PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751753}
6,6 57 tys. ocen
6,6 10 1 57459
6,6 61 krytyków
Legion samobójców: The Suicide Squad
powrót do forum filmu Legion samobójców: The Suicide Squad

jestem w małym szoku i zdziwiony ze ten film nie dostał ketegorii R jest tam dużo gore i scen drastucznych dla niektórych no i cyk rating 15, juz nie wiem co trzeba pokazać zeby dostać R-ke

wokul81_vol_2

Przecież ten film ma kategorię R ;)

ocenił(a) film na 7
jacob_filmweb

Oglądałem w UK i film miał rating 15

ocenił(a) film na 10
wokul81_vol_2

No to może w UK jakas inan jest kategoria wiekowa ale ogólnie to film ma R. A takie pytanie bo sa jakies plotki ze to nie głównie za sceny przemocy a za nagość i seks film dostal R. Czy to prawda i czy tam na serio jest tyle nagości a brutalność nie jets tak mocna jak można się było tego spodziewać.

ocenił(a) film na 7
KisielowskiMK

Niestety nie ma żadnej nagości za to sporo gore więc jeżeli chcesz pooglądać Margot Robbie to niestety musisz znowu obejrzeć Wilka z Wall street :D

ocenił(a) film na 10
wokul81_vol_2

XDDD nie no nie bo bylem ciekaw bo niektórzy tam mówili że jest nagość No nie, ale jakas fajna scena z margot bym nie pogardził ZNACZY CO XDDD nie no ale koks sie zapowiada film i widac ze Gunn zrobil Dobra robote. Koks

ocenił(a) film na 7
KisielowskiMK

Margot nie pokazuje nic więcej niż świetna gra aktorska i chyba najlepszą scenę bijatyki w całym filmie. Myślę że warto zobaczyć:-)

wokul81_vol_2

Przecież jest nagość, koleś pokazuje penisa. Dlatego tak krytycy spuszczają się nad tym filmem. Gejowska propaganda.

ocenił(a) film na 7
desperados02345

Jakoś umknęło mi to:-). W jakiej scenie to było?

wokul81_vol_2

W scenie na plaży. Poza tym widzisz też ciągle penisa tego zwierzo-czlowieka.

wokul81_vol_2

W różnych krajach istnieje różny system kategorii wiekowych. W niektórych jest kategoria R (od 16 roku życia), a w niektórych od 15 roku życia (w tym w Polsce) - w gruncie rzeczy minimalna różnica, w obu przypadkach te kategorie wiekowe oznaczają dla widzów starszych niż domyślna publika filmów Marvla, Disneya, Gwiezdnych Wojen itd (które oznaczane są kategoriami PG-13, lub od 12 roku życia). Tak samo jak w jednych krajach można spożywać alkohol po ukończeniu 18 roku życia, a w innych po skończeniu 21 lat.

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

No to jest bardzo ciekawe, bo w "moim" mieście kino napisało kategorię wiekową 13 lat. Byłem zaskoczony, bo widziałem zwiastun.

SMOK888

Tak samo jak pierwszy Venom (ale też drugi) albo Nowi Mutanci w Heliosie byli oznaczeni jako "od 15 lat". W Polsce nie przykładają do tego szczególnej wagi. Jak zajrzysz na repertuar Cinema-City to przynajmniej połowa filmu nie ma wystawionej kategorii wiekowej - nie ważne czy to Kosmiczny Mecz 2, Old, czy Czarna Wdowa.

wokul81_vol_2

Napisz no, jest scena po napisach?

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

Jest jedna scena z łasicą a poza tym czekałem 10 minut na napisach (poważnie!) i nic więcej nie było więc wyszedłem

ocenił(a) film na 8
wokul81_vol_2

ale przecież jest druga scena po napisach

ocenił(a) film na 7
kamil665544

Tak jak napisałem po 10 minutach napisów nie chciało mi się dłużej czekać