PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=582}

Kosmiczny mecz

Space Jam
1996
6,9 149 tys. ocen
6,9 10 1 149047
6,6 38 krytyków
Kosmiczny mecz
powrót do forum filmu Kosmiczny mecz

nie podobał mi się polski dubbing. Michael mówił głosem bardzo .. zbyt bardzo spokojnym i powolnym, to samo króliczyca, i kilka innych postaci. No i same tłumaczenia są dosyć proste. Brak tutaj mistrzowskiego pióra pana Wierzbięty, który na pewno uczyniłby z tego kolejne wspaniałe dzieło. A sam filmik bardzo sympatyczny :)

ocenił(a) film na 9
vianne_

mam wrażenie że pan Wierzbięta wtedy nie był w branży.

Sergi_van_Oli

wiem o tym. I dlatego szkoda, ze fajny filmik nie mógłby być jeszcze lepszy :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
vianne_

Oczywiście można by nagrać dubbing jeszcze raz, ale wtedy musialbym uczyć się calego tekstu od początku:-)No bo caly umiem (albo umialem).

vianne_

Według mnie dubbing był dobry ;) A najlepszy i tak był podłożony głos Stana Podolaka ;) To było mistrzostwo :)

vianne_

Rzeczywiście, nie mam nic przeciwko dubbingu w bajkach (Shrek, Epoko Lodowcowa), ale w filmach fabularnych to po prostu nie pasuje, film traci klimat (jeżeli dubbing jest źle zrobiony, tak jak tutaj), jak zobaczyłem Bill'a Murray'a z Polskim głosem to wyłączyłem telewizor (przed chwilą) i piszę tego posta ;-)

Współczuje Niemcom (tam każdy film ma Niemiecki dubbing), chciałbym mieszkać w Szwecji, tam większość filmów (albo każdy) zagranicznych jest z napisami.

ocenił(a) film na 7
vianne_

film fajny, a z tym dubingiem też średnio