Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
1984
7,2 96 tys. ocen
7,2 10 1 95677
7,3 39 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Oto 20 według mnie godnych uwagi horrorów.Jeżeli macie inne typy to piszcie.

1.Koszmar z ulicy Wiązów
2.Piątek trzynastego
3.Blair With Project
4.Oszukać przeznaczenie 2
5.13 duchów
6. www.strach
7.Noc żywych trupów
8.Statek widmo
9.Łowca snów
10.Dracula 2000

ocenił(a) film na 1
darek3891_2

Jezu! ludzie wy sie kurwa na niczym nie znacie!!! te horrory co wymieniacie to straszne szmiry moze byscie tak siegneli do klasyki lenie!!! co??? Obejrzyjcie "Omena","Lsnienie" S.Kubricka,"Noc zywych trupow","Egzorcyste" i inne klasyki to wtedy moze pogadamy..............:/
Zal mi was........................... .........................

użytkownik usunięty
Don_Corleone_2

1.Texas Chainsaw Massacre(2003) Ocena: 10/10. Idealny horror.
2.Evil Dead Ocena: 9+/10. Nie wiem czego ale czegos zabraklo do 10.
3.Jeepers Creepers Ocena: 9/10. Bardzo ciekawy.
4.Resident Evil: Apocalypse Ocena: 9/10. Z kolejna czescia co raz ciekawszy.
5.Nightmare On Elm Street Ocena: 8+/10. Wciaz nie starzejacy sie klasyk.
6.Friday The 13th: Ocena: 8-/10. Typowy wzorzec dla innych horrorow. Brak rewelacji. Jednak dreszczowiec.
7.Resident Evil: Ocena: 7/10. Rownie niezly jak gra. Tyle.
8.Evil Dead II - Ocena: Dead by Dawn 7/10. Elementy humorystyczne ratuja II czesc. Gdyz nie doronala by nawet w polowie pierwszej czesci.
9.Final Destination 2 Ocena: 7/10. Ma duzo wad, aczkolwiek ciekawy.
10.Night of the Ocena: Living Dead 7-/10. Prymitywny horror. Pozbawiony dynamiki i zabawny. A jednak stwaza genialna atmosfere.
Ej ty gosciu z gory. Te jak ty nazwales ,,klasyki`` mozna bylo ogladac w napieciu jak sie mialo 5 lat, ale nie teraz. Teraz najwyzej mozna sie z nich pobrechtac. I pomyslec jakie to sie gowna kiedys ogladalo. Za wyjatkiem 3 filmow ktore wymienilem u gory. I kilku ich kontynuacji.

ocenił(a) film na 1

Odrazu widać ze sie nie znasz na kinie,bo takie filmy jak "Resident Evil:Apocalypse";"Resident Evil";"Koszmar z ulicy wiazow" itp.to najwieksze szmiry z gatunku zwanym HORROR. Filmy,które wymieniles to filmy typowo komercyjne nic nie wnoszace do swiatowego kina.Szczerze to przy ogladaniu "Koszmaru..."nudzilo mi sie strasznie jest beznadziejny dlatego dalem mu ocene 0,5 / 10,a wszystkie "Residenty" poprostu zal slow:/ "Teksanska......."(2003) jest strasznie srednia i dobra do polowy,potem jest juz coraz gorzej.Moze horrory wymienione przezemnie straszyly jak byles dzieckiem,ale owe horrory to klasyki tego oto gatunku......(maja chociaz jakas bardziej rozbudowana fabule,a nie sieczkarnie na ekranie) :)

użytkownik usunięty
Don_Corleone_2

CZLOWIEKU CO TY WIESZ O DOBRYCH FILMACH? NIE WYPOWIADAJ SIE JAK SIE NIE ZNASZ

Don_Corleone_2

Don Corleone ważniaku sam się nie znasz, Koszmar z ulicy wiązów to szmira, tak?Hm.... jak Koszmar z ulicy wiązów to szmira to Statek Widmo jest klasykiem... To Koszmar z ulicy wiązów jest najlepszy wg mnie a tobie powiem: kazdy ma swoje zdanie i to jest wazne i kazdy twierdzi jak twierdzi, jego sprawa i ty nie masz po co wtykać nosa w te sprawy, bo i tak nie zmienisz zdania tej osoby. bądź rozsądny i uznaj zdanie innych, a przy okazji wyraź swe zdanie, ale nie tak nerwowo, bo to cholerny bezsens. i tworzy sie kłótnia jak w przedszkolu. bądź mądrzejszy i nie gadaj trzy po trzy, ze sie ktos nie zna, bo ta osoba moze sie znac, ale ma inny gust niz ty. ale ty oczywiscie wyskakujesz i mowisz ze na kinie sie nie zna, gdyz oczywiście zdanie kolegi nie zgadza sie z twoim zdaniem? nie zauwazyles chojraku, ze to bezsens, totalny bezsens? jezeli ta odpowiedz cie urazila to sorki, ale nie powinna cie urazic i czesc. narka. wpadnij na moje konto jak chcesz.

