PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=542284}

Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 52 tys. ocen
3,6 10 1 52467
3,4 11 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Jak w tytule. Obejrzałem film, spodobał mi się. Tylko jestem ciekaw, czy można stworzyć taką
ludzką stonogę ? ;>

użytkownik usunięty
Sebikk

Zszyć ludzi w ten sposób można, wystarczy być chirurgiem. O ile zrobi się to w sterylnych warunkach, to nie powinno dojść do zakażenia, choć oczywiście tkanki obcego organizmu mogą się nie przyjąć. Ale nawet jeśli się uda, to przecież oczywiste, że tylko pierwsza osoba z "łańcuszka" ma szansę przeżyć. Pozostałe osoby padną po kilku dniach, po pierwsze z braku wody i pożywienia, a także niezbędnych mikoro- i makroelementów, a po drugie z powodu zatrucia organizmu na skutek spożywania kału.

ocenił(a) film na 7

Dzięki za odpowiedzieć. Mimo wszystko pomysł na film genialny ;)

ocenił(a) film na 8

Mi się wydaje że zanim ta druga i trzecia część stonogi zmarla by z powodu zatrucia albo braku pożywienia czy też plynów szybciej by się zaksztusila wlasnymi wymiocinami i udusila a co do filmu to świetny powinni w taki sposób karać gwalcicieli i pedofilów

OLIN1

Jebne XDAFGAHANZNSMMXNSJAMZKSJKA nikt na takie coś nie zasługuje chyba że kamuś

ocenił(a) film na 8
Bluehaven

Przycisz się

OLIN1

Bo? Ja też napisałam swoją opinię tak jak ty

ocenił(a) film na 8
Bluehaven

Pięciolatek bawi się w grożenie , skończ szkole , potem się odzywaj

OLIN1

Możliwe że jestem młodsza ,ale to nie zmienia faktu ,że możesz mnie obrażać poza tym kto tu komu grozi.

ocenił(a) film na 8
Bluehaven

Dorośnij zrozumiesz

ocenił(a) film na 1

na skutek spozywania kału dochodzi w ukladzie pokarmowym do zakazenia bakteriami coli obecnymi w kale, a nie do zatrucia

ocenił(a) film na 8
aguxd

Nie wiesz ,po co piszesz .Nie w każdych odchodach są bakterie koli , dochodzi do zatrucia nie zakażenie zakażenie ma miejsce przy kontakcie z krwią chyba że jeśli chodzi o obrzydzenie

ocenił(a) film na 8
OLIN1

Owrzodzenie

użytkownik usunięty
Sebikk

Aaa ale jak to spodobał Ci się?! Poważnie? Przecież to obrzydliwe i chyba tylko całkowicie chore umysły mogły coś takiego wymyśleć. Nie uważasz?

ocenił(a) film na 7

Poważnie, spodobał mi się. Bardzo oryginalny i dobrze wykonany. W końcu to miałbyć horror. A horror nie zawsze musi wystraszyć, może też czasami obrzydzić tak samo jak np. w "Serbskim Filmie".

użytkownik usunięty
Sebikk

Według mnie oba te filmy to "dzieła" dewiantów dla dewiantów.

ocenił(a) film na 7

To, że tobie się nie podobają, nie oznacza, że wszyscy muszą podzielać takie samo zdanie ;)

użytkownik usunięty
Sebikk

No chyba jednak podzielają jej zdanie, ocena mówi sama za siebie. I tak jest moim zdaniem zawyżona przez takich jak Ty.

ocenił(a) film na 7

"takich jak Ty", czyli ?
Czemu wszyscy mają problem z tym filmem, matko..

Sebikk

Bo jest nieludzki?

ocenił(a) film na 7
Fifarafa99

Ach, i to jest ten problem? Czyli wszystkie filmy powinny być ludzkie..

Sebikk

TAK XD

ocenił(a) film na 7

a przez takich jak ty zaniżona...

Sebikk

Film jest genialny! Sam pomysł przyprawia o przysłowiowe ciarki, a do tego idealnie dobrana obsada... Straszne :) W każdym razie ja zdecydowanie wolę pierwszą część, druga była trochę zbyt niesmaczna ;p

LadyMay

czytam komentarze i się dziwię.....zgroza ???? ha ! przecież to tylko film. nie przepadam za horrorami bo mnie raczej bawią, natomiast ten jest na prawde okay. własnie po to sie robi horrory. :) mam podobne zdanie do Sebikk.

ocenił(a) film na 3

Dla dewiantów ? Nie powiedziałabym. Ogromna część widzów jest najwyraźniej przewrażliwiona. To TYLKO FILM. Pomysł dosyć może kontrowersyjny, ale rzeczywistość bywa o wiele bardziej.

ocenił(a) film na 1
Sebikk

@Sebikk - "Srpski film" ocenilam dosc wysoko. Ladnie zbilansowane przyczyna i skutek, wszystko mialo sens, rece i nogi. "Stonoga" nie trzyma sie kupy. Jest kompletnie pozbawiona logiki. Dla mnie "Stonoga" to kompletna porazka. Pomysl moze i niezly, ale cala reszta to katastrofa

ocenił(a) film na 7
TakaSeJa

Masz racje. Mimo kiepskiej fabuly, pomysl jest bardzo oryginalny. Dlatego dalem taka ocene ;)

Wybaczcie, że się wtrącam.

