PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 284 tys. ocen
7,5 10 1 284477
7,0 56 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Od dzisiaj można kupić "Krainę Lodu". Czy ktoś już ma BD? Jak się prezentuje? :)

ocenił(a) film na 10
ihatemondays

Ja jeszcze nie :-(

ocenił(a) film na 10
ihatemondays

Po części przez was nie mam BD, gdyż gdybym poszedł do sklepu to byłbym w domu po 17-stej ;) (Miałbym mniej czasu na pisanie tinyBoard-a)

użytkownik usunięty
foxbond

Oj no, nie dąsaj się tylko ;)

ocenił(a) film na 8

Niestety ale z tego co wiem to jeszcze nie można dostać filmu, premierę znowu przesunięto (na poniedziałek) http ://ww w.dis ne y. pl/ disn ey-fil m/

usuńcie spacje

ocenił(a) film na 8
tomaszgr97

Nie szlochajcie bracia i siostry. Pamiętajmy wszak, że pomimo wielu opóźnień premier, CD Projekt wciąż jest ponoć chwalony przez Disneya jako najlepszy europejski dystrybutor ich filmów ;)

tomaszgr97

Wg sklepów internetowych (np. Media Marktu) premiera BD jest dzisiaj :) Dzisiaj też chyba zaczęła się sprzedaż lodówek z filmem na DVD gratis ;)
Choć mam nadzieję, że obie premiery będą w poniedziałek - nie wytrzymam do 28-ego :(

ocenił(a) film na 9
ihatemondays

Ja właśnie skończyłem oglądać w 3D. Film prezentuje się genialnie i dodam, że oglądałem go po raz pierwszy.
Jakby co to kupiłem film w Saturnie (w Galerii Pestka) w Poznaniu, gdzie można go kupić na razie w dwóch wydaniach (1- Blu-ray 3D + Blu-ray 2D; 2- Blu-ray 2D). Film na DVD wyjdzie pod koniec kwietnia.
Polecam, bo cena jak na wydanie 3D nie jest wygórowana (79,99zł), a sam film po prostu jet fenomenalny.

ocenił(a) film na 9
tomaszgr97

JEST JA KUPILEM W MEDIAMARKT

ocenił(a) film na 8
jacobs1983

pytanie do osób z wydaniem 3d, czy zawiera ono okulary 3d? jeżeli tak to ile par

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Na pewno nie zawiera. Przecież okulary są w komplecie z telewizorem.

ocenił(a) film na 8
foxbond

W sumie :P głupie pytanie :)

ocenił(a) film na 9
tomaszgr97

a który bluray 3D MA OKULARY yyy okulary masz w domu dolaczone do tv jak kupowales/as lub dokupujesz kompatybilne do twojego modelu tv dvd 3D DODAJA OKULARY ALE TEN FILM NA DVD BEDZIE W 2d

ocenił(a) film na 9
ihatemondays

ja mam bardzo fajne w 3D

ocenił(a) film na 10
ihatemondays

Ja niestety jeszcze nie mam, bo mój środek transportu jest chwilowo nie czynny;(
( A autobusem się do miasta tłuc nie będe )
Lecz jak tylko auto wróci od mechanika to odrazu jade:-)

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

Dla osób czekających na wydanie dvd - od poniedziałku w lidlu "Kraina lodu" za 24,99 :D

tomaszgr97

No way! Jadę do Lidla po szkole! :DDDDD Jeszcze są hity Disneya za 20 zł - już lepiej być nie mogło! ;)

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

Ja lecę jeszcze przed szkołą :P

tomaszgr97

No to chyba nie zaczynasz o ósmej rano jak ja :P ;)

ihatemondays

EDIT: Za 2 dychy będzie można kupić "Księżniczkę i żabę", "Zaplątanych", "Uniwersytet Potworny" i "Samoloty". Zastanawiam się nad pierwszymi trzema ;)

ocenił(a) film na 10
ihatemondays

To dobrze, że nie nad ostatnim :D

Anonim90

Oczywista sprawa ;) Nie ciekawi mnie ten film, to nie ta sama półka co Disney i PIXAR.