użytkownik usunięty
Don_Corleone_2

1. Koszmar z ulicy wiązów
2. Nowy koszmar Wesa Cravena
3. Dorothy Mills
4. Wywiad z wampirem
5. Nosferatu- symfonia grozy
6. Lśnienie
7. The ring ( jap.)
8. Ju-on
9. Jeździec bez głowy- Burtona
10. Smakosz 2

A co do tych wszystkich piątków 13-tego, filmach zombi, piłach i teksańskich masakr to nie lubię filmów tego typu. Wszystko to samo w scenariuszu tylko aktorzy inni. Oglądając wiesz jak się skończy. W trakcie uciekająca kobieta która potyka się dwa razy uciekając przed oprawcą. I nie ważne że ona ma pistolet a on pałkę- nie strzeli do niego bo... hmm się boi. A co do piły- lubiłam to z początku ale się z tego telenowela zrobiła.

ocenił(a) film na 9

jezuuuuuu, ile Ty masz lat? co za lista:) jedynie koszmar Cię ratuje, widzialem tylko evil dead2 na mnie nie zrobił wrażenia.noi jeżeli w pierwszej 10 masz horrory z ocenami 7 to słąbo z tobą.mało filmów widziec musiałęś.nie wiem o co Ci chodzi do gościa u góry?????? 5lat? kurwa co za bzdura oglądająć omen czy też egzorcyste bałem się 10 razy badziej niz oglądajac takiego residenta czy inne współczesne filmy, weź nie bredź, bo każdy kto choć roche sie zna na kinie wie ze współczesne horory nie straszą.faktem ze masakra jest dobra zwłąszcza pierwsze 15 minut.w każdy razie 3ma w anpięciu ale nie straszy napewno:)-a to Twój numer jeden i z tego co piszesz powinien być starszny? a temu jak nazwałeś gostkowi z góry o co chodzi? koszmar beznadziejny? dałeś mu 0.5 widzisz filozofujesz a jesteś lamuch. Jeżeli sie tak znasz na kinie do nie dał bys 0.5 bo każdykto ma pojęcie o filmach wie ze na taką niska ocene ten film nie zsługuje nawet jeżeli sie komuś nie podoba. pozdrawiam:)

Don_Corleone_2

A mi żal Ciebie, że się wyrazić sesownie nie umiesz....

Don_Corleone_2

Don_Corleone_2 zamknij ryja dziadu stary, każdy ma swoją listę ulubionych filmów

darek3891_2

Oto moja skromna lista, ułożona w kolejności przypadkowej – każdy z tych filmów mi się podobał, trudno ocenić jednoznacznie, który jest tym najlepszym. Rywalizacja rozgrywa się pomiędzy 1. częścią „Koszmaru z ulicy Wiązów” a „The Ring” – to zdecydowanie najlepsze horrory, jakie widziałem, ale naprawdę ciężko wybrać jeden. „Omen” nieprzypadkowo znalazł się na 3. miejscu, reszta to już czysty freestyle.

1. „Koszmar z ulicy Wiązów” – „A Nightmare on Elm Street” (seria, wyłączając 5. część, wliczając „Freddy kontra Jason”)
2. „The Ring” (amerykański, żeby nie było niedomówień)
3. „Omen” – „The Omen” (od 1. do 3. części)
4. „Piątek 13.” – „Friday the 13th” (seria)
5. „Amityville Horror” – „The Amityville Horror” (tylko 1. część, klasyk, nie remake)
6. „Dracula” (wersja angielska z 1931 r.)
7. „Jeździec bez głowy” – „Sleepy Hollow”
8. „Oszukać przeznaczenie II” – „Final Destination II”
9. „Piła” – „The Saw”
10. „Martwica mózgu” – „Braindead”
11. „Egzorcysta” – „The Exorcist”
12. „Critters” – „The Critters”
13. „Lśnienie” – „The Shining”
14. „Vampire Hunter D” – „吸血&#39740 ;ハンタ&#125 40;D”
15. „Klątwa ju–on” – „呪怨” (japońskie, seria)
16. „Od zmierzchu do świtu” (tylko 1. część)
17. „Nosferatu” (różne filmy o tym przyjemniaczku)
18. „Frankenstein” (klasyczny)
19. „Laleczka Chucky” – „Child’s Play” (1. część)
20. „Cannibal Holocaust”

