PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673532}
4,3 50 tys. ocen
4,3 10 1 49887
2,7 21 krytyków
Last Minute
powrót do forum filmu Last Minute

Mówicie co chcecie, ale po zwiastunie widzę że nie będzie całkowitej tragedii.
Prosty polski film, który może w kinach kariery nie zrobi, ale pewnie nieraz powtarzany będzie przez telewizję z kilkumilionową widownią. Poza tym, przynajmniej jest to coś innego niż komedie romantyczne, którymi rynek polski zasypywany jest co roku.

ocenił(a) film na 7
domino

Ale przy okazji filmu jest afera z Anną Szarek i giełdą w tle
Prezes GPW chiał by jego dziewczyna grała w tym filmie
Co do filmu to i tak będą kręcili nosami

giovanni50

http://dziendobry.tvn.pl/video/anna-szarek-zamierzlam-wejsc-w-aktorstwo-bardziej -dyskretnie,105,newest,73144.html

Wywiad z Anną Szarek w "Dzień Dobry TVN".

Coś tam, coś tam ... postne teksty (przygotowane pijarowo wcześniej).
Niewyraźny bełkot, woda destylowana, pierdy i stęki.
"Modelka" bez szkoły aktorskiej, która "zamierza wejść w aktorstwo bardziej dyskretnie" (cytat).

Poza tym jeszcze tydzień lub dwa tygodnie temu ten film miał tytuł KLĄTWA FARAONA (podawany w mediach od roku), a po smrodzie w try miga przeflancowali go na LAST MINUTE.

artpost1

Strasznie wystudiowana przemowa tej pani, w dodatki niewiele wyjaśniająca.
Rzeczywiście, nazwa filmu miała być inna. To wyjaśnia dlaczego w ogóle nie kojarzyłem tej produkcji jako filmu który ma wejść do kin.

ocenił(a) film na 7
domino

Jak bardzo jestescie w błędzie to nawet nie wiecie!!! Film miał tytuł "Klątwa Faraona" na etapie pierwszego scenariusza, czyli na wiosnę 2012, już od jesieni wystepowal pod właściwym tytułem, poza tym plakaty, czołówka i inne rzeczy promocyjne były gotowe już pod koniec listopada - a przypomnę afera wybuchła o ile się nie mylę w grudniu - nikt nie przeflancowywał ale oczywiście tak jest najłatwiej napisać.

tomeelee

TOMEELEE napisał :
" Jak bardzo jestescie w błędzie to nawet nie wiecie !!! "

... te wykrzykniki to wsadź sobie ..... wiesz gdzie.

Tytuł został zmieniony w grudniu/styczniu, po tej całej kompromitującej aferze i posunięciu ze stołka prezesa GPW.
Nie wcześniej.
Jeśli został zmieniony wcześniej (na LAST MINUTE) to udowodnij to linkiem z "jesieni 2012", he he.

ŻADNA strona w Internecie nie podaje tytułu LAST MINUTE przed grudniem 2012.

Ten film aż do grudnia/stycznia 2013 wszędzie istnieje jako KLĄTWA FARAONA.

http://www.polskatimes.pl/artykul/731535,szef-gpw-anna-szarek-film-i-wielkie-pie niadze-afera-na,id,t.html
Jeszcze nawet 3 stycznia 2013 media podawały tytuł KLĄTWA FARAONA ("Polska The Times").

http://www.pb.pl/2869017,53633,klatwa-egipskiej-komedii-krazy-po-gieldzie A to "Puls Biznesu" 20 listopada 2012.

ocenił(a) film na 7
artpost1

Zajrzyj do mnie od montażowni to zobaczysz jaki miał tytuł na początku listopada. Podobaja mi sie ludzie wiedzący lepiej od źródełka. pzdr. T.

tomeelee

TOMEELEE, nie ośmieszaj się, bo za krótki jesteś ...
"Pluń świni w ryj, a ona mówi że deszcz pada" ... stare przysłowie adekwatne do konfrontacji z klakierami na Filmwebie.

Masz ponad 100 milionów stron w internecie na świecie, a nie potrafisz podać nawet jednej, która by mówiła, że ten syf miał tytuł "Last minute" już na jesieni 2012 roku.

Prawdziwy tytuł brzmiał KLĄTWA FARAONA, ale tuż po aferze z Sobolewskim i jego dziewczynką-modelką-"aktoreczką" (grudzień/styczeń 2012-2013) został zmieniony przez pijarowców.

Tego nie zmienisz i wracaj do swoich kredek.

ocenił(a) film na 7
artpost1

I tacy właśnie użytkownicy filmweba jak "artpost1" podważają całą wiarygodność tej zabawy.
Mówisz masz:

http://imageshack.us/photo/my-images/689/lastminutemail.jpg

Zaraz pewnie powiesz że sfałszowałem screena z własnej poczty, śmieszny jesteś "artpost1" i nic nie kumasz.
Z poziomu Twojego okienka internetowego na świat (100 milionów stron, ha ha) wierzysz wszystkim stronom internetowym i informacjom które mają ujrzeć światło dzienne, a które nie.
"Krótki"? Poziom Twojej dyskusji "sięgnął dna a nawet mułu" [cytat z filmu]
Dobrego dnia życzę.

ocenił(a) film na 7
artpost1

http://imageshack.us/photo/my-images/689/lastminutemail.jpg/

ocenił(a) film na 7
artpost1

Spotkała Cię jedyna niepowtarzalna okazja obejrzenia fragmentu pierwszej wersji plakatu tego gówna na które zapewne nie poszedłeś, a o którym tak ochoczo się wypowiadasz i mądrzysz.

