PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 170 tys. ocen
7,5 10 1 170224
7,0 47 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

Mam soundtrack z Las Vegas parano, ale nie ma tam piosenki która leciała (chyba) w magnetofonie jak ten prawnik chciał się utopić... kawałek tej piosenki jest na soundtrack - 15 Buffalo Springfield - Expecting To Fly, początek kiedy jeszcze Depp mówi to jest ta muzyka...

ocenił(a) film na 10
BlackLedWallet

Wydaje mi się że kawałek którego szukasz to: Jefferson Airplane - White Rabbit, a przynajmniej tak to zrozumiałem :)

RocknRoll

ehh niestety nie to ale i tak dziękuje. Pewnie źle napisałam, ale to na pewno leciało z tego magnetofonu tylko nie wiem kiedy... W każdym razie, na pewno zgadza się to że jest to początek: 15 Buffalo Springfield - Expecting To Fly

BlackLedWallet

wiem, leciało to wtedy kiedy ten dziennikarz wszedł do pokoju hotelowego, a ten prawnik leżał w wannie po kwasie, wtedy to leciało...
Ale proszę dalej, może ktoś z was wie?

ocenił(a) film na 10
BlackLedWallet

Najprościej bedzie jak wychwycisz jedno zdanie z tekstu albo choaciażby 4-5 kolejnych słow piosenki. Wpisz w google i sie dowiesz co to za piosenka. Jak tak robie jak potrzebuje jakichs tytułow . 100 % skutecznosci :)

NowyPremier

no tak tylko że tam nie było słów! leciał tylko początek piosenki...

ocenił(a) film na 8
BlackLedWallet

Jefferson Airplane "somebody to love"

dekateo

nie, znam cały soundtrack z Las Vegas, napisałam, że nie ma tego tam..

BlackLedWallet

proponuję prześledzić dokładnie napisy końcowe.

BlackLedWallet

Ten utwór to napewno 'White Rabbit' śpiewany przez Grace Slick. W filmie jest chyba mowa o zespole Jefferson Airplane. Grace wykonywała ten utwór będąc jeszcze w psychodelicznym zespole The Great Society oraz później w Jefferson Airplane. Przebojem stał się dopiero w nowej aranżacji, czyli Jefferson Airplane

gaznik1

nie, to nie ten utwór... Przed White Rabbit Jak Johnny Depp wchodzi do pokoju, to to idzie, tam nie ma słów tylko jest melodia, a raczej gitary, a po tym on wchodzi do łazienki i zastaje Gonza. Już mówiłam że kawałek tej melodi znajduje się w soundtrack 15 Buffalo Springfield - Expecting To Fly - jest to na samym początku ja Depp mówi, tylko że ta melodia jest jakby trochę 'zmiksowana' ale da się poznać że to ona.

BlackLedWallet

http://www.imdb.com/title/tt0120669/soundtrack na tej stronie masz
wszystkie utwory ktore pojawily sie w filmie/nie na soundtracku/.
przesluchaj kazdy /korzystajac z wrzuta.pl/ i znajdziesz to czego
szukasz:>

ocenił(a) film na 9
BlackLedWallet

Tak to jest początek utworu 15-go: Expecting to Fly - Buffalo Springfield, a także koniec utworu 14-go: A drug score (part 3) - flashbacks - tomoyasu hotei and cooper :) Piosenka nie pojawia się jako jeden utwór. To własnie to leci, jak Duke wchodzi do pokoju i zastaje Gonzo w wannie, a potem dzieje się ta faza z White Rabbit. Skojarzenia z magnetofonem też są słuszne; pod koniec filmu kiedy Duke budzi się w pokoju hotelowym z przywiązanym mikrofonem, magnetofonem i ogonem jaszczura i nie wie co zaszło, to gdy próbuje to odtworzyć wydarzenia, puszcza tasmę, też leci ta muzyka. Pozdrawiam.

ziesel

wreszcie ktoś mnie zrozumiał :) tylko teraz powiedz mi co to jest za piosenka...