PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 284 tys. ocen
7,5 10 1 284477
7,0 56 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu
ocenił(a) film na 8
Izabela727

Hehehe, też mi się podobały jego teksty. Idiotyczne, aczkolwiek śmieszne. ;-D On wprowadzał do całej tej fabuły trochę humoru.

skibaa10

Adoptowałabym takiego bałwanka <3 Hahaha ;p Mój wiek nie równa się mojej dziecięcej mentalności ;)

ocenił(a) film na 8
Lunona_2

No wiesz, pomarzyć można. ;-) Czasami chciałoby się zagrać w takiej bajce i poczuć jak to jest.

ocenił(a) film na 9
Izabela727

Olaf wymiata. I jego paraliż dolnej kuli. Jednak dla mnie numerem jeden jest epizod "Pod ciupagami" :)

ocenił(a) film na 8
Asome

No, to był jeden z najzabawniejszych fragmentów ;-)

ocenił(a) film na 8
Asome

Może, wie ktoś kto podkładał właśnie głos Bacy "Pod ciupagami"? ;]

ocenił(a) film na 8
Adsumus11

Ten baca to Oaken (w wersji oryginalnej przynajmniej) i głos w polskim dubbingu podkłada mu Jacek Król.

ocenił(a) film na 8
majka95k

A, no tak, racja. Przecież 'Vinci". Teraz dopiero skojarzyłem głos z twarzą. Dzięki ;]

Asome

Ciekawe czy w oryginalnej wersji był choć w połowie tak dobry jak w polskim dubbingu i hasłach góralskich z Zakopanego, hej. :)

Izabela727

"I tyn głuptok" xD

Izabela727

"Tak, a co?"

ocenił(a) film na 10
Izabela727

Mnie się podobał tekst kiedy Olaf nadział się na lód i stwierdził że będzie nadziany :D

ocenił(a) film na 8
_Mika_a

U mnie w kinie po tym zdaniu nastąpił gwałtowny wybuch śmiechu, u chyba każdego osobnika :D

ocenił(a) film na 10
lena882000

U mnie też :D
Podobał mi się też tekst kiedy księżniczka spadła w ręce Kristoffa i powiedziała : Nie myśl sobie, że na ciebie poleciałam.
Ale tego już aż tak wiele osób nie skumało.

_Mika_a

A ona nie powiedziała "Możesz mówić, że na ciebie poleciałam". Wydaje mi się, że właśnie tak to było, bo niektóre teksty pamiętam idealnie. Btw. U mnie większość to skumała :P Za to niewiele załapało tę scenę w sklepiku.

ocenił(a) film na 10
Crazy12

Może masz racje, bo dokładnie nie pamiętam :)

Crazy12

Tak masz rację ona właśnie tak powiedziała;) A ja tak może napiszę o nie najśmieszniejszej scenie ale o tej, w której Anna uderza kulką ze śniegu w tego wielkiego bałwana, strażnika Elsy. Kristoff wtedy o ile pamiętam w zwiastunie mówił do Anny:"No jak dziecko,no" a w filmie "no kobieto no"chyba dobrze pamiętam.;) W każdym razie skojarzyło mi się z Julkiem z Zaplątanych;D

ocenił(a) film na 8
_Mika_a

Mnie rozśmieszyła jeszcze scena z trollami, kiedy Olaf i Anna myśleli, że Kristoff gada do kamieni xD I Olaf powiedział z takim przejęciem: "Postradał zmysły... Ja odwrócę jego uwagę,a ty uciekaj", czy coś w tym stylu :D

ocenił(a) film na 8
majka95k

Mnie osobiście tekst Olafa "A ja nie mam czaszki, ani pięt" i Jego wzrok. Sam sposób chodzenia był komiczny. Dawno tak zabawnej, barwnej postaci nie widziałam :)

ocenił(a) film na 8
Embers

Tak, Olaf jest znakomity :) Po prostu urodzony komik ;)

ocenił(a) film na 8
majka95k

Zgodzę się, to chyba najśmieszniejsza scena z Olafem ;).

ocenił(a) film na 8
Izabela727

Mnie najbardziej rozśmieszyła zamarzająca sukienka Anny :)

ocenił(a) film na 8
anitka333333

Hah :) No tak, na moim seansie też był w tym momencie śmieszek na sali :D "Zzzimno, zimno" :)

ocenił(a) film na 8
majka95k

W ogóle pierwszy raz byłam na filmie, gdzie 3/4 widowni to dzieci. Już sam ich śmiech mnie bawił, a jak dziewczynka z tyłu przez 5 minut nie mogła przestać się śmiać z jakiegoś tekstu i nikt nie mógł jej uspokoić to już w ogóle myślałam, że padnę :D i w dodatku wieczne pytania z sali: -tatusiu, dlaczego te statki się nie ruszają? -bo woda zamarzła i nie mogą pływać. Albo: - mamusiu, muszę siku. :D

ocenił(a) film na 7
anitka333333

kto podkladal glos Olafowi w Polskiej wersji ???? Boberek ???

p.s juz wiem czeslaw mozil :)

ocenił(a) film na 8
anitka333333

U mnie 1/4 widowni to były dzieci ;).

ocenił(a) film na 8
jojok21

Hej dzieciaczki jestem olaf,troche brakuje mi ciepła.Padłem

Izabela727

Dla mnie najśmieszniejsza scena to było "wejście" olafa w rozmowę jak elsa pyta czy postarzają ją siwe włosy. "Nieszczere to było" nie mogłem się przestać śmiać.