PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48717
5,5 6 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

Film raczej mierny i schematyczny.
Dobiła mnie gadajaca po Polsku skrzynka.

ocenił(a) film na 6
permis

a co gada ? ;)

ocenił(a) film na 4
Urlepak

Mamrocze ze pożre serce i takie tam banialuki :-)

permis

Podobnie było w filmie Miasto aniołów, mówiona była tam modlitwa po polsku :)

Ellen88

w Mieście Aniołów słyszymy fragment Angelusa Wojciecha Kilara

Urlepak

"co to będzie, co to będzie, tyle grzybków wszędzie" :D hahaha

ocenił(a) film na 1
juhas514

Hahaha :D ubaw po pachy :D

juhas514

nie grzybkow a Zydkow, bo demon wywodzi sie z tradycji zydowskiej

ocenił(a) film na 5
niunio1983

grzybków w trawie, bo to wiersz.

ocenił(a) film na 8
juhas514

ta skrzynka tak mówiłą? xd

ocenił(a) film na 7
Urlepak

gada, że ma ochote na bigmacka

Urlepak

na końcówce jak zginął ten żydowski egzorcysta to śpiewała "chcesz grzybka siedzi w trawie" co mnie rozwaliło :D a do tej dziewczynki mówiła "Jesteś bardzo ładna. Kim jesteś? Dlaczego odeszłaś od ojca? źle cię traktuje? Chcesz do mnie?"

ocenił(a) film na 7
olka963

Chcesz grzybka? Coś ci odbija? Nic takiego nie powiedział.

permis

Dziwne, dalekowschodnie narzecze stamtąd, gdzie żyją smoki :) Potwierdzam ,że w Mieście Aniołów była polska modlitwa. Żeby było dramatycznie i posępnie oraz smutno.

ocenił(a) film na 4
Koshara

W tym filmie z Ryan i Cagem?

ocenił(a) film na 4
Koshara

No proszę ogląda coś człowiek kilka razy i takich soczystych smaczków nie wyłapuje!

permis

bo to czarna skrzynka z tupolewa była :p

Stilnes

następnym razem ostrzeż człowieka, żeby nie pił herbatki, kiedy czyta Twój komentarz :D

ocenił(a) film na 1
gunia5

Hahaha :D dobre :D ale klawiatura chyba ocalała :D

gunia5

No właśnie;p Chyba że pracujesz dla lenovo;p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
viper134

10/10 GRANDMA PROOF, nowy certyfikat jakości:)

Stilnes

masz browara za ten koment!:)

permis

Jaka skrzynka ? Z czym owa skrzynka jest ? Z wódka ? No to może pożreć serce i bełkotać coś tam jeszcze

ocenił(a) film na 1
permis

Nie ma co ukrywać... Film beznadziejny ;| Zmarnowałam na niego 23zł ;| i jak tu chodzić do kina jak takie badziewia puszczają :/

ocenił(a) film na 2
ago89

Powinni w kinach na wyjściu robić badanie wariografem dla chętnych, żeby człowiek mógł udowodnić, że film był jego zdaniem beznadziejny i oddawać takiemu kasę i zamawiać taksówkę do domu.

ocenił(a) film na 1
rekin16

Dobry pomysł z wariografem :D

ocenił(a) film na 3
permis

za granica nie tlumacza tego co gada skrzynka wiec wychodzi, ze nasz jezyk to narzecze demonow. polecam dla 3 scen ze skrzynka, reszta to kaszalot.

Graaf_Baki

pewnie oglądali marsz zwolenników tv trwam

Czerwona_azalia

Nie bo czytali kretyna karmionego tanią tandetą w tvn i tvp

GhostDeath

No i tekst dla skrzynki gotowy.

użytkownik usunięty
permis

No bo dybuk to polska Żydówka sierotko.

ocenił(a) film na 6
permis

hahaha no mnie też to rozwaliło. Tak słucham słucham i nagle " ej to po naszemu " : D choć połowy jej "słów " nie dało się zrozumieć, ani tego co na koniec powiedziała. Swoją drogą ciekawe zakończenie ( mówię o ( żeby nie spojlerować)... losie skrzynki w ostatniej minucie) ^^

ocenił(a) film na 7
Asieek16

Bez przesady, dało się zrozumieć. Najwyżej pierwsze słowa z każdej wypowiedzi były nie wyraźne. Czy ona mówiła na końcu: "grzybki rosną w trawie"?