Ktoś kogoś poprawia, a sam nie potrafi poprawnie posługiwać się ojczystym(?) językiem... :(
''Wymyślić'', a nie ''wymyśleć'' ;)
Pozdrawiam jaaakże cieplutko :)

użytkownik usunięty
Blau95

Hoho widzę, że koleżanka sama "przeczesała" wszystkie moje wypowiedzi, żeby się odgryźć...? To dziecinada. Nie chciałam cię urazić a na pewno się nie spodziewałam takiej reakcji. Wyluzuj trochę

Dziecinadą było Twoje pouczanie. Dodawanie komentarza tylko po to, żeby poprawić jakiś błąd (a dokładniej regionalizm) :/ ???
I sama wyluzuj, Koleżanko, bo ja nie jestem ani trochę spięta.
PS: nie uraziłaś mnie, tylko delikatnie zirytowałaś.

Sebikk

A ja mam takie pytanie: czy są tu jakieś skrajnie obrzydliwe momenty? Bo kusi mnie obejrzeć, ale lekko się obawiam przesadzonych scen.

ocenił(a) film na 7
conti01

Znaczy..to zależy od gustu. Jeżeli chodzi ci o erotykę to jej brak. Ogólnie to jest dosyć spokojny film. ;)

ocenił(a) film na 10
conti01

Skrajnie obrzydliwych nie ma, bo nie widać ani kału, ani specjalnie dużo krwi (tylko w dwóch momentach naprawdę niedużo). Moment operacji też pokazany jest delikatnie, bez żadnych szczegółów.
Film bardziej oddziałuje na psychikę widza, nie epatuje obrzydliwymi scenami. Bardziej porusza po prostu czyste okrucieństwo wobec drugiego człowieka.

Dla mnie film jest rewelacyjny, bardzo innowacyjny, świetnie gra na emocjach.

użytkownik usunięty
Sebikk

Pewnie się da.

ocenił(a) film na 7

Teraz juz wszystko jest mozliwe..

Sebikk

Normalni ludzie nie lubią oglądać jak ktoś krzywdzi innych. Normalni ludzie nie pytają czy zrobienie czegoś takiego jest możliwe.

ocenił(a) film na 6
SiOsTrY

widocznie sporo nienormalnych tutaj jest... a kto te normy wyznacza, Ty ?

SiOsTrY

Bez spiny to tylko film, idąc tym tokiem myślenia " Piła" , "Seven" czy "Hannibal" też powinny trafić do kosza. Co innego żeby Ci ktoś w realu rzucił taki pomysł, wtedy wypadało by powidzieć " ziomek , nie...."

michalBialystok

Zastanów się, jacy ludzie robią takie filmy i kto lubi coś takiego oglądać. Kim jesteś, że lubisz oglądać filmy tego typu? Nie odpowiadaj, po prostu przemyśl to.

SiOsTrY

Może tobie to się wydaje dziwne ale to że ktoś lubi takie filmy nie znaczy że ma problemy z psychiką, to bardziej zwykła ludzka ciekawość niż zdeprawowanie i na pewno nie ma odzwierciedlania w prawdziwym życiu, tak samo ktoś może lubić filmy akcji co nei znaczy że zaraz kupi sobie broń i zacznie strzelać do ludzi albo skakać po pociągach

ocenił(a) film na 10
SiOsTrY

Wow, jaka przemowa do narodu.

Ja kocham takie filmy, temu dałam 10. Kocham flaki, krew, gore, choć w tym akurat tego nie ma. Lubię chore filmy i lubię okrucieństwo na ekranie. Zaspokaja to moją ciekawość.

W życiu faktycznie jestem psychopatką...
Wegetarianka ze względów moralnych, mam kilka zwierząt przybłęd, regularnie wpłacam pieniądze na różne fundacje charytatywne i robię zbiórki pieniędzy dla potrzebujących. Kupuję żebrzącym ludziom jedzenie. Kilka razy interweniowałam w sprawie źle traktowanych zwierząt. Rzadko kłócę się z ludźmi, uprawiam normalny seks bez żadnych odchyleń, mam zwyczajną rodzinę i rewelacyjnego męża. Wszyscy się bardzo kochamy.
Czy jesteś równie dobrym człowiekiem co ja?
"Nie odpowiadaj, po prostu przemyśl to ".

Rozumiem że uważasz, iż psycholem jest każdy kto np. ogląda jakiekolwiek horrory. W końcu kto normalny chce się bać? Kto chce oglądać duchy, żywe trupy albo wampiry?