PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1020}

Lśnienie

The Shining
1980
7,8 430 tys. ocen
7,8 10 1 429876
8,6 91 krytyków
Lśnienie
powrót do forum filmu Lśnienie

Wpisujcie wasze listy najstraszniejszych horrorów jakie widzieliście moja jest taka:
-Lśnienie
-trylogia Omen
-Dziecko Rosemary
jakbym miał oglądać je wszystkie w jedną noc musiałbym chyba założyć pampersa:)

What_The_Fuck

Moje najstraszniejsze horrory to:
The Ring, The Grudge, Egzorcyzmy Emilie Rose, Dark Water ( wersja japońska ), Omen trylogia.

mateuszh16

Według mnie:
1. The Shining oczywiście;)
2. The Shutter (w szczególności końcówka) za każdym razem jak ją oglądam to tak samo mnie przeraża!
3. Blair Witch Project ;))
4. The Exorcist (chociaż końcówka już była przesadzona i sztuczna, ale pomijając to, to dla mnie rewelacja)
5. The Descent (jak się uważnie ogląda-samemu po ciemku, to momentami można się naprawde przestraszyć)
6. Dead Silence
7. Exorcism of Emily Rose

Żadnego z Omenów niestety nie oglądałam :(
A oglądał ktoś może którąś z częsci Evil dead? straszne??? czy nie warto oglądać?

ocenił(a) film na 9
braindead3006

z evil dead oglądałem jedynkę i dwójkę jest raczej śmieszne niż straszne ale oglądać warto

ocenił(a) film na 9
What_The_Fuck

mała poprawka:oglądałem dwójkę i trójkę i szczególnie polecam trójkę:)jest świetna:)

What_The_Fuck

Myśle, że filmy które wypisałeś wykorzystują raczej aspekt psychologiczny, gdyż autorzy posługują się symbolami z któymi wiąża się konkretne wartości (jak choćby religijne w "Omen" czy "Dziecku Rosemary"), dlatego wg mnie bardziej trafnym określeniem jest słowo dreszczowiec. Wszytskie wypisane tytuły to klasyki, sądze że warto je obejrzeć aby poczuć strach czy dreszcz emocji.

ocenił(a) film na 8
What_The_Fuck

1. Shutter - widmo :)
To chyba jedyny film na którym się bałam...

Chyba, że se jeszcze jakiś przypomnę to napiszę ;)