Ja wgl tego filmu nie rozumiem, glupia dziewczyna, rodzina tez, ten facett,to jakis pajac.
Po 1 po co jej studia, skoro ma zagwarantowany byt? Nie zginie, rodzina ma tzw. ziemie -
w przyszlosci sprzeda i spadnie sobie gdzie chce. Ziemia duzo kosztuje, do tego dom itd.
Zrozumcie, ze studiow sie nie robi dla jaj, zeby miec sie czym zajac, tylko zeby miec
dobra prace - ale teraz juz coraz czesciej po zawodowce jest lepiej, niz studiach, wgl
edukacja, to ciezki krok i czesto bez sensu. Zeby bylo jasne - Jestem facetem, urodzilem
sie w miescie i wiesniakow nie rozumiem, bo oni patrza dziwnie na swiat. Dalej ja jako
facet nie chce miec zony, mieszkam w londynie, z kobieta mialbym problem, a ja jestem
samolubem. Lubie miec forse tylko dla siebie i nie lubie kogos sponsorowac, a kobiety
maja taka mentalnosc pasozytow, wiec wole byc single i okazyjnie podrywac czy
ewentualnie piepr.zyc dzi.wki. Realizuje marzenia i siebie - jest super, dodatkowo
dodam ze mam 19lat i cudem liceum skonczylem, chociaz nic sie w nim nie nauczylem...
ogolnie szkola nauczyla mnie tylko jak pisac, poslugiwac sie liczbami i czytac, a dalej, to
sie juz niczego nie uczysz, tylko samemu zdobywasz wiedze w zyciu. Poslubie jakas
dziewczyne tylko wtedy, jak bedzie miala identyczna osobowosc i bedziemy sie swietnie
rozumiec, a poza tym ma pracowac, bo nie mam zamiaru jej utrzymywac... wgl moim
zdaniem sa 2mozliwosci - albo kobiete zamknac w domu na cale zycie i dac jej rygor jak
w tym filmie (bo inaczej bedzie jej odwalac) albo ja dobrze je.bac i dawac jej pelne
zaspokojenie jej emocji i checi przygody, ale jakiemu facetowi chce sie tak starac?
Lepiej byc single, zwlaszcza jak dobrze sie prezentujesz, pozdro.
Dobrze dziecko tylko, że w tamtych czasach wykształcenie miało jeszcze jakieś znaczenie. Kończąc studia można by dostać dobrą pracę. Jako pedagog same korzyści. Praca państwowa, stopnie awansu nauczyciela z czym wiążą się duże podwyżki, 13sta pensja, weekendy wolne, 2 mies wakacji itd. Z resztą mówisz że kobieta powinna pracować więc sam widzisz! Po Twojej wypowiedzi wnioskuje, że ludzi mieszkających na wsi uważasz za gorszych. Jak kręcili ten film to Ciebie jeszcze w planach nie było, mało wiesz i wyobraź sobie, że życie bardzo się zmieniło! No ale ok Ty nie rozumiesz wieśniaków ja nie rozumie Ciebie! Skąd u Ciebie te pomysły o sponsorowaniu kobiety. Masz 19 lat znaczy, że dopiero skończyłeś szkołę. Dostałeś pierwszą wypłatę i trochę Ci się w d*pci poprzewracało, nie wiesz co z tym fantem zrobić... może wykupić cały Londyn z mieszkańcami :] no ale jak szał już minie to z pewnością będziesz chciał mieć kogoś na stałe bo ile można "okazyjnie podrywac czy ewentualnie piepr.zyc dzi.wki". Swoją drogą małe masz wymagania! Ja będąc facetem nigdy w życiu nie dotkneła bym dziewczyny dopiero co poznanej na imprezie, nie wspominając już o prostytutkach... może 20 minut wcześniej robiła jakiemuś brudasowi loda a Ty jej buzi buzi. No pomyśl, taka jest prawda.
Wybacz, że sądziłam iż to wytwór Twojej wyobraźni! DLA MNIE PO PROSTU JEST TO RZECZ NIEPOJĘTA! :) Skoro dla Ciebie puszczanie się z kim popadnie, robienie sobie testów na hiv jest życiem kolorowym, urozmaiconym i jeszcze mówisz że się przy tym spełniasz to OK :) Ja kocham swoje szare :D
Bez odbioru.
gdzie ja napisalem, ze tak wyglada moje spelnienie daunie ze wsi? :p Ty smieszna jestes dziewczynko
no podobno realizujesz marzenia i siebie tak !?! i nikt normalny na filmowym serwisie internetowym nie wypisuje takich pierdół !
