PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8587}
7,3 1,6 tys. ocen
7,3 10 1 1623
6,7 9 krytyków
Księżniczka w oślej skórze
powrót do forum filmu Księżniczka w oślej skórze

Pod takim tytułem pamiętam ten film :) Albo taki tytuł miała bajka na winylu bo tą tez miałam :) Szkoda że tvp1 nie puszcza tego filmu. Śliczna bajka, piękna a każda dziewczynka była oczarowana tymi 3 sukniami! W kolorze księżyca, słońca ( ta chyba była 3 ) i jeszcze jedna, ale nie pamiętam już jaka :)

Goonies

ja też pamietm tytuł ośla skórka, piękna bajka przypomina mi dzieciństwo :) z przyjemnośćią oglądnęłabym ją jeszcze raz :)

Goonies

trzecia (chronologicznie pierwsza) była barwy pogody. suknie były od ojca, bo prosząc o nie królewna chciała odwlec kazirodcze małżeństwo. też najlepiej pamiętam suknie, no i wróżkę - matkę chrzestną... bo np. postać księcia zupełnie mi wywietrzała z pamięci.

Goonies

ach! i ja pamiętam ten film i suknie:) ale wiecie co najbardziej zapamiętałam z filmu? głos lektora. Pamiętam taki charakterystyczny głos, który kojarzę z baśniami i starymi filmami z tvp, wie ktoś moze jak się nazywał? :)

antante

tez pamieta te basn, ogladana kiedys chyba w niedziele rano, x lat temu ,
udalo mi sie ja znalezc na you tube z angielskimi napisami. wyszukajcie po
prostu : donkey skin. :) jako ciekawostke , ksiezniczke gra Catherine
Deneuve. przyjemnego ogladania

Goonies

Po 20 latach wciąż pamiętam ten film :-D

ocenił(a) film na 8
Goonies

Ja znałam tylko wersję książkową (bez obrazków) ale i tak chciałam mieć te suknie. Każda była opisana krótkim wierszykiem (pamiętam tylko "Suknia barwy pogody ma błękit najczystszej wody..."). Niestety książka gdzieś przepadła :(