PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 284 tys. ocen
7,5 10 1 284350
7,0 56 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Anna x Kristoff

ocenił(a) film na 9

Kto uwarza że ta dwójka może być razem? Ja uwarzam że będą z sobą słodko wygładać no
napewno Anna z Kristoffem lepiej niż z Hansem.Kto chce szczęśliwego zakończenia dla nich bo ja
bardzo ;)

ocenił(a) film na 9
Mary_94

A dzisiaj w Anglii więc już jutro będą nowe filmiki ;)

ocenił(a) film na 9
tancerka104

Kolejny trailer z kolejnymi urywkami... http://www.youtube.com/watch?v=-rrak1iXjwI Zaczynam zastanawiać się czy przy tych trailerach, spoilerach itp zaraz sami film złożymy do kupy xD Ciekawostka: http://blogs.disney.com/insider/articles/2013/07/30/the-story-behind-the-story-o f-frozen/ Ja chyba do polskiej premiery nie wytrzymam i po ang obejrzę.

ocenił(a) film na 10
JanetJ777

Widziałam ten spot na fb :3 Na serio... Siedzę i czekam po prostu! :D Ja mam dylemat czy poczekać na pl czy po ang zobaczyć ://

ocenił(a) film na 10
tancerka104

Ja idę najpierw do kina na polską wersję, a potem może zobaczę to po angielsku :)

Idka_393

UWAGA SPOILER!!
Kristoff zabiera Annę do Hansa żeby ją pocałował i albo coś powie albo ją pocałuje i nie zadziała. Kristoff czekał przy wyjściu. Anna powiedziała że musi być jakieś inne rozwiązanie niż pocałunek, ale Olaf uświadomił jej, że Kristoff dużo dla niej poświęcił i ,że ją bardzo kocha, no a potem same wiecie co sie stanie <33

ocenił(a) film na 9
annaandkristoff

Czyli jednak mały Olafii rozumek na coś się przyda ;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

SPOILER!!!

Czyli jednak możemy liczyć na pocałunek nie w policzek:

http://feistypantsanna.tumblr.com/post/68358025206/frozenmusings-kristanna-kiss- ugh-its

Jakież to słodkie <3

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Oglądam to teraz w kółko, ale szczerze mówiąc, żałuję, że to zobaczyłam. xD Nie mam już teraz żadnej niespodzianki.

elemore

E tam, mi podjarka do Nowego Roku nie przejdzie :DDDD

Crazy12

Mimo tego żałuję...

ocenił(a) film na 9
Crazy12

Też będę się tym jarać. :DD
W sumie to trzeba myśleć tak, że jeszcze wiele nie widziałyśmy scen z filmu. xd

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Wielkie dzięki.Jesteś po prostu WSPANIAŁA ;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Oj tam, oj tam... Po prostu dzielę się takimi nowinkami z innymi fanami ^_^

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

I za to Cię lubię ;)

Chanelka_2_2

Film już widziałam;D A jeśli chodzi o scenę to ja zawsze mówiłam,że Anna i Kristoff rządzą!!!;D

Chanelka_2_2

Po polsku to, co mówił Kristoff, rozbawiło mnie :)

ocenił(a) film na 9
Zocha212

Dzisiaj byłam w kinie i coś mało tego związku Anny z Kristoffem. Już bardziej rozwinęli shipping Anny i Hansa

your_worst_nightmare

Przecież zostali razem. To o co kaman?
A Hans do wiezienia.

ocenił(a) film na 9
eowine

No zostali razem, ale mało scen było z nimi. Mogli bardziej ich wątek rozwinąć moim zdaniem.

elemore

Może racja,że powinni rozwinąć wątek,ale to w końcu początek ich znajomości;)

Mary_94

Musi być druga czesc w którym Elsa rozbije lustro odłamek wbije sie do oka Kaja a Elsa go uprowadzi. Potem jeszcze będzie wątek Gerdy.

No a tam miedzy czasie Anna i Kristof.:D

eowine

Słyszałam głosy,że to rodzice Anny i Elsy to Kai i Gerda.;) Ale kto wie;D

Mary_94

E nie... bo Elsa zbiła zwierciadło. Odlamek wpadł do oka Kaya tak by go zaczarowac. Elsa cierpiała na samotność i chciała siłą zabrać Kaya Gerdzie.

eowine

Spytam uprzejmie - jak to się ma do Krainy Lodu? Kai i Gerda to rodzice młodej królowej i jej siostry, nie żyją.
Teraz głupie pytanie - po co Elsa miałaby uprowadzać swojego ojca?
I na koniec stwierdzenie - lepiej zostawić pierwszy film w spokoju, a Frozen rozwinie się po swojemu. :D

Crazy12

dlaczego wszyscy czepiają sie wersji ze to ich rodzice?

eowine

Bo to jest jedyna informacja (nieoficjalna), która mówi o ich rodzicach.

Crazy12

A ją mówię o oryginale Hansa Andersena, na podstawie którego powstał ten film

eowine

Kraina Lodu to tylko luźne nawiązanie do Królowej Śniegu, każdy ci to powie.

Crazy12

W czołowce jest ze na postawie. Dlatego mozna przypuszczac ze 2 czesc bedzie z watkiem Kaja i Gerdy.

Crazy12

Kai i Gerda to nie rodzice Elsy i Anny, np. http://disney.wikia.com/wiki/Kai_and_Gerda
Poza tym spójrzcie na obsadę. Królowi głos (w oryginale) podkłada Maurice LaMarche, a Kai'owi Stephen J. Anderson + Edie McClurg jako Gerda, co oznacza, że są to oddzielne postacie. Dodatkowo w polskim dubbingu król to Miłogost Reczek, a Kai to Stefan Knothe.

Mrats

Dodatkowo Kai i Gerda są rodzeństwem... -.-'
Mam nadzieję, że wątpliwości rozwiane.

Mrats

W każdym razie, w filmie animowanym "Królowa Śniegu".

ocenił(a) film na 9
Mrats

Fakt w filmie są rodzeństwem,ale w oryginalnej wersji Andersena są przyjaciółmi :)

Zocha212

SPOILER !
Przecież będą razem to oczywiste i tak jest! A ta scena gdy ona zamarza czy coś- Love story normalniee <3
A na końcu no to jak ktoś już oglądał to mogę piwiedzieć że wtedy Kristoff zachował się jak Anna - czyli te pytania 'What whaat' xD
I ten pocału.... okey spoiler :D

ocenił(a) film na 9
TheAyameChan

Film widziałam i powiem że te zdanie ,,Wait,what" występuje bardzo często.Film oglądałam w oryginalnej i polskiej wersji ;)