użytkownik usunięty
Pottero

Jak chcesz fabuly, to poogladaj sobie jakies dramaty psychologiczne. Wtedy dopiero bedziesz mial fabule. Horror to jest horror. Twoje wypowiedzi nie trzymaja sie kupy i mijaja z celem. Owszem w horrorze powinna byc fabula, ale zdecydowanie polaczona z sieczka i groza. I albo nie ogladales Residenta, albo wybierz sie do okulisty. Fabula jest znaczna jak na horror. A ty ogladaj sobie dalej te sredniowieczne beznadziejne horrory - ktore trudno tak nazwac - przy ktorych nie jeden by usnol.

ocenił(a) film na 8
Pottero

1.Coś
2.Lśnienie
3.szósty zmysł
4.egzorcysta
5.shutter-Widmo
6.rec
7.28 tygodni pózniej
8.piatek trzynastego 2
9.koszmar z ulicy wiązów
10.Hellraiser
11.Omen
12.ring
13.To
14.Phantasm 2
15.suspiral-Odgłosy
16.Drabina Jakubowa
17.Inni
18.Dziecko Rosmery
19.teksańska masakra piła mechaniczna-oczywiscie pierwsza wersja z 1977r
20.Harry Angel
to są według mnie najbardzie przerazajace horrory każdy z nich miał dziwne schizy ..są tu mieszanki ,klasyki z nowością;] goraco polecam ;]

ocenił(a) film na 10
Pottero

oto moja lista ;)

1.„A Nightmare on Elm Street” - (spory sentyment za małolata, film ten trzeba obejrzeć samemu w nocy ;)
2.„The Shining” - ( nic dodac nic ujac film jest genialny ;)
3.„The Exorcist” - ( jak oglodalem za pierwszym razem zrobil na mnie wrazenie ;)
4.„Texas Chainsaw Massacre”- ((niewiem jak sie to dokladnie pisze ;) oglodalem remake i film warto obejrzec...)
5.„Halloween part 1,2” -(typowy shlasher jakich wiele, lecz ten był pierwszy ;)
6„Friday the 13th” - (tak samo jak Halloween, film warty uwagi ;)
7.„The Amityville Horror”-( oglodalem tylko remake, pozytywnie mnie zaskoczyl)

Moja lista zostala bardzo dokladnie przemyslana ;) niewziolem pod uwage kilku klasowych horrorow takich jak „Child’s Play” ponieważ tylko sie na nim usmialem ;)mam nadzieje ze nikogo tym nie urazilem ...moja lista nadal sie tworzy... i moze ulec zmianie ;)... POZDAWIAM ;)

użytkownik usunięty
darek3891_2

zobacz smakosza 1 lub 2 ale 1 jest moim zdaniem lepsza, a także texańską masakre piłą mechaniczną. Polecam

użytkownik usunięty

1Klątwa
2Ring
3koszmar z ulicy wiążów
4droga bez powrotu
5texanska masakra piłą mechaniczną
6piątek13

ocenił(a) film na 9
darek3891_2

Statek widmo i 13 duchów?????? Ty koleś innych filmów nie widziałeś? Jak Statek widmo oglądałem to prawie nie usnąłem. Co do Oszukać przeznaczenie, to film całkiem niezły, ale najlepszy w nim jest pomysł.

użytkownik usunięty
Eco

tak sobie lukam na to forum, i mi niektorych żal. Np Ciebie.
No i powiedz, po cholere ejdziesz komus ze lubi 13 duchów i statek widmo?! Kazdy ma własny gust, i tylko brakiem wychowania jest jechani mu... nie widze sensu w podwazaniu czyjegos zdania... To że ty usnąles nie oznacza, ze film jest zły. Bo nie jesteś wyrocznią. Oznacza jedynie tyle, ze TOBIE sie nie podobał. narazie. Ewcia.