Czujesz dreszcz podniecenia? Byłeś pierwszy wyróżniony z tych milionów internautów!!!

Czy raczej jest to wkur...enie, że jakiś "krótki" TOMEELEE z własnymi kredkami udowodnił Ci totalną niewiedzę.

pozdrawiam wszystkich rzetelnych Filmwebow'ców - "artpost1" do nich niestety nie należy

tomeelee

TOMEELEE,

co Ty wkleiłeś, dzieciaku ?
Nie czujesz swej tępoty umysłowej ?
Takie obrazki to sobie możesz robić na lekcji rysunków w podstawówce, he he.

Miałeś wkleić linka z którejś strony internetowej, gdzie byłoby czarno na białym podane, że tytuł tego filmu brzmiał LAST MINUTE na jesieni 2012 roku.
Masz do wyboru 100 mln stron w Internecie, tysiące gazet, portali, etc, żeby mi udowodnić, że nie mam racji.

Co ty mi udowodniłeś ?
Chyba tylko to, że umiesz posługiwać się programem graficznym w kompie, he he.

ocenił(a) film na 7
artpost1

Ponieważ bawi mnie ta gra a jednocześnie przy okazji mam genialny temat na pokazanie w reportażu telewizyjnym debilizmu i głupoty jaka szerzy się na forach internetowych - będziesz "artpost1" super przykładem, tylko daj cynk znajomym niech się z Ciebie pośmieją, jak się dałeś w konia zrobić. Dam Ci cynk mailem jak jakiś reporter z TVN do ciebie podskoczy cobyś się ładnie ubrał. A po tym jak w TVN24 kolesie z Ursynowa dzwonili z Atlantic City oni przeczesują net w poszukiwaniu takich perełek jak Ty - a że bijesz w ich produkt no cóż Twoja wolna wola.

Najlepsze jest to że Twoje argumenty "tempota umysłowa", "dzieciak" (w Lublinie w dyskusjach tego używacie???) są typowym przykładem odreagowania własnych frustracji które w sobie kumulujesz, a które czynią Cię nieszczęśliwym (podpowiedziała mi to ciotka psycholożka).

Ale trochę odeszliśmy od tematu:

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nieźle się ubawiłem jak montowałem ten film i oczywiście zaraz wyślesz mnie spowrotem do szkoły albo do innych Tworek bo nie uwierzysz.

Mam dla Ciebie propozycję "artpost1": sfabrykuj na jutro coś takiego a będziesz dla mnie "miszczem"

http://img202.imageshack.us/img202/8841/lastminutemontaz.jpg

Ciekawe czy już skumałeś o co chodzi. Czy to za trudne dla Ciebie? Postaram Ci coś niecoś wytłumaczyć: proces postprodukcji filmu fabularnego trwa zazwyczaj kilka miesięcy (my zmontowaliśmy go w miesiąc) i nikt przy zdrowych zmysłach nie byłby w stanie zmienić tytułu na miesiąc przed premierą.

Dodatkowo afera z Szarkową i Sobolewskim była pijarowcom tylko na rękę zgodnie z zasadą: niech mówią byle by nazwiska nie pomylili. Dodatkowo podkręcali atmosfere wpuszczając do netu zdjęcia całującej się Szarkowej z Mecwaldem.

Powiem Ci jeszcze że pierwotnie premiera miała się odbyć 18 stycznia:
http://klaudiahalejcio.com/odrobina-ciepla-w-kinie/
i nikt przy zdrowych zmysłach nie zmieniałby tytułu na 3 tygodnie przed. Wydrukowanie bannerów, plakatów, ulotek do kin.
Ale nie - Ty wiesz lepiej.

Oczywiście Ty masz do wyboru 100 mln stron w Internecie, tysiące gazet, portali, etc, i wierzysz we wszystko co Ci napiszą - w ten sposób ludzie cofają się umysłowo bo odbierają sobie resztki logicznego myślenia - czego osbiście Ci NIE życzę.

