PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=824169}

Kołysanka

Chanson Douce
2019
5,7 1,6 tys. ocen
5,7 10 1 1572
4,8 5 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Wiem, że na podstawie książki nagradzanej wielokrotnie i która była bestsellerem. Wiem, że na bazie prawdziwych wydarzeń. To jednak nie usprawiedliwia tak miałkiego portretu psychologicznego głównej postaci i niezdarnie zrealizowanego zakończenia. A już ośmiornice ślizgając się po podłodze w kuchni plasują ten obraz w okolicach kiepskiego filmu o potworach. Rozczarowanie.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Chyba jednak czegoś nie zrozumiałaś specjalistko od szablonowych filmów.

Agatonik

Ośmiornice ślizgające się po podłodze w kuchni były wytworem wyobraźni chorej psychicznie niani. Skojarzyło mi się to prędzej z "Czarnym łabędziem" niż z filmem o potworach.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

To prawda.Tematyka i realizacja na poziomie amerykańskjich filmów telewizyjnych,które ten temat wałkowały setki razy.Ten film niby ma być czymś lepszym od nich bo na podstawie książki i jest produkcji francuskiej.A jest coś takiego,że wciąż uznaje się najbardziej nawet komercyjne francuskie filmy za ambitne i o arthouse'owym posmaku.Własnie leci na TVP Kultura i ciekawe z jakiej niby racji właśnie tam :D

ocenił(a) film na 4
Matt_King

"Własnie leci na TVP Kultura i ciekawe z jakiej niby racji właśnie tam :D"

Też się dałem nabrać, że jak leci na TV Kultura to będzie coś. Tym bardziej, że leci w cyklu "Na wschód od Hollywood", czyli dobre kino zrobione gdzieś na świecie.

Wielki zawód.

Zmarnowane ponad półtorej godziny.
Gwiazdkę więcej ode mnie ten film dostał tylko dlatego, że rola głównej bohaterki z tym miałkim scenariuszem została całkiem dobrze zagrana. Była tam jakaś magia kobiety potłuczonej przez życie, która szuka protezy własnego życia rodzinnego.

ocenił(a) film na 6
Nikodem123

Dlaa mnie ten film to zwykłe,komercyjne kino gatunkowe.Jedynie ta kreacja agłónej bohaterki odróżniałą je od amerykańsko-kanadyjskich filmów telewizyjnych o szalonych nianiach :D.A nawet one bywaja bardziej udane i wciagające :) Na TVP Kulutura wymagałbym lepszego doboru filmów.

ocenił(a) film na 3
Matt_King

Lubię i doceniam francuskie kino, ale tak jak każde ma wpadki. I ten film jest tego przykładem.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Francuskie kino współczesne ma całkiem sporo wpadek na koncie :) Przede .wszystkim sama Francja i jej realia są w tych filmach często jakieś takie nieciekawe ;)