PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10056092}

Konklawe

Conclave
2024
7,1 40 tys. ocen
7,1 10 1 39953
7,0 71 krytyków
Konklawe
powrót do forum filmu Konklawe

Ostatnio moje opinie nt filmów nijak nie pokrywają się z ocenami na filmwebie. Beetlejujce 2, Substancja, Nowy Joker.
Tutaj niby oceny na plus, ale to właśnie budzi mój niepokój.
Czy ten film, to bardziej “Dwóch papieży” czy raczej Dan Brown?
Tylko proszę bez spoilerów.

ocenił(a) film na 6
TAtomicus

Film taki, że wyszedłem po skończonym seansie rozczarowany, ale nie byłem zły na to moje rozczarowanie. Zabrał się za ten film jakiś marny serialowiec. Mogło być lepiej. Dla samej roli Ralpha warto pójść. Książki jeszcze nie czytałem, nie wiedziałem nawet, że to film na podstawie Harrisa, na pewno przeczytam.

ocenił(a) film na 7
ekwi

Niesamowicie wierna adaptacja książki Harrisa. Naprawdę, dawno nie widziałem filmu na bazie literackiego pierwowzoru, który tak bardzo rezonowałby z tym, co można przeczytać na kartach powieści. Duży plus za to. A film podobnie jak sama książka - bardzo solidny, z mocnymi kreacjami aktorskimi i turbo zajebistymi zdjęciami oraz muzyką. 7/10

ocenił(a) film na 4
TAtomicus

Nudziarstwo do kwadratu.

TAtomicus

Pytanie nie powinno być czy dobry, czy niedobry, ale czy jest w twoim guście lub nie. Film jest dobry, ale nie w moim guście. Pomogło? XD

ocenił(a) film na 8
TAtomicus

Wreszcie zaliczyłem. Na plus - ładne kadry, „choreografia”, scenografia też, choć na Watykan nieco skromna., muzyka i klimat też ok. No i Ralph Fiennes też bdb. W drugiej części filmu, bo wybuchu, jakby trochę słabiej. Na minus, nieco przewidywalna końcówka (choć moźe to przez spojlery, mimo, że starałem się unikać). Całość 7-8/10