PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10056092}

Konklawe

Conclave
2024
7,1 40 tys. ocen
7,1 10 1 40202
7,0 71 krytyków
Konklawe
powrót do forum filmu Konklawe

Żałosne to

ocenił(a) film na 5

Ja odbieram ten film jako jeszcze jeden głos w sprawie LGBT.........+....i coś tam jeszcze
Takim mnie Boże stworzyłeś, mówi nowy papież. Niby tak, ale najwięcej szkody w sprawach ludzi innych niż hetero robi nachalna propaganda i kretyńskie przekonywanie ludzi , że inność jest cool i trendy. Nie jest. Jest odstępstwem od normy, z którego to odstępstwa nie należy sie śmiać, krytykować ani zwalczać. Trzeba akceptacji i zrozumienia. Ale też postawienia granicy tej akceptacji. Przez ostatnie lata granica ta jest przestawiana i naginana w głupi sposób. Europa dalej niech się zajmuje poprawnością polityczną a świat niech odjeżdża dalej. Nie ma ważniejszych spraw? Ekonomia, gospodarka, bezpieczeństwo narodowe. Tym się zajmujmy a nie macicą papieża. Żałosne to.

ocenił(a) film na 8
mistan333

Zachęcam do zapoznania się z terminem interseksualizm, który nie jest tożsamy z dysfonia płciową.

ocenił(a) film na 8
Movinia

*dysforią

ocenił(a) film na 5
Movinia

A ja zachęcam do udania się ze swoją dysforią tożsamą interseksualnie na forum medyczne. To forum nazywa się filmowe i tu się nie roztrząsa medycznych problemów. A prawda jest taka, że całkiem dobry film zepsuto idiotyczną końcówką.

mistan333

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare.

ocenił(a) film na 8
mistan333

A więc dlaczego na forum filmowych roztrząsasz tematy światopoglądowe?

ocenił(a) film na 5
klaaaraaa

Staram się tego nie robić. No może trochę tak wyszło ale cała historia opowiedziana w filmie jest światopoglądowa.

ocenił(a) film na 5
mistan333

podobno Żukowska zesrała się ze szczęścia jak zobaczyła ten film...

mistan333

W sumie to nawet dobrze, że takie filmy powstają. Ta, jak to nazwałeś inność, jest czynnikiem, na który jeszcze nie tak dawno, pomimo przeżytych 55-ciu lat, nie zwracałem szczególnej uwagi. Po prostu była, akceptowałem ją i tolerowałem.
Natomiast dzięki tego typu produkcjom, zwyczajnie zaczynam czuć obrzydzenie. Nachalność lewackiej propagandy, wmawiającej nam że czarne jest białe, że jedyne słuszne związki międzyludzkie to te mieszane czarnego z białym) że związek dwóch samców to standard, powoduje, przynajmniej u mnie, wręcz odwrotny skutek od zamierzonego przez twórców. I mam nadzieję, że twórcy nie spoczną w swojej bezmiernej głupocie, że skutecznie już wszystkim obrzydzą  swą nachalnością  tą tematykę.

ocenił(a) film na 7
mistan333

Ktoś tutaj nie zrozumiał kompletnie przekazu, bo ma za dużo politycznej propagandy w głowie. Dotknij trawy Bracie.

ocenił(a) film na 5
groszologia

Ktoś tu nie zrozumiał kompletnie co napisałem. Nie ma w tej wypowiedzi politycznej propagandy. Daleko mi do niej. Polityka to bagno i ja się w nie nie pcham. Piszę co myślę. Podobał Ci się film, ok gratuluję gustu. Ja jestem mniej zachwycony.

ocenił(a) film na 6
mistan333

żałosne jest twoje oglądanie tego filmu teraz, gdy głośno jest o samym konklawe, jak taki nahype'owany leming w owczym pędzie.

ocenił(a) film na 5
Lurtz599

Pisałem opinię kiedy nie było mowy o konklawe. I wydaje mi się że nie ma tam opinii o ludziach o odmiennej orientacji a jedynie o nachalnej propagandzie niektórych przedstawicieli tych środowisk, której mam po prostu dość. Piszesz że oglądanie i rozumienie filmu inne niż Twoje zasługuje na ubliżanie. Wyluzuj , każdy ma prawo do swojego zdania a agresja to brak argumentów.

mistan333

Żałosny typie. Swoje kwestie światopoglądowe poruszaj sobie z kolegami przy piwie, albo rodzicami przy obiedzie. Mam wrażenie, że typy Twojego pokroju bardziej skupiają się na gejach niż gejem sami.na sobie

ocenił(a) film na 5
xscape

Brawo !!! Ale dałeś ognia, aż mi w pięty poszło. Zastanawiam się tylko kto z nas jest żałosnym typem ? Ok, przyznam że ja , zadowolony? Nic nie wiesz o mnie, nie znasz mnie a pozwalasz sobie na atakowanie . Robisz chamskie wycieczki w moją stronę. Lżej Ci ? Brawo.