Witam.
Może durne pytanie, ale... zadam je;)
Czy ktoś pamięta tekst wyliczanki po polsku, w wersji z lektorem?
Ja pamiętam tylko dwa wersy: 'Raz, dwa: Freddy chce cię dopaść, trzy, cztery: zamknij drzwi i okna'.
Potem chyba było '5,6 krucyfiks w rękę weź' - ale tu już nie jestem pewna, a reszty w ogóle nie pamiętam.
Nie pytałabym, gdyby nie było mi to potrzebne;)
Mam nadzieję, że fani Freda pomogą :]
Pozdrawiam!
Jeden, dwa - Freddy już prawie Cię ma
Trzy, cztery - zarygluj swe drzwi
Pięć, sześć - krucyfiks w dłoń weź
Siedem, osiem - do późna wytrzymaj
Dziewięć, dziesięć - nigdy już nie zaśnij!
proszę bardzo :)
W wersji o której Ci chodzi tekst brzmiał dokładnie tak:
Raz, dwa, Freddy chce cię dopaść
trzy, cztery, zamknij drzwi i okna
pięć, sześć, krucyfiks w rękę weź
siedem, osiem, nie pora się kłaść
dziewięć, dziesięć już nigdy nie idź spać.
To nie super pamięć, a po prostu akurat tą wersję mam. Było kilka tego tekstów, chyba każdy najbardziej lubi tę, którą słyszał po raz pierwszy. Ja wychowałem się na lektorze z wersji z Polsatu (ta tutaj to tvn). Też już pamiętam jak przez mgłę, brzmiało to jakoś tak:
Raz dwa, Freddy się zbliża
trzy, cztery, zamknij drzwi na spusty cztery
pięć, sześć, krucyfiks weź...
Zdradzisz do czego Ci to potrzebne?
Bardzo, bardzo dziękuję! Właśnie wiem, że trochę tych wersji było i w zupełności zgadzam się co do stwierdzenia, że każdy najbardziej lubi 'tę pierwszą' usłyszaną wersję:)
Potrzebne mi to do pewnego projektu nawiązującego do 'Koszmaru', jaki planuję z przyjaciółmi;)
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc! :)
Ten projekt to filmik? No to super, też kiedyś się w to bawiłem i kupę takich filmików nakręciłem. Jak znajdzie się on na You Tubie czy podobnej stonce to koniecznie daj tutaj linka do niego, na pewno każdy fan Freddy'ego z chęcią zobaczy. A jak byście potrzebowali jakiś fragment audio z Koszmaru (mam właśnie tę wersję z tym lektorem) do podkładu to pisz śmiało, chętnie pomogę. A więc powodzenia!
Ps. Powinnaś też podziękować mojej poprzedniczce, równie ładny tekst podała.
Tak, ale narazie wszystko jest w fazach przygotowawczych: powoli powstaje miniscenariusz, zbieramy ekipę, sprzęt i gadżety. Miejmy nadzieję, że wszystko kiedyś dojdzie do skutku:)
Oczywiście, kiedy (i jeśli..:P) powstanie, na pewno podzielę się tym z innymi fanami Mr. Kruegera;)
Również dziękuję za pomocną, w razie problemów na pewno się zgłoszę ^__^
I... nie-dziękujemy:)
A propos gadżetów i pomocnej dłoni, oto jeden z moich ulubionych filmowych rekwizytów:
http://www.fothost.pl/upload/08/33/f20beeee.jpg
To własnoręczna moja robota, może na coś Ci (Wam) się przyda pomysł. Bardzo łatwo taką wykonać – to zwykła gumiana rękawiczka wypchana... papierem toaletowym, i zakończona nakrętką od słoika (zaklejoną tą rękawiczką i pomalowana farbą olejną). Jest żółta, ale dobry odcień można uzyskać przy odpowiednim oświetleniu. A tak z ciekawości, wiem że o wiek nie wypada pytać, ale zdradzisz mi tak pokrótce (tylko pokrótce) jak to się przedstawia w tej Waszej ekipie?
moja wersja jest najlepsza:
Jeden,dwa,jeden,dwa,idzie Freddy,cicho sza...
trzy,cztery,trzy,cztery,zamknij drzwi na spusty cztery,
pięc,sześc,pięc,szesc,krucyfiks do ręki wez,
siedem,osiem,siedem,osiem,pozno spac polozysz sie,
dziewiec,dziesiec,dziewiec,dziesiec,dzis ze snem pozegnasz sie...
Tą wersję mialam na jakiejs starej kasecie VHS:)
Witam. Chciałem się dowiedzieć jak Wam idzie praca ? Czy jeszcze pracujecie nad tym? Czy może daliście sobie spokój? Pozdrawiam
raz dwa idzie freddy cicho sza
trzy cztery drzwi na klucz i nie otwieraj
pięć sześć krucyfiks w reke weź
siedem osiem ze snem pożegnaj się
dziewięć dziesięć FREDDY DOPADNIE CIĘ!!!
ja znam taką wersję;)