Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52816
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Hmm... myślę, że niskie oceny poleciały przez dzieciaki które wzieły popkorny , zgasiły światło i "napaliły się" na mocny horror ... no i się rozczarowały.

Ten film nie miał na celu przestraszyć. Uważam , że został ona upublikowany dla ludzi lubiących kontrowersyjne kino. Osobiście podziwiam tego kto napisał scenariusz do tego filmu. Musi on mieć oryginalną wyobraźnie i inne spojrznie na świat. Na pewno nie jest on psychopatą. I liczę się z tym , że pewnie jestem jedną z nielicznych osób które ma takie zdanie ;) .

Ten film trzeba zrozumieć i nie jest on dla wszystkich :)

ocenił(a) film na 1
Wasta07

No właśnie nie jest dla wszytkich wiec ci pozostali co tak ocenili dali ocene 1 wiec o co chodiz jednym sie podoba jednym nie i tyle ale raczej film należy do kategorii gówno

Wasta07

Ja myślę, że obniżyła mu raczej ocenę zgraja snobów, która nawet nie raczyła go obejrzeć, bo "nie gustuje w takich obrzydliwościach" ;)

ocenił(a) film na 4
ponder

Tak poważnie jest to za mocne kino tak uważam a zarazem oryginalne które przeraża i powoduje uczucie takie że choć wiesz że to film wyjątkowy bo nigdy takiego gówna nie widziałeś to jakoś sumienie nie pozwala ocenić filmu tak jak byś chciał go ocenić pod kategoriom filmu bądź razie film wzbudza ogromne obrzydzenie i ochotę na krytykę i niskie oceny ale oglądnęło to wielu tylko nie wiedzą co na ten temat powiedzieć takie jest moje zdanie.A twórca filmu palił ostre gówno bądź opierał się na faktach w których doszło do czegoś takiego ale nie było to udane i było zbyt drastyczne by ujawnić mediom.

DemiaN

Niestety ale świat zmierza w tym kierunku, że już niedługo będą filmować rozkładające się gówno i mówić że to kontrowersyjne, nie dla wszystkich i w ogóle awangarda. Sory, ale jeśli ktoś mówi, że to coś kontrowersyjne i oryginalne, to uwłacza to wg mnie takim osobom jak np Kubrick, czy Tarantino. To jest coś, co można wyrzucić to kosza, a nie bronić wypowiedziami typu "jacy wy jesteście głupi i dziecinni, to jest awangarda dla wybranych". Zwykły syf, od scenariusza po grę aktorską i dobrze o tym wiecie, tylko sami chcecie być tacy odważni, kontrowersyjni i kreować swoje własne zdanie. Przy takim filmie ma jednak ono niewielkie znaczenie

ocenił(a) film na 5
Wasta07

Film ma zdecydowanie zbyt niską ocenę. Pewnie wzięło się to stąd że do najłatwiejszych w odbiorze raczej nie należy. Pewnie większość z oceniających założyła że to z góry jest badziewie i dała niską notę bez oglądania, a już na pewno w większości bez oglądania do samego końca. Ale to tylko moje przypuszczenia.

ocenił(a) film na 2
Wasta07

jak dla mnie ten film został sprawiedliwie oceniony. zobacz na skalę ocen jak poszczególne numerki są opisane. tutaj z średniej wychodzi 3,3 "słaby" według mnie tak rzeczywiście jest, dlaczego?
- ten film nie jest kontrowersyjny tylko obleśny. słowo "kontrowersja" tutaj nie pasuje, zbyt hipsterskie jak na taki film. to co ma być główną atrakcją tego filmu to kupa przechodząca z tyłka do twarzy.
- nie oszukujmy się ten film nie buduje napięcia czy klimatu patrzy się na to jak odcinek byle jakiego serialu.
- fabuła może i nie jest słaba, - psychopatyczny doktor ma okazje przetestować swoje pomysły - ale wykonanie jest tragiczne. słaba gra aktorów, zbudowane napięcie równe zeru.
nie oszukujmy się tu nie ma co rozumieć, dobry pomysł słabo zrobiony, który utarł się wszystkim jak ten gdzie ludzie są połaczeni twarzą z odbytem.