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

Samoloty są przecież Pixara :P

tomaszgr97

Wcale nie - http://en.wikipedia.org/wiki/Planes_(film)

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

Cóż byłem pewien że to Pixara, cóż uczymy się całe życie :P

tomaszgr97

PIXAR wypuścił w 2013 tylko "Uniwersytet Potworny", zrobił sobie przerwę i w 2015 będzie "The Good Dinosaur" ;)

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

Byłem dzisiaj rano w LIDLU, kupiłem Krainę i Uniwersytet i spóźniłem się na sprawdzian z historii :P
Na dodatek w newsweeku są Igrzyska: W pierścieniu ognia. Filmowe zakupy pełną parą :D

tomaszgr97

LECE DO LIDLA!

tomaszgr97

A no, trzeba było poczekać do końca zajęć ;)
Ja poszłam później i kupiłam KL i "Księżniczkę i żabę" :)

ihatemondays

Ja także Księżniczkę i żabę i Krainę Lodu

Sasayaki

Przejrzałam dzisiaj płytę "Frozen" i mam wrażenie, że tempo piosenek jest szybsze niż w kinie albo w internecie :/ Możesz sprawdzić jak jest u ciebie?

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

Rzeczywiście, i to we wszystkich językach, poza tym jakoś obrazu to jakaś porażka. Nie wiem czy wydania BD też tak mają ale ja ma zamiar się do wydawcy zwrócić ze skargą.

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Uwierz mi, Blu-ray tak nie ma :-)

ocenił(a) film na 8
Anonim90

Niestety ale zawiodłem się, nie dość że dvd jest wypuszczane później niż BD, jest uboższe to na dodatek fatalnej jakości. CDP chyba sobie kpi.

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

No widzisz... wiedziałem, że jest jakiś kruczek w niskiej cenie DVD

ocenił(a) film na 8
Anonim90

tyle że to jest nie fair względem tych, którzy nie mają odtwarzacz BD, albo nie stać ich na wydanie 70 złotych na film - dodatkowo nie mogę o tym nawet do cdp napisać bo w swojej ofercie nie mają krainy lodu. :/

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

To co, że nie mają w ofercie - na płycie jest ich znaczek, więc oni za to odpowiadają.

ihatemondays

Z drugiej strony nie wiem co kliknąć w tym formularzu :/

ocenił(a) film na 8
ihatemondays

napisz na mail dvd @ cdp . pl
:) usuń spacje

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Napiszcie też jakiś tekst mi, to też im wyślę :-)

ocenił(a) film na 8
Anonim90

:D
Wystarczy chyba napisać coś w stylu,że: Mój egzemplarz płyty DVD z filmem Kraina lodu zawiera przyspieszoną wersję filmu. Nie jest to tylko błąd mojego egzemplarza. Liczę na wyjaśnienia.

Albo jakoś tak :P

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Jako, że jestem leniwy - wyślę gotowca :D

ocenił(a) film na 8
Anonim90

Ważne że wyślesz - jeżeli to nie poskutkuje chyba będę zmuszony kupić wydanie Blu-Ray

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Hehe, gotowe.

ocenił(a) film na 8
Anonim90

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Wysłałem prośbę do wszystkich moich kolegów, których mam niemało. Większość się zgodziła :-) Nie będziemy sami.

ocenił(a) film na 8
Anonim90

Fani vs CDP
Będzie wesoło

ocenił(a) film na 10
tomaszgr97

Hehe...

tomaszgr97

Dzięki :)

Anonim90

Niska cena nie powinna być powodem do zmiany tempa filmu. Chyba nie muszę mówić jak poczułam się gdy usłyszałam zmieniony "Serca Lód"