ocenił(a) film na 9

ok, sorka, przesadziłem. Filmy te kompletnie mi sie nie podobały, statek widmo jest nudny, jest wiele nie mających sensu scen, np. kapitan widząc kieliszek z whisky (czy co tam było) wiedząc że leży to wiele, wiele lat, co robi?Wypija jakby nigdy nic.A na pewno nie był aż tak zdesperowany. Ogólnie film zrobiony na siłę, największą uwagę twórcy przyłożyli do nakręcenia początkowej sceny masakry, a i ona była naciągana. 13 duchów też mi sie nie podobał. Po prostu do mnie nie przemówił, i są setki podobnych, wakacyjnych horrorków

Pozdro, Eco

użytkownik usunięty
Eco

STATEK WIDMO JEST SUPER ALE UWAZAM ZE BUNKIER I INNI POWINNI SIE ZNALESC NA 1 MIEJSCU KAZDEJ LISTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !SA TO FILMY PSYCHOLOGICZNE DO KONCA TRZYMAJA W NAPIECIU NIGDY NIE WIESZ CO ZA CHWILE SIE WYDARZY

Tyle, że chodziło o horrory, a nie thrillery :]

darek3891_2

1. W paszczy szaleństwa
2. Koszmar z ulicy Wiązów
3. Ringu
4. Hellraiser
5. Wywiad z wampirem
6. Piątek 13
7. Czerwona Róża
8. Alien
9. Strefa Mroku
10. Pożeracze czasu
No widać że wielu filmów jeszcze nie widziałes:) np. nie rozumiem kilku pozycji 4, 7, 10 te filmy raczejdo najlepszych z gatunku horroru nie należa... Pozdr

użytkownik usunięty
Yasiek

JAK MOZNA POWIEDZIEC ZE PTAKI ALBO PSYCHOZA SA FAJNE KTOS TO NAPISAL BO TAKIE SZMELCE LECIALY W TELEWIZJI

ocenił(a) film na 9

Najlepsza dziesiątka (moim zdaniem oczywiście):
1) Klątwa (nie jest przypadkowo umieszczona na pierwszym miejscu, jak zaraz bedzie reszta)
2) Omen
3) Armia Boga
4) Opętanie
5) Koszmar (aczkolwiek niekoniecznie)
6) Obcy, ósmy pasażer Nostromo
7) Dziewiąte wrota
8) Stygmaty
9) Lśnienie (książka, film ujdzie)
10) Carrie (patrz wyżej)

Co do najgorszych, to tak:
1) Frankenstein ( Kenneth Brannagh i Robert De Niro)
2) Królowa Potępionych
3) Ośmiornica (2000)
4) The haunting
5) Bad Moon

Filmy które podobały mi się, ale zaliczanie ich do horrorów to idiotyzm:
Blade III i Resident Evil (obie części)

lunatyk_4

armia boga, obcy sa zajebiste ale bez przesadyzmu zeby je klasyfikowac do horrorow

ocenił(a) film na 7
Pietia_6

To czym według ciebie jest obcy jak nie horrrorem?

kryszti

po 17 latach moge stwierdzic ze sci-fi horrorem;)

ocenił(a) film na 7
Pietia_6

czyli horrorem :)

Pietia_6

ciekawe czy dożyję riposty xd

Widać, że nie czujesz klimatu filmów Hitchcocka. On używał perswazji obrazu, a nie gigantycznej liczby efektów specjalnej (nie tylko komputerowych), żeby przejąć widza. A to, że film jest powtarzany w telewizji oznacza to tylko tyle, że film ma swoje lata, a nie, ze to szmira.

ocenił(a) film na 9
Yasiek

dobrz ze nikt sie Ciebie nie uczepil ze wywiad to nie horror bo tu często tak jest:) pozdrawiam pamietam w paszczy szaleństwa widziałęm dawno i zrobił na nie wrażenie a nikt prucz Ciebie hyba nie uwzględnił tego filmu:)

darek3891_2

a ja powiem ze egzorcysta jest najlepszym i najstraszniejszym horrorem jaki widzialam w ogole... a koszmar z ulicy wiazow tez byl niezly, choc inne czesci bylo beznadziejne i w ogole nie straszne..
pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
darek3891_2

