jeśli szukacie czegoś naprawdę szokującego to obejrzyjcie sobie lepiej ,,Srpski Film''. pozdrawiam
Również się zgadzam, a na dokładkę polecam Salo, czyli 120dni Sodomy (może nie aż tak mocny jak Srpski, ale ryje psychikę:) )
słabizna? na mnie film wywarł ogromne wrażenie. byłem w szoku, ale podobał mi się - o to chodziło. jeśli dla Ciebie był słaby to polecam Ci ,,Snuff 102'' - moim zdaniem bardziej poryty film niż ,,Srpski..''. może widziałaś?
Nie widziałam Snuff 102, nie powiem że taka słabizna ten Srpski film ale w porównaniu z ludzką stonogą tak bo po stonodze to nie mogłam się skupić na normalnych rzeczach
no to polecam ,,Snuff 102''. daj znać kiedy będziesz oglądać. czekam na Twoje odczucia. tylko uwaga - to jest film dozwolony od 21 lat! pozdrawiam:-)
Warto dodać że są dwie wersje "Srpskiego filmu" i oczywiście lepiej obejrzeć nieocenzurowaną."Snuff 102" też jest niezły, a od siebie mogę dodać wszystkie trzy części "August Underground", "Gurotesuku", "Slaughtered Vomit Dolls" i "Bijita Q", choć tak naprawdę tego typu filmów jest cała masa i do jutra bym ich nie wypisała.
widziałem ,,Gurotesuku'' - naprawdę solidna produkcja. no i ta końcówka... z resztą tytułów które wymieniłaś mam zamiar zapoznać się w ten weekend:-)
a tak ,,by the way'' - jaki jest Twój ulubiony film z takich klimatów?
Jeden ulubiony to ciężko powiedzieć, natomiast "August Underground's Mordum" chyba największe wrażenie na mnie wywarł bo dość dawno go oglądałam i wrył się na tyle w głowę, że potem te wszystkie srpskie filmy, cannibale holocausty i ludzkie stonogi już takiego dużego wrażenia nie robiły choć są mocne. Muszę jeszcze "Salo" nadrobić bo cały czas przekładałam na potem :) a Twój ulubiony?
też nie mam jednego ulubionego, ale pamiętam film od którego zaczęła się moja fascynacja horrorami. kiedyś jak miałem 8 albo 9 lat to na kanale HBO - w Halloween - leciał taki film ,,Kolobos''. pamiętam, że po jego obejrzeniu przez kilka dni nie mogłem dojść do siebie. te efekty krwi, ten klimat, morderstwa, tortury, wydłubywanie oczu i wszystko to w domu w którym nie było ucieczki... na tamte czasy to było coś naprawdę konkretnego.
dziś ten film wzbudzałby raczej śmiech ale to od niego się wszystko zaczęło.
no i jeszcze ,,Blair Witch Project'' - swego czasu byłem fanem tej historii (ale to daaawno było).
PS: czy mógłbym dodać Ciebie do znajomych? fajnie by było mieć kogoś kto tak samo lubi horrory:-)