Wpisujcie wasze listy najstraszniejszych horrorów jakie widzieliście moja jest taka:
-Lśnienie
-trylogia Omen
-Dziecko Rosemary
jakbym miał oglądać je wszystkie w jedną noc musiałbym chyba założyć pampersa:)
Moje najstraszniejsze horrory to:
The Ring, The Grudge, Egzorcyzmy Emilie Rose, Dark Water ( wersja japońska ), Omen trylogia.
Według mnie:
1. The Shining oczywiście;)
2. The Shutter (w szczególności końcówka) za każdym razem jak ją oglądam to tak samo mnie przeraża!
3. Blair Witch Project ;))
4. The Exorcist (chociaż końcówka już była przesadzona i sztuczna, ale pomijając to, to dla mnie rewelacja)
5. The Descent (jak się uważnie ogląda-samemu po ciemku, to momentami można się naprawde przestraszyć)
6. Dead Silence
7. Exorcism of Emily Rose
Żadnego z Omenów niestety nie oglądałam :(
A oglądał ktoś może którąś z częsci Evil dead? straszne??? czy nie warto oglądać?
z evil dead oglądałem jedynkę i dwójkę jest raczej śmieszne niż straszne ale oglądać warto
mała poprawka:oglądałem dwójkę i trójkę i szczególnie polecam trójkę:)jest świetna:)
Myśle, że filmy które wypisałeś wykorzystują raczej aspekt psychologiczny, gdyż autorzy posługują się symbolami z któymi wiąża się konkretne wartości (jak choćby religijne w "Omen" czy "Dziecku Rosemary"), dlatego wg mnie bardziej trafnym określeniem jest słowo dreszczowiec. Wszytskie wypisane tytuły to klasyki, sądze że warto je obejrzeć aby poczuć strach czy dreszcz emocji.