PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109074
5,6 50 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Są już może jakies przecieki dot. tych postaci?
W dotychczasowej, podanej obsadzie same sławy! Ciekawa jestem czy twórcy w przypadku tych trzech pozostalych, ról też postawią na znane twarze?
Jesli tak, to w sprawie Cosetty stawiam na sprawdzoną w musicalu Amande Seyfried:) Emilly Rossum z "Upiora w operze" tez by pasowala...
Macie jakies swoje typy?

ocenił(a) film na 7
madeleine_6

Plotka chodzi - IMDB tak mówi przynajmniej - że Cosette ma zagrać Emma Watson. Nigdy nie słyszałam jej jak śpiewa, więc ciężko mi się wypowiedzieć, czy to dobry pomysł. Ale przynajmniej jest odpowiednio ładna-nieładna do tej roli.

Mam nadzieję, że nie wezmą Nicka Jonasa na Mariusa, bo on naprawdę nie zaśpiewa tego dobrze - było to widać na nagraniu z O2 na 25lecie musicalu.
Liczę sobie po cichutku na to, że obsadzą w tych rolach ludzi nieznanych, którzy umieją śpiewać, a nie ludzi znanych, którzy dają radę. Zresztą zobaczymy. Nie mogę się doczekać :)

teneniel

Nie wiadomo jeszcze kogo ale podobno ma tu też zagrać Miranda Cosgrove

ocenił(a) film na 7
cosgrove_polska

Pewnie Eponine... Zaiste wizualnie pasuje do roli. Nie wiem, jak śpiewa, ale to się okaże...

teneniel

Właśnie krążą takie pogłoski, i możesz mi uwierzyć na słowo, że śpiewa świetnie

cosgrove_polska

Faktycznie patrząc na dotychczasowe Eponiny, Miranda Cosrove spełnia wymagania wizualne, ale jak dla mnie nie do końca pasuje, bo jest poprostu za ładna! Eponina ma być brzydka i rezyserzy nigdy o tym nie pamietają:)

ocenił(a) film na 7
madeleine_6

Cosette też nie była pięknością ;) Za bardzo w każdym razie...
Ale w tym konkretnym przypadku (mam na myśli musical) Eponine powinna być ładna, żeby publiczność miała dodatkowy motywator do sympatyzowania z nią. I żeby wszyscy ryczeli jak bobry w czasie "To tylko pada deszcz" :)

teneniel

Masz racje, chyba tak musi juz z tym musicalem byc! Co by na to Victor H powiedzial to inna sprawa;)
Wobec tego do pieknej Eponine prosze rownie pieknego Mariuszka

ocenił(a) film na 7
madeleine_6

Zdecydowanie jestem za. Swoją drogą nie znam zbyt wielu młodych aktorów, którzy umieją śpiewać... Nie przychodzhi mi do głowy ani jeden młody człowiek do tej roli... to smutne.

użytkownik usunięty
teneniel

czytałam na jakiejś ang. stronie (nie pamiętam już jakiej), że o rolę Eponine ubiega się. Taylor Swift. -,- jeśli ją dostanie to przysięgam, że nie obejrzę.

To mam złą wiadomość dla ozal, bo dzisiaj przeczytałam, że rolę Eponine dostała właśnie Taylor. Co do roli Cosette, to ubiegają się o nią Miranda Cosgrove, Emma Watson, Hayden Pannetiere i Lucy Hale.

ocenił(a) film na 8
cosgrove_polska

błagam, błagam tylko nie to!!! >_<

ocenił(a) film na 9
olusia54_filmweb

Lepiej Taylor niż Lea(dla mnie, ale tak obiektywnie to nie wiem). Jak ja tej obsady ścierpieć nie mogę. Moje serce bije dla tej z 25 rocznicy...

ocenił(a) film na 8
czarna_maggie

a ja całym sercem kocham obsadę z dziesięciolecia ! <3

ocenił(a) film na 9
olusia54_filmweb

Salonga jest zawsze świetna, przynajmniej w mojej opinii. Jak i Nędznicy w każdym wydaniu(coś mi się zdaje że po 2012 moje zdanie nieco się zmieni). Teraz zabrałam się za książkę(że tak się chamsko pochwalę).

ocenił(a) film na 8
czarna_maggie

o tak! To najpiękniejsza książka na świecie! Victor Hugo to mój geniusz ; )

ocenił(a) film na 9
olusia54_filmweb

Przyznaję że na początku miałam opory(moja bibliotekarka mnie nastraszyła) ale miło mi się czyta. Poza tym po prostu MUSIAŁAM wsiąść się za książkę, będąc pod wielkim wrażeniem koncertu. Tak, zetknęłam się z nim dopiero 3 tygodnie temu(straszliwy wstyd) ale z miejsca pokochałam. Kocham musicale o On my own słuchałam od jakiegoś czasu i pomyślałam że byłoby idiotyczne gdybym nie wiedziała z czego pochodzi...
P.S. Jeśli już mówimy o Victorze Hugo- w dzieciństwie moją ukochaną bajką był Disneyowski "Dzwonnik...":)
(wkurza mnie straszliwie to, że moi znajomi nie podzielają tej pasji. Mało tego. Nie dość że musicalom wszelakim mówią zdecydowane "nie!", nawet nie rozumieją że muszę się wygadać... To tyle żalenia.xD)

ocenił(a) film na 8
czarna_maggie

Ja też dopiero czytam :) I tez nie mam się komu wygadać jeśli chodzi o moją dozgonną miłość do Les Mis :) Znam ten ból.

