PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479701}

Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34700
7,3 16 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Pingwiny,sowy ciekawie co jeszcze wymyślą. Może super żyrafy walczące o przetrwanie ludzkości.

PanXy

takie ze skrzydełkami?

ocenił(a) film na 8
nWonka

i może jeszcze z płetwami ? ;D

PanXy

Ludzka wyobraźnia nie zna granic. Ale nie widzę powodów do narzekania.

PanXy

Na przykład krety. (Las Duncton")

PanXy

em, przecież sowy i koty, ewentualnie jeszcze narwale to nadzwierzaki. Każdy internauta ci to powie.

ocenił(a) film na 10
PanXy

to film na podstawie serii książek, które zrobiły ogromną furorę na świecie C:

ladraqkumeia

Trochę dziwny temat, dziwne jest to, że macie pretensję do ludzi, którzy starają się być oryginalni, załóżcie ten post na ,Pile', albo innym powtarzalnym filmie.

ocenił(a) film na 9
PanXy

W jednej z bajek była taka recenzja:
Kino widziało masę zwierzaków. Waleczne pandy, śpiewające wiewiórki, stepujące pingwiny, gotujące szczury, a także lwy, oposy, lisy i tygrysy [...] Mogę tu dodać również niezmiernie śmieszne ogry, gadające osły, psy latające w kosmosie ( lub z supermocami ), żółwie, czy wilki. Tak jak już ktoś wcześniej napisał, ludzka wyobraźnia nie ma granic. Podobno w następnym czasie mamy zobaczyć więcej takich filmów. Całkiem niedawno mieliśmy wysyp takich filmów ( Ryś i spółka - Biała i strzała podbijają kosmos - Żółwik Sammy - Strażnicy Ga'Holle - Alfa and Omega: Zakochany wilczek ). Więc sowy broniące całego gatunku to jeszcze nic. Gdzieś czytałem o filmie o kretach-gangsterach. To dopiero jest szczyt...

Rafi_1996

wkradł sie mały błąd: Strażnicy Ga'Holle (czyli właśnie sowy)
Dodam że pojawi/pojawił sie film np. o papudze, Hop, Miś Yogi, piorun (pies z supermocami o których piszesz),madagaskar (cała masa zwierzyny),safari, Mia i Migusie,Mysi agenci,Disco robaczki, Fantastyczny Pan Lis,Jak wytresować smoka, Alvin i wiewiórki,
Renifer Niko ratuje Święta, Odlot, Garfield, Załoga G, Kung Fu Panda 2, 3D Smerfy i wiele wiele więcej.
Tak więc wyobrażnia działa cuda:)
Polecam stronke z zapowiedziami: http://film.wp.pl/m,3,y,2011,zapowiedzi.html

PanXy

Sowy, i ogólnie ptaki, to prawdziwe wyzwanie dla grafika. Każde piórko układa się inaczej pod wpływem wiatru. Zrobienie takiego ptaka to nie lada sztuka (w szczególności sowy, która ma dużo puchu). Najprawdopodobniej właśnie dlatego zabrano się za ekranizację akurat tej książki - żeby pokazać najnowsze możliwości graficzne. Mnie też zdziwiło toże film jest o sowach, ale zrozumiałam kiedy zobaczyłam animację postaci. Grafika jest na najwyższym poziomie.

Rhaane

co nie zmienia faktu, że dla mnie idiotyzmem jest bycie na siłę oryginalnym poprzez wsadzanie różnych zwierzaków do podobnych schematów.

krilu

czyli lepiej wsadzać ciągle te same zwierzaki do tych podobnych schematów?

krilu

na siłę oryginalnym? tworzenie nowych filmów, tu: animacji, to rzeczywiście idiotyzm. o rozwoju kina nie ma co wspominać, taka durnota.
Rhaane ma rację, to wyzwanie dla grafika. ja ucieszyłam się, że w końcu ktoś zdecydował się na film właśnie o sowach.
animowane zwierzaki to filmy przede wszystkim familijne i w takich kategoriach trzeba je oceniać. jeżeli ma się więcej, niż tych kilka lat, kiedy to rodzice zabierają nas do kina, wypadałoby zwrócić uwagę na coś więcej niż fabuła, czy występujące w nich gatunki zwierząt.