Polskie piosenki są zachwycające! Przede wszystkim "Serce skute lodem" jest niesamowite, o
wiele lepsze niż oryginał. A "Pierwszy raz jak sięga pamięć"? Jakie to prześliczne. No i mistrzowskie
"Ulepimy dziś bałwana". Jedyna nie do końca udana (moim zdaniem) piosenka to "Mam tę moc".
Ogólnie nie jest zła, ale wydaje mi się że ani w wersji angielskiej ani polskiej piosenkarki nie do
końca udźwignęły mocniejsze fragmenty. W porównaniu z wersją panny Lovato wypadają dość
blado. Ale ogólnie rzecz biorąc polski przekład piosenek jest naprawdę świetny.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Jak słucham Serce skute lodem to mam ciary. Lubię takie klimaty,a Ulepimy dziś bałwana, no brak słów. Wspaniała piosenka, chociaż również bardzo fajna w oryginale.
Mi się "Mam tę moc" również bardzo podoba, polecam za to wersję włoską tej piosenki - czysta magia *-* A jak już mowa o piosenkach to zdecydowanie na pierwszy miejscu "Serca lód" (mogę słuchać 24/7), ale także "Lód w lecie". Ogólnie to co Mozil zrobił z postacią Olafa to mistrzostwo/
Zgadzam się co to słowa.
A jak Mam tę moc nazywa się po włosku? Pamiętam, że słuchałam tej wersji, ale nie pamiętam tytułu.
dobra to chyba to :) All'alba Sorgero
http://www.youtube.com/watch?v=oYytYb52lsg
Ja natomiast ubóstwiam i 'Mam tę moc' i jej francuski odpowiednik - 'Libérée, Délivrée' :)