1.The Grudge-Klątwa
2.The Ring-Krąg (obie części)
3.Świt żywych trupów
4.Droga bez powrotu
5.Koszmar z ulicy wiązów
6.Piątek 13
Wszystkie te filmy oglądałam ale najlepszy jest 1 2 3 4

użytkownik usunięty

1.The Grudge-Klątwa
2.The Ring-Krąg (obie części)
3.Świt żywych trupów
4.Droga bez powrotu
5.Koszmar z ulicy wiązów
6.Piątek 13
Wszystkie te filmy oglądałam ale najlepszy jest 1 2 3 4
wchodźcie na mój blog www.mrroofcia.blog.onet.pl i na www.strasznie-tu-jest.blog.one t.pl pozdro dla edyty i mnie
stronka ist COOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL LLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

a oto moje typy na najlepsze horrory:
1.chłopaki na ibizie
2.chłopaczki z sąsiedztwa
3.straszny film
4.straszny film 2
5.straszny film 3
6.american pie
7.suche majtki na dnie morza
8.dwóch zabitych walczy o życie
9.naga broń
10.100 dziewczyn

no, te "horrory" były rzeczywiście straszne

tagitsu

egzorcysta 1, przerażał mnie jak byłam dzieckiem i przeraża mnie nadal... to poprostu musi być dobry, bardzo dobry horror :-)

wszystkie horrory azjatyckie są wykręcone i według mnie stanowią odzielną i wyróżniającą się grupę filmów wśród horrorów, mnie one straszą, a was?

ania_172

No mnie osobiście aż tak do wnętrza nie przerażają. Mają znakomite przesłania i muzykę, ale dla mnie coś im brakuje, chyba ze we mnie jest coś zablokowanego. Chyba za dużo amerykańskich horrorów....

no taak....widze, że dla większości najlepsze horrory pochodzą z XXI wieku z serii Klątwy i Ringów i Oszukiwaczy Przeznaczen hehehe...pięknie....chyba znaczną część tematu napisali 15,16 - latkowie..

darek3891_2

Może nie wszystkie najstraszniejsze ale wszystkie zajebiste:
1.Psychoza
2.Noc żywych trupów
3.Omen
4.Egzorcysta
5.Lśnienie
6.Coś
7.Wilk
8.Wywiad z wampirem
9.Krzyk
10.Szósty zmysł
11.28 dni póżniej
12.Ringu
13.Dark water (jap.)
14.The Ring
15.Jeepers Creepers

ocenił(a) film na 9
darek3891_2

Hm....ile propozycji...ale chyba nigdzie nie było Dziewiątej sesji...Może ktoś widział?? ...może i film niskobudżetowy, ale dość dopracowany i ten niesamowity klimat....

darek3891_2

Moja lista drodzy horrorowicze wyglada nastepująco są to horrory i thrilerry kolejnosc jest przypadkowa:
1.Halloween(Carpenter)
2.Piątek 13 nastego(cunninghama)
3.Noc żywych trupów1968(Romero)
4.Koszmar z ulicy wiązów(craven)
5.Teksańska Masakra(Hoopera)
6.Hellraiser(Barkera)
5.CandyMan
6.GóryMajaOczy(cravena)
7.OstatniDomPoLewej(Cravena)
8.The Thing (Carpentera)
9.Amerykański wilkołak w Londynie(Landisa)
10.ŚwitŻywychTrupów(romero)
11.NocZywychTrupów1990(Savinie go & Romero)
12.Alien(Scotta)
13.Teksanska Masakra 2(Hoopera)
14.Alien 2(Camerona)
15.Martwe zło(Raimiego)
16.Krzyk(Cravena)
17.Dracula(Francisa Forda Coppoli)
Moglem Pare filmow pominać napiszcie co o tym zestawieniu myslicie:)

kretone

To moje ulubione horrory:
1.Piątek 13
2.Halloween
3.Teksańska masakra piłą mechaniczną
4.Laleczka Chucky 1
5.Laleczka Chucky 2
6.Koszmar z ulicy Wiązów
7.Władca lalek 1
8.Władca lalek 2
9.Władca lalek 3
10.Egzorcysta
11.Szatańskie zabawki
12.Candyman
13.Amityville horror 1

ocenił(a) film na 9
kretone

nie potrafie wymienić 20 horrorów które są według mnie najlepsze bo jest ich znacznie więcej; wymienie wiec 20 horrorów które zrobiły na mnie najwieksze wrazenie:
1. cannibal holocaust
2. 28 dni później
3. lśnienie
4. suspiria
5. trylogia żywych trupów
6. coś
7. hellraiser 1 i 2
8. teksańska masakra piłą mechaniczną (1974)
9. re-animator
10. evil dead
11. mgła
12. w mroku pod schodami
13. warlock 1i 2
14. dracula (coppoli)
15. cabin fever (jeden z lepszych nowych horrorów)
16. gatunek
17. nie torturuj kaczuszki
18. house of clocks
19. beyond
20. aura
polecam inne filmy: lucio fulci, dario argento, john carpenter, george a. romero, tobe hooper, wes craven itd.

