Dziwie się, że przy tym filmie nie ma jeszcze żadncyh wpisów. Czyżby fani jednej z najlepszych współczesnych kapel rockowych czy metalowych nie słyuszeli najnowszego dzieła Nightwisha? Utwór "While Your Lips Are Still Red" stworzony przez znakomity fiński zespół jest bowiem piosenką z tego filmu. Nie jest on jedną z piosenek zamieszczonych na "Dark Passion Play" (najnowszej płycie), ale można go zobaczyć np. na YouTubie i upewnić się, że to rzeczywiście utwór twórców "Wishmastera" czy "Nemo"!
Owa piosenka nie jest na JAKIEJKOLWIEK płycie Nightwisha. jest to utwór napisany tylko do tego filmu. Poza tym nie jest on dziełem "całego" NIghtwisha tylko Toumasa.
Jedyna różnica to to że nie ma Anette cz Tarji a takich piosenek Nighwish ma kilka i też można by powiedzieć że to piosenka Toumasa. A kto śpiewa w tej piosence?:)
I jest na płycie ta piosenka, metr ode mnie. Singiel Amaranth:)
Oczywiście że jest na płycie:
"Amaranth" - singiel wydany w zeszłym roku.
Są tam 4 piosenki i jako ostatnia właśnie ta wyżej wspomniana.
Ściślej mówiąc: Piosenkę napisał Tuomas a wykonali ja Jukka - delikatny miejscowy podkład Perkusyjny , Marco - jako wokal ( świetnie mu to wyszło ) i oczywiście wspomniany Lider - który zagrał na klawiszach.
Jak ktoś ma wątpliwości - Te same informacje które podałem znajdziecie na oficjalnej stronie zespołu oraz na jej polskim odpowiedniku. Nie wierzycie sprawdźcie.
"oficjalnej stronie zespołu oraz na jej polskim odpowiedniku"
Zastanów się na drugi raz niż palniesz głupotę - nie ma polskiej oficjalnej strony, są tylko dwa portale Page Of Wishes i ten dużo lepszy - nightwish.csk.pl
Polityk kołku - a nie znasz takiej strony jak - nightwish.pl
Nie wypowiadaj sie na temat o którym nie masz pojęcia, bo twoja wiedza leży na poziomie przedszkola a twoje info na temat zespołu sięga dna. Sorka za ostrośc ale mówisz o rzeczach o których nie masz pojęcia.
A nightwish.pl została uznana za polski odpowiednik oficjalnej strony. więć nie bredź głupot tylko zajmij się tym na czym się znasz a nie obrażaj tu innych ludzi. CYA
"została uznana za odpowiednik oficjalnej strony", to nowość! ciekawe przez kogo, no chyba, że to honorowy tytuł, który sam im wlepiłeś, to nie jest żadna oficjalna strona! i nie pisz, proszę, że się na tym nie znam, bo jestem w grupie starającej się otrzymać tytuł Oficjalnego Fanclubu Nightwisha, o coś takiego ubiega się nightwish.csk, przejrzyj sobie zawartość obydwu portali i forum, a jasne będzie, że Page of Wieś nie ma nic do "oficjalnej strony"
Tak jasne Page Of Wishes której nikt nie aktualizuje!! Jest http://www.oceansouls.nazwa.pl/ OFICJALNY FANCLUB NIGHTWISH W POLSCE
Zgadza się - przed rokiem pisałem, że staramy się o oficjalny tytuł funclubu i go otrzymaliśmy - teraz działamy jako oceansouls.pl
A Page Of Wishes, które ktoś nazwał oficjalną stroną w zeszłym roku chyli się ku upadłości, swoją drogą.
a właśnie że chodziło mi o albumy, nie o single :P poza tym [w ramach sprostowania] jestem dziewczyną :P [chodzi mi o napisanie "Alexowi"] tyle. ;)