PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038152}

Kod zła

Longlegs
2024
6,4 34 tys. ocen
6,4 10 1 34499
7,3 78 krytyków
Kod zła
powrót do forum filmu Kod zła

Perkins jak zwykle nie zawiódł, bo film jest słaby i naprawdę nie rozumiem nad nim zachwytów. Powalający marketing, świetny trailer, enigma i kupione (jak mniemam) recenzje krytyków, na tym należałoby skończyć.

Dałam 4 bo kilka rzeczy mi się podobało, gra aktorka, niestety dla mnie nie Cage’a. Jego gra jest sztuczna i nadekspresyjna, scena w aucie to po prostu jakaś żenada, która wywołała u mnie salwę śmiechu, a nie strach. Nie wspomnę o charakteryzacji. Czy Wam też Cage przypominał straszą Panią, krory wykonała za dużo botoksu w życiu? Lub poddała się nieudanej operacji plastycznej. No jest źle, a nawet bardzo źle.

Maika natomiast świetna i ten aktor, który grał agenta FBI niestety nie widziałam go dotąd w żadnym innym filmie.

Klimat był wzorcowy, sam początek filmu niezwykle obiecujący. Niestety potem się wszystko rozjeżdża.

ocenił(a) film na 7
daria_d_filmaniak

Jak dla mnie Cage to najsłabsze momenty w filmie. Gra zbyt ekspresyjnie i wygląda jak postać z Muppet show, bardziej śmieszy niż straszy

ocenił(a) film na 1
nybatteri

Dokładnie, aż niewiadomo jak się zachować..

daria_d_filmaniak

"Kupione recenzje" XDDDDD

Resvain

Trudno inaczej skomentować ten skrajnie debilny zarzut.

ocenił(a) film na 4
Resvain

Ahahahaha to ty nie wiesz, że recenzje krytyków i influecerow i bloggerów  można kupować? W jakim świecie ty żyjesz? :) można wszystko dziś kupić, okładkę w magazynie, lajki na fejsie, opinie i recenzje…zatrudniać sztab ludzi do pisania komentarzy, artykuły w różnych gazetach. Kwestia ceny. Są specjalnie całe agencje co się takim czymś zajmują. Debilne to jest twoje myślenie, że robiąc film nie wykorzystuje się takiego marketingu. 
To jest praktyka znana od dawna. 

https://www.wired.com/story/paid-reviews-books-movies-gadgets/

daria_d_filmaniak

Żyję w świecie, w którym sam byłem recenzentem i generalnie śmieszy mnie myślenie, że kupowanie recenzji filmowych to powszechne zjawisko, zwłaszcza wśród znanych i uznanych krytyków. To piekielnie ryzykowna taktyka dla obu stron, a pojedyncze przypadki nie mają istotnego wpływu na ogólny odbiór filmu, który jest recenzowany przez setki osób. Kupowanie lajków, komentarzy i artykułów sponsorowanych jest czymś kompletnie innym, zwłaszcza że często odpowiedzialne za to są boty, nie ludzie. Próba przekupstwa mniej lub bardziej rozpoznawalnej osoby niesie ze sobą potencjalne ryzyko dużego skandalu i często nie jest nawet warte świeczki.

ocenił(a) film na 4
Resvain

Okej, ja też byłam i co teraz? To że się z czymś nie spotkałeś to nie znaczy, że to nie istnieje i to nie jest tak, że takie ogłoszenia zobaczysz gdzieś w internecie „kupię, sprzedam recenzje” chyba to rozumiesz? Ale wszystko można, i są agencje, które się tym zajmują więc nie wierz we wszystko co czytasz i widzisz. Ty chyba nie wiesz o jakich pieniądzach tu jest mowa i jakim budżetem i kontaktami dysponują producenci ;)

daria_d_filmaniak

No spoko, ale to co opisujesz brzmi jak próba szukania jakichś łasych na hajs noname'ów, którzy podbiją % na RT. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić najbardziej prestiżowych krytyków o rozpoznawalnych nazwiskach, którzy przeszukują internet w pogoni za ogłoszeniami "kupię sprzedam recenzje" xd

ocenił(a) film na 6
daria_d_filmaniak

kupione (jak mniemam) recenzje krytyków(...), ot, a ciebie kto przekupił, żeby pisać antyrecenzje??