darek3891_2

Według mnie najlepszy horror jaki widziałam to Darkness( nikt go jeszcze chyba nie wymienił)...Krew nie leje się strumieniami(chociaż pod koniec...;),ale stwarza niesamowity nastrój...
Inne niezłe to Teksańska masakra piłą mechaniczną, FearDotCom i The Ring(Ringu niestety nie miałam okazji zobaczyć)...
Chociaż nie mówię, że wasze typy są złe...Ogólnie czasem ciężko stwierdzić, czy dany film jest horrorem, czy nie...Z takich podobały mi się: Szósty zmysł, Tożsamość, Dziewiąte wrota, Cube, Osada, Krzyk, Gothika, Inni, Resident Ivil....i jeszcze wielu nie widziałam...ale mam zamiar...Pozdarawiam

bianca_w

To według mnie (nie plujcie się od razu, ze obrażam kogokolwiek, to moje zdanie i nie jestem ch** od razu, bo coś mi się nie podoba)
Teksańska masakra to takie błazeństwo... takie... za proste na ciekawy film
The Ring, ale amerykański był wspaniały... dawno się tak dobrze nie bałem PO obejrzeniu filmu, chociaż nie wiem czy określenie "dobrze" tutaj pasuje... ale było strasznie
Cube - przy tym to ja spałem... nie trzyma w napięciu, bo kiedy jakiś klimat miał zamiar się stworzyć, to jakieś pieprzenie o głupotach...
Osada - ciekawy początek, zupełnie nie zaskakujący koniec... to było straszne... że można spieprzyć taki dobry film...
Gothica! TO SZMELC... drugi najgorszy film z halle berry po kobiecie-kocie (za który dostała złotą malinkę...)
Resident Evil - ma klimat, kupe efektów specjalnych, ale nie ma czego się bać

darek3891_2

Moja lista (kolejnosc przypadkowa):
1 The Shining
2 Suspiria
3 A tale of two sisters
4 Texas chainsaw massacre
5 Audition
6 The eye
7 Darkness
8 Harry Angel
9 Repulsion
10 Halloween

ocenił(a) film na 10
sakura_5

1. Martwe zło 2
2. Trylogia Romerao (1968, 1978, 1985)
3. Teksańska masakra piłą mechaniczną (1974)
4. Egzorcysta
5. Koszmar z ulicy Wiązów
6. Piątek 13
7. Martwe zło
8. To
9. Obcy - 8 pasażer Nostromo
9. Psychoza
10. Coś
11. Candyman
12. The Ring
13. Lśnienie
14. Omen
15. Popcorn
16. Gothika
17. Klątwa ver. JPN
18. Martwica mózgu
19. Duch
20. Maniac cop

opoz

mja lista 10 horrorow(kolejnosc przypadkowa)
1.koszmar z ulicy wiazow
2.piatek 13-ego
3.laleczka chucky (pierwsze 3 czesci)
4.final destination 2
5.teksanska masakra ....
6.halloween
7.klatwa
8.krag
9.dom na nawiedzonym wzgorzu
10.dr. chichot

ocenił(a) film na 7
darek3891_2

Z nowych produkcji (horrory \thrillery):
The Ring (amerykański)
Darkness
Inni
6 zmysł
Piła(Saw)
Teksańska masakra piłą mechaniczną
Stygmaty
Dark Watter

Stare:
Egzorcysta
Koszmar z ulicy wiazów
Psychoza
Omen 1
Hellreiser

ocenił(a) film na 7
tylaczka

NAJLEPSZE HORRORY WSZECHCZASOW TO:

EGZORCYSTA
OMEN
HALLOWEEN
KOSZMAR Z ULICY WIAZOW
KLĄTWA
SZOSTY ZMYSL
DARKNESS
BLAIR(jedna scena z dziecmi przy namiocie:) )