pozdrawiam Fanów tego świetnego filmu!

ocenił(a) film na 6
alvaro39

Stare dobre kino z lat 90'. Trochę ckliwy, przesadzony, ale co tam.
Gratka dla fanów Van Damme.

tenszin

haha, właśnie sobie obejrzałem na tubie - powrót do lat młodości i napięcia z jakim 8 latek czeka na wyprawę z ojcem do wypożyczalni kaset video w drewnianej budce na osiedlu. I co tym razem wybierze - kolejnego Van Damme'a czy coś innego ? a wszystko za 5 000 zł (dawne pieniądze).
Ehh, piękne czasy początku lat 90....

A film rzeczywiście bardzo spoko, broni się i dziś, finałowa nawalanka jest dalej ekstra i ma coś z poezji, z dramatu rycerskiego. Bomba !

ocenił(a) film na 6
mecenas17

hehe, nom to były czasy.

ocenił(a) film na 9
mecenas17

juz tak nie słodz film ze 20 000 kosztował za 5000 to mozna bylo pestki małe czarne kupic plus 2 orężady w torebkach :) pamietacie je jeszcze

ocenił(a) film na 9
alvaro39

piekny i wzruszający, jako dziecko go zobaczyłem i zrobił na mnie duze wrazenie :)

alvaro39

Popieram w całej rozciągłości. Jest to jeden z pierwszych filmów jakie oglądałem jako mały szczyl, dzisiaj go sobie odświeżyłem i o dziwo kojarzyłem kilka scen. Co tu dużo pisać - klasyka swojego gatunku, muzyka świetnie skomponowana i w pełni oddająca klimat filmów z lat 90.

użytkownik usunięty
kamill87

Ja go dzisiaj obejrzalem... Nastawilem sie na koope... Ale jest piekny

alvaro39

Co prawda, to prawda... Z Van Damma wyroslem juz dawno... ale kilka jego filmow przez sentyment zawsze jestem skory zobaczyc... Lwie serce... az nie chce sie wierzyc, ze tak slaby aktor, bez warsztatu, potrafil tyle dac z siebie... Bardzo lubie tez Cyborga z jego udzialem. Pozdrowienia

ocenił(a) film na 7
Havard

Witam Dołączę się zwolenników - film z czasów kiedy Van Dam brał dla siebie dobre scenariusze i starał się. Teraz to już nie to.
Dobre kino lat 90 - konieczny tytuł na liście kino maniaków.

sokoleokoo2

Mnie sie wydaje, ze to nie byla kwestia scenariuszy, ktore wybieral, gdyz dzisiejsze rowniez mialy by szanse, ale GDYBY ZOSTALY ZREALIZOWANE W TYM CZASIE, CO lWIE SERCE ITP... To my wydoroslelismy, kino dojrzalo... Te filmy, podobnie do produkcji z Brucem Lee, mialy swa swietnosc wiele lat temu... Dzisiaj? Nawet gdyby Van Damme zagralby w superprodukcji, wszyscy i tak podejdziemy do tego sceptycznie i wiekszosc z nas ominie ja szerokim lukiem. Mielismy jednak zaliczac sie do grona szczesliwcow, ktorzy widzieli prekursorow tego gatunku i tego nam nikt nie odbierze... Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
alvaro39

nic dodać nic ująć po waszych komentarzach po prostu przepiękny film ,a sceny walk jcvd w filmie Lwie Serce dają takiego kopa energetycznego że już dzień staje się lepszy...

alvaro39

Genialny film 10/10 zgadzam się!

alvaro39

Klasyk (POLECAM)

ocenił(a) film na 10
alvaro39

Najlepszy film jaki w życiu widziałem, było w nim wszystko co powinno być w dobrym filmie.