ocenił(a) film na 4
yag12

Jak dla mnie możesz nawet wierzyć w świętego Mikołaja ;)

ocenił(a) film na 5
daria_d_filmaniak

Mi Cage przypomina Marilyna Mansona w wieku 90 lat

daria_d_filmaniak

Tak, recenzje można kupić, ale raczej u osób, których zdanie mało kogo obchodzi. Ty jednak zarzucasz kupione recenzje, tylko dlatego, że recenzenci mają inną opinie, niż ty. Nie masz nic więcej na poparcie swoich zarzutów. Po prostu uznajesz, że Twój gust jest jedynym właściwym, a jeśli się ktoś z nim nie zgadza, to znaczy, że na pewno jest kupiony.

ocenił(a) film na 4
_Zero_

To byś się zdziwił jakie przekręty istnieją w tym świecie ;) jak chodzi o taką kasę i takie zyski. I to jest faktem tutaj nie ma co polemizować. 

Natomiast film miał się Tobie prawo podobać, bez względu na to jaki był jego marketing. Według mnie był słaby, naprawdę bardzo średni albo poniżej, porównywanie go go milczenia owiec czy zodiaka jest wielkim nadużyciem.

Nie musisz się tak naburmuszyć i czuć się urażony moja opinia ;) to naprawdę nic personalnego. Wyraziłam swoje zdanie. Myślę, że podobałam na to wystarczająco dużo argumentów. Pozdrawiam. 

daria_d_filmaniak

Ależ ja nie czuje się urażony. Nie jestem jakimś ogromnym fanem tej produkcji. Nie jestem też recenzentem. Wyrażać opinie swoją oczywiście możesz i bardzo dobrze, że to robisz. Bawi mnie tylko ten zabawny foch i zachowanie w stylu "recenzentom się podoba? To znaczy, że recenzje są sprzedane".

_Zero_

Mnie dziwią pozytywne recenzje krytyków z 1 powodu - totalnego pominięcia fabuły. Może za głupia jestem, żeby zrozumieć ten film, ale dla mnie zakończenie strasznie sztampowe. Kto daje sobie wcisnac wielka skrzynie jako prezent od Kościoła? No chyba, że lalka opętuje ludzi przez osmozę. Jak Carrie Anne czy jakoś tak wylatuje sobie z okna w szpitalu psychiatrycznym? Co to za szpital jak przed podstawową metodą samobójców nie chronią pacjentów. Plus jakieś wyjątkowo domowe te wnętrza psychiatryka. Przecież osoby chore psychicznie mają tam stały nadzór. Ale może to normalne jak nikt nie sprawdza dowodów tożsamości na recepcji, każdy z ulicy może sobie wejść i pogadać z pacjentami, to chyba jakiś żart ze służby zdrowia. Matka co siedzi na środku drogi umazana krwią i rzyga i nie ma sąsiadów, co by to zgłosili. Plus na początku filmu jeden z agentów zostaje zastrzelony, a Harker nie wzywa pomocy to też jakiś żart. I czemu przy seryjnym zabójcy działającym od 30 lat mają tylko 2 agentów i 0 ekspertów, poza tym jednym od lalki, co się nad nią zachwyca i mówi tylko, że ma ludzkie włosy, ale nic o tym czy probował z nich pobrać próbki dna, porównać ze śladami biologicznymi z wcześniejszych miejsc zbrodni? To jest FBI czy straż miejska w Pcimiu Dolnym? Jeśli ktoś mi to wytłumaczy to będę wdzięczna