taka swietna, ze tylko ludzi wsi to moze rozbawic :p Na was byle co robi wrazenie, bo jestescie w du.pie ze swiatem ;>
ty chyba sam jesteś ze wsi bo takiego buraka to rzadko się spotyka :) siedz sobie w tym "Amsterdamie" i nie wracaj ;)
więc siedź dalej pod swoim smierdzącym kamieniem smierdzący trolu, i jeszcze jedno myj dalej gary w UK i żeby ci do głowy nie przyszedł pomysł, żeby kiedykolwiek wracać do Polski....
czlowieku, ja z Amsterdamu (bo tu teraz zyje) mam wracac do takich zakomplexionych, smutnych robali z uwstecznionym mysleniem? Blagam cie, nie rob jaj ;)
ty swiatowiec, nie kozakuj na forum bo dopiero co gimnazjum niedawno skonczyles
Mieszczuchu, myślisz że jak ktoś pochodzi ze wsi to jest uwsteczniony? A może jesteś trollem który pisze swoje bzdety żeby ludzie dawali się sprowokować. NIE KARMIĆ TROLLI!!!
jestem trollem, nie karmcie mnie -.-' ps. marik, a ja slyszalem, ze mieszkasz na osiedlu dla z.jebow i stary z kumplami cie rypie ;p
tzn mieszkasz w londynie i pracujesz na zmywaku czy na polu kolo amsterdamu zbierasz tulipany?
chlopcze ...19 lat nie robi z ciebie mezczyzny . jak dorosniesz to zobaczysz, ze kobieta to nie jest pasozyt tylko czlowiek ...
heh :D
okazyjnie podrywac czy ewentualnie ... takim spojrzeniem na swiat to sam pokazuje, ze jest jakims pasozytem.
film skomentowal swoim 'paczeniem na swiat', gdyby nauczyl sie czegos wiecej w szkole
to potrafilby napisac jakas rzeczowa recenzje. a tak to te cale smiechowe wypociny mozna :
kopiuj- wklej pod jakiegos zabawnego kota, z komentarzem 'co ja pacze'.
normalnie to sie nie smieje z ludzi ciezko pracujacych za granica, zadna praca nie chanbi,
ale tutaj to ciezko bylo sie powstrzymac ;]
tak, tak poprostu nie moglam sie powstrzymac :D zeby nie dodac jeszcze dwoch zdan.
Myślisz,że od razu np. zbudowano Warszawę,poczytaj sobie historię Polski,te wszystkie miasta co teraz są właśnie wzieły się od prowinc. Założę się twoi rodzice,dziadkowie itd też byli ,,wieśniakami, a teraz zgrywasz wielkiego miastowego. Tymi wszystkimi produktami którymi się posługujesz stworzyli ,,wieśniacy',gdyby nie oni nie mielibyśmy chleba,mąki,mleka itd.2/3 ludzi pochodzi z prowinc,a co do twojego zachowania,nie podoba mi się,myślisz,że osoby ze wsi są mniej inteligentni od ciebie?,sądzę,że tak.Jeżeli nie szanujesz kogoś to ktoś musi nie szanować ciebie.
Dajcie spokój, po co wdajecie się w dyskusje z roadster_driver? Toż to jakiś zakompleksiony koleś, loguje się na portalu filmowym i się uzewnętrznia opisując swoje życie, jakby to kogokolwiek interesowało.
Trafione. Takie przemyslenia to bardziej pasuja do forum Rozmow w toku Ewy Drzyzgi. Tam jest wielu podobnie myslacych
jak opisalem tam cos o sobie, to pewnie mialo to jakis sens, z reszta w necie jestescie anonimowi glupie polaczki zrozumcie to, ze tu powinniscie miec na maxa dystans, bo to wirtualny swiat, ale z was ciemnota. I nie mierzcie innych swoja miara i nie wmawiajcie w kolko tych komplexow - to, ze wy sie z nimi meczycie, nie znaczy, ze inni tez musza ;)
chodzi mi, ze w 21WIEKU ludzie z miasta sa bardziej tolerancyjni, bardziej wyrozumiali, wiecej widzieli i lepiej sie z nimi mozna porozumiec, a na wiochach czas sie zatrzymal, tyle. Wiesniaki sa po prostu zamkniete, z reszta nikt tu nie chce dojsc do konsensusu, wiec po co ta gadka?
uwielbiam takich ludzi
Są z miasta więc - MIASTOWI !!
