PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639250}

Koliber

Hummingbird
2013
6,6 49 tys. ocen
6,6 10 1 49170
5,1 14 krytyków
Koliber
powrót do forum filmu Koliber

oni akurat wybrali tą. Gra słabo, do tego uroda poniżej przeciętna. Przedstawia Polki w bardzo wieśniackim świetle. Gdyby nie ona to film byłby oceniony przeze mnie o 2-3 oczka wyżej, ale swoją grą zaniża wszelkie standardy filmów Stathama

ocenił(a) film na 6
23reggaeman

Dlaczego? W filmie jest wyjasnienie.

soglif3

nie udało mi się go dostrzec. Przedstawisz mi je?

ocenił(a) film na 6
23reggaeman

Kusiu_2 podal te wyjasnienie..

ocenił(a) film na 6
23reggaeman

nie musi byc urodziwa wystarczy że tatuś wie gdzie zadzwonic i juz jest rolka, troche kaski zawsze wpadnie...

ocenił(a) film na 7
soglif3

Też je chyba przegapiłem. :D

23reggaeman

Buzek to taki bazyli ze szok. Bleeee, nie moge na nia patrzec:/

auxil

No dokładnie dobrze że nie pokazali sceny łózkowej ;)
A tak na serio to mogli już wybrać Rosati albo Bachledę Farrell Curuś a nie najgorsze z najgorszych :P

rysiu22

cieszcie sie ze w ogole jakas polka gra... rosati ostatnio widzialem w 2 filmach .. stand up guys ... gdzie grala prostytutke , na ekranie z 20 sekund .. i w kula w łeb ... gdzie z 35 ... prostytutke ...

mateuszekkkkk

Bullet to the head. Troche dluzej niz 35 sekund, ale tez prostytutka. Wolalbym zeby nie graly w ogole, niz same dziwki, do tego rosjanki.

rysiu22

No rzeczywiście wymieniłeś gwiazdy kina. Rosati grająca dziwki (ciekawe, że też nikt do tej pory nie poznał się na jej talencie i nie zatrudnił w poważniejszej roli) i beznadziejna Curuś, o którą też niestety nikt się nie zabija.

Buzkowa dobrze pasowała do tej roli i poradziła sobie.

chryssalid

Nie chodzi mi o to czy sobie poradziła czy nie, aktorsko na pewno było ok, ale nie o aktorstwo chodzi w filmach z Jason`em(przynajmniej w 90%)za to filmy z Statham`em przyzwyczaiły nas że jego partnerki są atrakcyjne. A jakby nie patrzeć to Buzek nie jest najpiękniejszą polką w Hollywood "grającą w filmach" :P

rysiu22

I dobrze. Potwierdza resztki przekonań, że nie tylko dupa się liczy.

auxil

W dzisiejszych czasach kobiety szczególnie powinny dbać o uzębienie, a ją na pewno na to stać...

poloos

Jej braki w uzębieniu tylko dodały realizmu granej przez nią postaci. Już widzę te tabuny zakonnic przesiadujące u dentystów i w gabinetach medycyny estetycznej :]

chryssalid

w sumie masz rację:)

ocenił(a) film na 7
23reggaeman

nie wszystkie zakonnice to holywoodzkie sex bomby...wedlug mnie pasuje idealnie do tego filmu.

Kusiu_2

dokładnie , tylko trzeba odróznić gre ... od kurde przebywania z kimś na planie , rosati u wojewodzkiego z tego co pamietam chwalila sie ze grala z walkenem ... i ze trzymala go za ramie ... w filmie stan up guys ... gdzie grala ta prostytutke 30 sekund ... co to za gra? takie cos by zagrał nawet bezdomny ... a buzek moze sie pochwalic ze GRAŁA ze stathamem , czy dobrze czy nie to juz kwestia indywidualna

ocenił(a) film na 8
mateuszekkkkk

tak GRAŁA ze Stathamem.
Jak równorzędny partner.Druga główna bohaterka!!!
Była rewelacyjna!!!
Ktoś wcześniej napisał "A tak na serio to mogli już wybrać Rosati albo Bachledę Farrell Curuś"
I by wyszło GÓWNO.
Statham by chyba opuścił plan zdjęciowy z zażenowania...

ocenił(a) film na 8
23reggaeman

Litości. Przecież mieli do obsadzenia rolę - szarą myszkę, zakonnicę, której pasją w młodości był balet. Buzek pasuje jak ulał. W dodatku zagrała bardzo dobrze, a co do wymienianych Rosati czy Curuś to nie wiem czy by sprostały zadaniu.

ocenił(a) film na 6
Tyrq

Nie sprostały by :) A całej tej reszcie gimbusów to tylko cyce sylikonowe w głowie

ocenił(a) film na 7
23reggaeman

Brawo! Tak, kobiety mają być tylko piękne. Jak nie przypominają Emmy Watson czy innej Cyrus, to nie mają wstępu na ekrany. Bo przecież na świecie nie ma kobiet przeciętnych, ale interesujących. Liczą się tylko silikony i tapeta. No przynajmniej dla takich bogów seksu jak wy! Co tam osobowość, co tam talent, liczą się „braki w uzębieniu”. Jakie to szczęście, że cały świat nie postrzega kobiet przez pryzmat „Słonecznego Patrolu”.

Woooo

spoko jakby grała w jednej z polskich produkcji typu "Róża". Do filmów Stathama w ogóle nie pasuje. I przez to czuję niesmak. A ironizowanie które tu przedstawiłeś/łaś ma się nijak do tego co powiedziałem, jakieś feministyczne farmazony za przeproszeniem, z całym szacunkiem i szczerym brakiem jakiejkolwiek zgryźliwości pod Twoim adresem

Woooo

faktem jest że pasowała do roli bardzo bardzo, nie pasuje mi jednak taka jej szarość do Franka:P

ocenił(a) film na 7
23reggaeman

Może sam Franek nie chciał już ślicznej lali. Zagrała dobrze i pasowała do roli. A co ciągnie dwoje ludzi do siebie, nigdy nie można być pewnym.

ocenił(a) film na 7
23reggaeman

Tak bez złośliwości: bardzo podobała mi się „zwyczajność” kobiet w tym filmie. Żadnej wyfiokowanej Boskiej Angeliny. Normalne kobiety, z niedo- lub nadwagą. Bez tapet, bez wiecznej młodości. Nawet jego ex taka fajna, ładna i przeciętna.