ocenił(a) film na 9
Agness_92

Progres jest: dałam mojej przyjaciółce wersję z 25 rocznicy i się zadłużyła. Nie tyle może w musicalu co w aktorze ale jest dobrze!:)

ocenił(a) film na 8
czarna_maggie

A w którym? chyba nie w Jonasie

ocenił(a) film na 9
Agness_92

Nie, nie.:) chociaż prawdę mówiąc od obejrzenia Les Mis nic do niego nie mam.

ocenił(a) film na 7
czarna_maggie

Kurcze. Myślałam, że coś jest ze mną nie tak, że tak szaleję za Les Mis, ze mną też ludzie już boją się na ten temat rozmawiać :P @czarna_maggie, serdecznie polecam książkę, a w ogóle "Katedrę Marii Panny w Paryżu" też polecam ;) Mam nadzieję, że Cię nie odstraszą sążniste opisy, bo też miałam z nimi problem. Czekam na wrażenia :)

ocenił(a) film na 9
lil_lady_a

Czarna_maggie już przeczytała "Katedrę..." zwaną przez nią roboczo "Dzwonnikiem" a jak już upora się ze stosem książek czekających na przeczytanie(wyciągają okładki i szeleszczą kartkami z uporem) zabierze się za III tom "Nędzników".
Wrażeń ma dużo, zbyt dużo by zaśmiecać forum nie na temat.
P.S. Czarna_maggie pisząca o sobie w 3 osobie... To pewnie antybiotyki jej zaszkodziły. Wybaczcie...

ocenił(a) film na 8
olusia54_filmweb

nie jesteś sama :) Philip Quast jako Javert, Colm Wilkinson=Jean Valjean (chociaż Alfie Boe też był świetny) i Michael Ball jako Marius (kocham "Empty chairs at empty tables") <3 <3

ocenił(a) film na 9
Agness_92

Popieram!!! Alfie!<3 ale Ball i Wilkinson są świetni!
A nie jakieś tanie gwiazdki pop...

użytkownik usunięty
cosgrove_polska

Taylor dostała rolę, ale wszystko zależy od tego czy ją zaaceptuje.

ocenił(a) film na 9
madeleine_6

Eponine mogła by zagrać Lea Michele -
http://www.youtube.com/watch?v=x5a5xc9woZo&feature=related- "On My Own" z Les Mis jak grała Eponine.

Bisexidryna

Lea ssie pawiana.

Cosette zagra Amanda Seyfried.

http://www.vogue.it/people-are-talking-about/l-ossessione-del-giorno/2012/01/ama nda-seyfried?utm_source=facebook&utm_medium=marketing&utm_content=ossessione

PanOvca

czyli zgadłam:)

PanOvca

i tak byłaby lepsza niż Taylor, moim zdaniem.

A co do całej obsady - trochę mnie przeraża ta lista, ale może jednak wyjdzie z tego coś porządnego...

ocenił(a) film na 9
PanOvca

naprawdę uważasz że Taylor będzie lepsza od niej ...?

użytkownik usunięty
Kelia

na pewno nie będzie lepsza. nie przepadam za Leą, ale ona przynajmniej ma doświadczenie - grała Eponine na Broadway'u. a Taylor? niewielką rolę w "Walentynkach". i nie potrafi śpiewać. dostaję spazmów, gdy myślę, jak "wygładzone" będzie "On my own". a tak żeby was dobić: http://www.youtube.com/watch?v=L6TAZzOQWSY
ciekawa jestem, czy słyszała o czymś takim jak vibrato. -,-

ocenił(a) film na 9

masakra. Lea ma specyficzny głos który może irytować, ale śpiewa (wg mnie) bez porównania lepiej... i o wiele bardziej pasuje mi na Eponine... ale moje zdanie tu juz nic nie zmieni. ;) [jeszcze raz obejrzalam ten filmik - masakrax2]

ocenił(a) film na 3
madeleine_6

No, na pewno nie powinno być gwiazd w tym musicalu. Niektóre nazwiska po prostu mnie załamały :(

madeleine_6

Eponine zagra Samantha Barks, odtwórczyni tej roli na 25leciu.
http://broadwayworld.com/article/BREAKING-NEWS-Samantha-Barks-To-Play-Eponine-In -LES-MISERABLES-Movie-20120131