PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639250}

Koliber

Hummingbird
2013
6,6 49 tys. ocen
6,6 10 1 49169
5,1 14 krytyków
Koliber
powrót do forum filmu Koliber

Proponował bym Agacie zakończyć karierę!!!!!!!!!!!!!!!!..jedna wielka porażka!!!!!!

użytkownik usunięty
WRWmasterkiller1908

Miała zagrać pozbawiona pewności siebie zakonnice, dobrą i uczynną. Zagrała idealnie, taka spłoszona niewinna dziewucha.

Nie żebym się z tobą nie zgadzał ale ona nie była chyba do końca zakonnicą. Nigdzie nie ma mowy że składała jakieś święcenia, przyrzeczenia itp. Klasztor był dla niej karą za morderstwo. Szukała w Bogu drogi życiowej i tyle.

ocenił(a) film na 8
glan3

W filmie nosiła obrączkę - siostry zakonne dostają je przy składaniu ślubów wieczystych.

użytkownik usunięty
glan3

W Polsce nie skazuje się ludzi na klasztor! :D

ocenił(a) film na 4

Raczej niedokładnie oglądałęś/łaś ten film.

ocenił(a) film na 8

Dokładnie ja nie wiem co oni chca moze nie jest super pieknosc ale tez brzydka nie jest no i zagrał biściezaje

WRWmasterkiller1908

wiesz misiu kolorowy, moze i Pani Agata nie jest "klasyczną słowiańską pięknością" ale ma talent aktorski, jest inteligentna i (w przeciwieństwie do "ładnych buź") mówi płynnie po angielsku. Miała zagrać szarą zagubiona kobiete i doskonale to zrobiła, szczerze wątpię czy jakas inna polska aktorka byłaby w stanie jej dorównać.

ocenił(a) film na 7
IGnAcy89

Płynnie po angielsku - czy ty wiesz, co to znaczy? :D

ocenił(a) film na 7
taxipompey

A ty wiesz?
Płynnie nie znaczy perfekcyjnie, bez obcego akcentu.
Po za tym, skąd wiesz jak Agata Buzek mówi po angielsku? Przecież to był film gdzie grała polkę i mogła udawać akcent.

ocenił(a) film na 7
Leszy2

Wiem, bo mieszkałem w Anglii sześć lat.

Grać Polkę, udającą akcent - co za kalambur :)

ocenił(a) film na 7
taxipompey

No to powiedz. co to znaczy?
Na razie udowodniłeś, że nie wiesz co to znaczy kalambur.

Ja angielski znam słabo, ale po polsku potrafię mówić z akcentem śląskim, góralskim, warszawskim, nowojorskim, a nawet mówić bez typowego akcentu, bo na co dzień mówię po krakowsku. Więc jeżeli nie słyszałeś jak Buzkowa naturalnie mówi po angielsku, nie możesz opierać swojej opinii na grze aktorskiej.

A jeśli chodzi o mówienie płynnie. Mój wujek mieszka w Anglii od 60 lat. Mówi płynnie po angielsku, ale słychać na kilometr, że jest polakiem. Po polsku natomiast mówi dobrze ale już nie płynnie. Akcent ma dobry, ale zapomniał słów i błędnie odmienia.

ocenił(a) film na 7
Leszy2

Ahahahahahahahhahahahaha, szacun, wielki językoznawco, mówiący po polsku z akcentem nowojorskim :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
WRWmasterkiller1908

Proponuję zakończ swoją karierę komentatora bo to JEDNA WIELKA PORAŻKA
Gdy zycie ci zbrzydło i stało się piekłem wsadz głowę do kibla i walnij się deklem

giovanni50

jestescie barany albo wielkie barany typowo polskie złosliwosci jesli jakis polski aktor gra zaraz krytyka aBuzek nie zagrała zle jełopy to by rola zakonnicy była jak miała wygladac jak miała mowic widac idealnie pasowała do tej roli? ale gdyby znalezli podobna do buzek aktorki i by była z innego kraju zapewne by takiej kryryki nie było? wiec ludzie walnijcie sie w łeb bo jestesie dziwnie gdyby była drewnem nikt by jej nie wział do filmu w ktorym była w wiekszosci na ekranie? a inny polski aktor ktory grał w filmie zagranicznym prócz I.Scorupcco?