ocenił(a) film na 6
ArturH

haha no o pierwsze słowa mi chodzi. : ) przynajmniej " czysty " polski było słychać a nie jak w niektórych filmach np " czeszcz " "czeszę się" : DD haha nie wiem ja słyszałam.. nie pamiętam ale także jakąś głupotę : D

ocenił(a) film na 7
Asieek16

No coś tam mruczała :) Śmieszne jest to, że tylko Polacy to rozumieli, a dla innych był to język szatana ^^

ocenił(a) film na 6
ArturH

Nom, zastanawiałam się właśnie czy dali jakieś napisy w innych krajach. : D Ha, najwyżej się nie dowiedzą gdzie rosną grzybki <lol2> więcej dla nas ! :DD

Asieek16

Odpowiadam na pytanie - za granica nie tlumaczyli polskiego - wiec jest to jesy demona.... co dla mnie bylo najwiekszym zaskoczeniem w tym filmie!!! Po pierwszych slowach po polsku jakie uslyszalam myslalam ze to jakis zart i sie przeslyszalam .... dlaczego polski jezyk ???? Zydzi nie mieszkaja/li tylko w pl - mozna bylo wybrac hebrajski!!!

ocenił(a) film na 8
gigi78

O wizy do Stanów chodzi. Nie dadzą nam, bo jesteśmy demonami.

ArturH

ja to zrozumiałam "chcesz grzybka siedzi w trawie"

Asieek16

Ostatnie słowa brzmią mniej/więcej tak: "Co to będzie, co to będzie? Tyle grzybków w trawie (albo: rośnie) wszędzie."
Tak że zakończenie wywołało salwę śmiechu na sali, ale może dla obcokrajowców to brzmi groźnie... :D

teuflisch

bo nie doslyszeli, to rymowanka i nie grzybkow tylko Zydkow

ocenił(a) film na 4
permis

Jak dla mnie kiszka. Spodziewałam się bardziej mrocznego filmu, więcej wstrząsających scen. Fabule zabrakło płynności - ojciec ma problem z córką, niby coś zauważa, nagle przerażony spotyka się z profesorem na jakiejś uczelni, później ni z tego ni z owego kontaktuje się z Żydami... Oj, słabe. Do tego ta skrzynka mówiąca lekko złamaną polszczyzną (nawet nie postarali się o to, żeby znaleźć Polaka do wyszeptania kilku zdań) i to z błędami gramatycznymi ("czy mogę zamieszkać w CIEBIE?"). Wyszłam z kina rozbawiona, a nie przestraszona.

użytkownik usunięty
flamma87

dokładnie film bardziej rozbawił niż przestraszył. ; D

ocenił(a) film na 5
flamma87

Jeśli w scenariuszu jest "Ciebie" to czytasz "Ciebie". Inaczej nie zapłacą a wezmą kogoś kto przeczyta "Ciebie". Nie obchodzi ich gramatyka języka, którego nie rozumieją. Moim zdaniem błąd, bo diabeł tkwi w szczegółach. Jak pasuje to porównanie do tego filmu. Wiążę się z tym pewna anegdota, która przytoczył kiedyś jeden z aktorów z amerykańskiego serialu. Na koniec sceny miał spojrzeć na psa, pyta się po co? Na to połowa ludzi pracujących na planie "Spójrz na psa!".

użytkownik usunięty
Saddam_filmweb

nie rozumiem, możesz jaśniej?

ocenił(a) film na 6
permis

Skrzynka to fajny akcent dla nas, jednak dla mnie najsmieszniejszy byl fragment kiedy ten zyd odprawial egzorcyzm, jak go pokazali z tylu a on sie buja i ZAPODAJE TEKSCIK JAK Z RAPERSKIEJ PIOSENKI

ocenił(a) film na 7
chris1212

EVERYBODY PUT YOUR HANDS ON!!

chris1212

hahah dokładnie xD najlepszy moment w filmie - niedość ze ruchy jakby jej robił wiadomo co to jeszcze ten RAP xD

ocenił(a) film na 8
Varpu

nooo to było zajebiste:D też sie uśmiałam:P