Z wyrazami szacunku
tomeelee

artpost1

Nie chcę się mieszać w tą kłótnię (nie wiem po czyjej stronie stać), ale do zrobienia fałszywego screena nawet nie trzeba używać programów graficznych. Wystarczy do paska adresu wkleić javascript:%20document.body.contentEditable%20=%20'true';%20document.designMode% 20=%20'on';%20void%200 i można edytować :)

domino

Moim zdaniem ten film to będzie katastrofa, zwiastun to przeplataniec pamiętników z wakacji, z kilkoma ujęciami tilt-shift. Płytkie dialogi nawet jak na komedie. Ale kina i tak pewnie będą pełne, w końcu dla większości polaków chodzących do kina nie liczy się jakość tylko to, że Polskie, że "komedia". Samej afery nie komentuje bo nie nie znam, nie interesuje mnie też reżyser, mówię o tym co zobaczyłem na zwiastunie.

domino

Szkoda że scen z Ludwikiem, zwłaszcza tych z Dubaju, nie ma ...

domino

Witajcie,

to moja pierwsza recenzja. Bardzo się cieszę, że będzie pozytywna. Film widziałem dzisiaj na pokazie specjalnym, sala nie była wypełniona nawet w połowie. Zapowiadała się totalna tragedia - Polacy w Egipcie plus słowo komedia - to nie mogło być dobre. Na obsadę nawet nie patrzyłem, poszedłem na żywioł. Film zaczyna się bardzo przyjemnie, to przyjemne uczucie nie znika w żadnym momencie filmu. Pani Aldona to mistrzyni gatunku, tutaj odnalazła się w zupełności. Reszta aktorów również przyzwoicie. Obraz Polaka na wakacjach pokazany bardzo stereotypowo, ale jakże prawdziwie: bicie brawa w samolocie przy lądowaniu oraz nieumiejętność zachowania się za granicą. Jednak mimo iż jest to obraz smutny, tutaj pokazany z autoironią, z dowcipem. Absolutnie ŻADNA scena nie jest żenująca, humor jest lekki i pasuje do sytuacji. Fabuła lekka, prosta i przewidująca, jednak nie nudna. Warto się wybrać na ten film. Określenie "polska komedia" w tym wypadku zmienia swoje znaczenie.

Pozdrawiam

czechofil

Przykro mi, ale mając doświadczenia z forumowymi klakierami trudno mi uwierzyć w prawdziwą pozytywną recenzję polskiego filmu od osoby, która na Filmwebie jest od kilkunastu dni ;)

domino

A to czemu? Oglądałem ten film wczoraj z dziewczyną, wychodząc i ona i ja ba nawet ludzie mieli uśmiechnięte twarze. Lekki przyjemny film. Sorry zapomniałem że wypowiadać się mogą tylko tak ambitni ludzie dla który zdanie 100 osób będzie nie ważne bo to przecież plebs.. i tylko ja mam dobry gust...
Wnerwia takie myśleni...

bartusdobrowolski

http://www.filmweb.pl/user/bartusdobrowolski

nick "bartusdobrowolski" (rejestracja na Filmwebie dzis 25 lutego 2013).
Fachmani od tego filmu zatrudniają do klaki coraz śmieszniejszych ludzi :)

ocenił(a) film na 7
artpost1

No widzę że "artpost1" nie wykazał się w temacie tytułu filmu - więc znalazł sobie Bartusia Dobrowolskiego i udowadnia że założył profil dziś i że nie może mu się film podobać bo choć sam go nie widział to jemu się nie podoba i w żadnym wypadku Bartusiowi Dobrowolskiemu tez nie może sie podobać. Ani nikomu innemu. Żałosne działania... A mnie juz nie zauważa, he he... A zapomniałem: "za krótki jestem..."

tomeelee

TOMEELEE nie potrafił znaleźć ani jednej potwierdzonej informacji, że kiła KLĄTWA FARAONA miała już "na jesieni 2012" tytuł LAST MINUTE ... tylko potrafi szczekać i wklejać mi tu jakieś linki do JPG-ów.

Dodatkowo straszy mnie "swoimi kolegami z TWN-u" że "biję w ich produkt" :

"daj cynk znajomym niech się z Ciebie pośmieją, jak się dałeś w konia zrobić.
Dam Ci cynk mailem jak jakiś reporter z TVN do ciebie podskoczy cobyś się ładnie ubrał.
A po tym jak w TVN24 kolesie z Ursynowa dzwonili z Atlantic City oni przeczesują net w poszukiwaniu takich perełek jak Ty - a że bijesz w ich produkt no cóż Twoja wolna wola"

Twoja arogancja i bezczelność jest większa niż gaża rekina EMINEMA, który zarobił więcej kasy za ten film (dla jego właścicieli) niż ten pożal się Boże twój kumpel "Męcwald", którego tak pieszczotliwie nazywasz.

Przysyłaj do mnie swoich kolegów z TWN-u, razem nagłośnimy twoje żałosne ruchy, zupełnie podobne do szczekania Samojłowicza, który "wytoczył" proces Raczkowi za KAC WAWA.

Znajdziesz się na Pudelku szybciej niż myślisz TOMEELEE ... i wszyscy twoi koledzy z TWN-u, którymi mnie straszysz.

http://www.filmweb.pl/user/tomeelee/posts A to "historia" TOMEELEE na FILMWEBIE (jakby ktoś pytał skąd jego sympatia do wytworu koncernu ITI pt. Last Minute).

artpost1

A tu o "koniu"... Wcześniej było o "brandzlowaniu" i 'ściśnietęj dupie". Blee!

artpost1

Co Ci mam podać ? profil na FB żebym był wiarygodny . Człowieku film jak film jednemu sie podoba drugiemu nie...proste. N