ocenił(a) film na 8
xxxfilmen

Co się mnie czepiasz??
Mi się podobało
Scorupco uważają za szwedkę
Jeszcze Katarzyna Figura zagrała w kilku filmach
Joanna Pacuła przetarła szlaki w Hollywood
Wcześniej gwiazda kina niemego-Pola Negri

giovanni50

Miałem to samo napisać panu WRW, ale mnie uprzedziłeś :)

ocenił(a) film na 8
Koshara

Odbieramy na tych samych falach :)

WRWmasterkiller1908

No ty zapewne byś tam wolał pustą blondynę ze sztucznymi cyckami...

Robaczek_12

nie chodzi tu o cycki bo niekiedy małe tez piekne jak te sztuczne nadmuchane baloniska, poczatkowo uwazałęm zanim nie obejrzałem film tragiczna rola Buzek do tego taka szkieletor ale jesli Jasonowi staje i ja bzyka w filmie a Jason wie co dobre hehe nie było az tak zle ,a po obejrzeniu filmu nie uwazam ze zagrała cudownie ale nie najgorzej moze kariery nie zrobi ale powinnismy kibicowac tak jak kopaczom zeby udało sie w koncu byc na ustach Europy ze Polak potrafi,chodzi tez o to bo Polacy wiedza kto to jest i patrzec jak gra w filmie ale ten co ja nie zna ciekawe jak by ocenił jej gre aktorską.

xxxfilmen

Z tego co wiem to dwa razy chorowała na raka, więc jestem ciekawa jak większość z was by wyglądała po takich męczarniach, stąd też jej ciało jest strasznie wychudzone.
Radzę zobaczyć jej zdjęcia przed chorobą, gdzie była nie piękna, ale naprawdę ładna.
Poza tym z aktorstwem nie jest u niej rewelacyjnie, ale na pewno lepiej niż u niejednej ładnej "aktorki" celebrytki, która tylko dlatego, że jakoś wygląda nie jest obrażana np na takim filmwebie...przykre...

Robaczek_12

o to mi chodziło ze zamiast my Polacy ja wspierac Polke ze grała to ja obrazamy ze taka czy tamta a mi sie jej rola naprawde podobała.

xxxfilmen

Zgadzam się.

Robaczek_12

a gdzie jest ta gwiazdeczka Zmuda trzebiatowska?inne niby gwiazdeczki a graja w polskim gownie bo tak trzeba nazwac polskie filmy 5 na 50 ktore moze beda dobre. jak cie robaczku zobaczyc hehe

ocenił(a) film na 8
Robaczek_12

Niech odwiedzi sex shop

giovanni50

Nie musi, niektóre "żywe" panie można spotkać jako imitacje sztucznej lalki z sex shopu.

ocenił(a) film na 9
WRWmasterkiller1908

Mam dla Ciebie propozycję... Dodaj więcej wykrzykników, może wszyscy Ci wtedy przyznają rację i słowo przez Ciebie napisane stanie się prawda objawioną, zawistna małostkowa istoto ludzka.

Mam szczerą nadzieję, że to tylko bezmózgi trolling, a nie szczere wyznanie zawiedzionego "konesera" kina.

Niektórzy mają nasrane we łbie i nic tego nie zmieni, ale, jak jeden z Przedmówców napisał, zawsze możesz walnąć się deklem w czerep. Może Twoje zwoje mózgowe splotą się prawidłowo i coś w końcu zaiskrzy.

ocenił(a) film na 6
Sylwiaczek666

100% racji.

użytkownik usunięty
Sylwiaczek666

nieźle :)