Wyjechali za granicę - POLACZKI na filmwebie wypisuje
Słuchaj trollu bez szkoły, co robisz w tej swojej zagranicy ? zmywak czy kelner ?
i na miłość Boską MIASTOWY trollu używaj POLSKICH !! znaków Ą, Ę, Ż, Ó. Ź, Ć widać w szkole tego się nie nauczyłeś ...
nie bede uzywal polskich znakow, bo mi sie nie chce, moja sprawa przyglupi wiesniaku, po 2 nabierz troche dystansu do swiata glupi polaczku, po 3 polak zagranica ma takie same szanse na rozwoj, jak mieszkaniec jakiegokolwiek innego kraju - zalezy od indywidualnych zdolnosci, ale co taka ciemnota, jak ty moze wiedziec? Pojecie "miastowy" po raz pierwszy uslyszalem z ust wiesniaka, bo wy wiesniaki uwazacie ludzi z miasta za jakichs hoho wielce i my sie z tego smiejemy. Nie miastowy, po prostu mieszkam w miescie, nic w tym nadzwyczajnego, ale wiesniaki nie rozumieja swiata, to maja takie dziwactwa w swych ciemnych glowkach, nie piszcie wiesniaczki, bo mi sie nie chce odpisywac
mów do mnie jeszcze :D uwielbiam takich de.bili :D wasz światopogląd jest świetny idź oglądaj filmy o Paris Hilton i przygotuj się do pracy wieśniaku podłoga sama się nie umyje mój ty ulubiony Polaku na obczyźnie :D aha ... ps :] deb.ilu gdzie ty zagranicą ledwo kończąc średnią znajdziesz dobrą opłacalną prace ... błaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagam a teraz moim ulubionym zwyczajem wieśniaku przestaje Ci odpisywać ;] mądrzejszy głupszemu ustępuje. żegnam
wyjaśnienie nie używam Polskich znaków bo mi się nie chce jest genialne ;] takie w stylu młotka bez szkoły który uciekł zagranice bo jest wieśniakiem oczywiście nie pochodzi ze wsi ja nie miałem na celu kogoś obrazić poza Tobą. Używam zwrotu wieśniak w odnosieniu do Ciebie określając Twój stan umysłu ;]
widzisz polaczek-wiesniaczek, bo ja jestem czlowiekiem wolnym i w zwiazku z tym pisze bez polskich znakow, jak mam taka ochote i jest to moj wybor i mozesz possac. Po 2 po LO jesli znasz jezyk, to mozesz latwo znalezc dobra prace zagranica. Ale co ty mozesz o tym wiedziec? Ja ci sie nie bede tlumaczyl, bo za grosz nie masz wyobrazenia, tylko po prostu boli cie chyba moja postawa. Emigracja ma duzo roznych barw, ja sie nie wyprowadzilem ze wzgledow materialnych, tylko ze wzgledow kulturowych - po prostu wole zachod, niz polske. Ale teraz jestem w pl i juz zawistne polaczkowanie w twoim stylu i szare, smutne, wredne spoleczenstwo mnie irytuje, wiec pewnie zaraz wroce - po prostu gardze glupia biedota i nie chce wsrod was zyc - gdzies mam czy cie to boli, jestem wolny i jak obiecales nie pisz juz
i na przyszlosc - nabierz wiecej dystansu do siebie i innych, bo zachod coraz wiekszymi krokami wchodzi do polski i ludzie zamknieci i zacofani (tacy jak ty) beda spychani na margines ;) W sumie juz sa (przyklad: Warszawa) - otwiera sie najbardziej
tluku bezzebny...skadzes sie urwal..z tymi swoimi gniotami...dupe uruwa ...hahahahaha..debili nie brakuje
Film kogel-mogel jest perełka polskiej kinematografii tamtych lat. Roadster po prostu nie za bardzo rozumie realia ówczesnej Polski w dobie PRL-u. W sumie nie ma się co dziwić młodzi ludzie nigdy nie zrozumieją tego filmu, ani jego przesłania. Pomimo, że jest to komedia - czy do końca w Polsce tak wiele się zmieniło? A wracając do filmu nigdy nie zapomnę wspaniałej kreacji w nim Małgorzaty Lorentowicz.
dzieki za normalny komentarz. Wiesniaki, bierzcie z niej przyklad i nie badzcie tacy zaczepni, a zawsze mozna dojsc do porozumienia ;)
Hmm w sumie masz rację co do związków, też mam taki sam tok myślenia, nie lubię dzielić się swoją kasą i kobieta na stałe by mnie tylko wku*wiała, ja jako facet muszę wyjść na piwo z kolegami,wracać późno wieczorem,pracować, zajmować się swoimi sprawami(gry PC,sport itd)
Mówię to z perspektywy 16 latka bo taki tryb życia mam zamiar prowadzić jeśli dostanę się na odpowiednie studia i je przetrwam.
A co do wieśniaków to też w sumie to racja są zacofani tylko nieliczni "błyszczą" :)
"dzieki za opinie ;) W koncu ktos racjonalny"
Każdy kto szydzi ludzie za pochodzenie wiejskie jest kimś racjonalnym, tak? Wy wielkie mieszczuchy jeszcze niedawno wasi dziadowie obrabiali pańszczyznę magnatom na folwarku dopiero po uwłaszczeniu mogli osiedlić się w miastach. Więc wy powinniście wiedzieć "młodzi, wykształceni z dużych miast" że jesteście też ze wsi.