Proszę o wpisywanie tylko tytułu jednego filmu. Po 100 wypowiedziach zrobię podsumowanie i ogłoszę na forum.Dziękuję.
Jak rozpętałem drugą wojnę światową
no w komediach to my jesteśmy dobrzy.
Do tego Kingsajz, Miś, Seksmisja, Sami swoi, Dzień Świra, Chłopaki nie płaczą, Zezowate szczęście... to tak z pamięci. a Kiler im wszystkim do pięt nie dorasta, nie wiem dlaczego głosujecie na niego? Ale jak kto woli ;)
Oczywiście Seksmisja, Sami swoi, Killer, Chłopaki nie płaczą, Jak rozpętałem drugą wojnę światowa to moje ulubione polskie komedie.
Mnie ciekawi nowa komedia z Frytką, ciekawe, jak zagra. Film ma wejść do kin po dwudziestym maja, to możesz zobaczyć. Wydaje mi się, że na wieczór ze znajomymi znakomicie pasuje właśnie komedia.
Oczywiście, że Kiler, ja bym dał obie części, ale jak jeden ma byc to pierwszą część
"Rejs". Bo za każdym razem wyłapuje jakąś nową aluzję czy drobnostkę i nie ma to jak ponabijać się z tej ohydy nowomowy. Poza tym, wiele goryczy w tym śmiechu.
Pozdrowienia i niech kisiel malinowy będzie z Wami ^^
Wiele komedii jest w Polsce na więcej niż 7. "Kołysanka" też, ale najlepsza komedia - "Seksmisja " :)
SEKSMISJA....................................................................... ...............
Jak dla mnie "Hydrozagadka"
Mało znana i niedoceniona, ale jak dla mnie jest jedyna w swoim rodzaju.
Ahh... Recytacja Igi Cembrzńskiej na początku filmu... To było coś!
1. Seksmisja
2. Jak rozpetałem IIwojne światową
3. Kariera Nikosia Dyzmy
4. Zróbmy sobie wnuka
powiedział bym "Dzień świra", jednak nie jest to komedia tylko dramat, ale to na tym filmie jest najwięcej kultowych scen ;p
MÓJ GŁOS IDZIE NA "PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO"!
Pieniądze to nie wszystko - to świetna komedia, fakt!
- emhechneszem i chuj
- co on powiedział?
- ze ma automatyczną skrzynię biegów :)
ale komedia wszechczasów wg mnie to jest "seksmisja".
Pieniądze to nie wszystko ; ]
Widzę, że wszyscy umieją czytać ze zrozumieniem i wypisują tytuł tylko JEDNEGO filmu, jak prosił założyciel tematu. Gratuluję bystrości. ;)
myśle miedzy misiem a rejsem hhhhhhhhhmmmmmmmmmmmm
niech bedzie MIŚ:)
pozdrowienia...
..a ja, żeby się nie powtarzać polecam taki trochę mniej znany film - "Konopielka" z Krzysztofem Majchrzakiem w roli głównej
http://www.youtube.com/watch?v=X2B_mMTX4TQ&feature=related
typowa komedia to nie jest, bo to taki komediodramat raczej, ale są tam momenty, że można się uśmiać.. do łez :P
..no a poza tym to Stach Bareja robił miażdżące filmy ;) najlepsze jak dla mnie to:
1. "Miś" (zwłaszcza za tekst: Panowie pozwolą.. moja żona - Zofia! :D) 2. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" (za połączenie do roboty - http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c&feature=related) :D
.. gdyby można było podawać również seriale to "Alternatywy 4" by były na pierwszym miejscu u mnie ;]
- Seksmisja
- Chłopaki nie płaczą
- Kariera Nikosia Dyzmy
- Kiler
- Poranek Kojota
- Job, czyli ostatnia szara komórka
- Dzień Świra
- Jak rozpętałem II wojnę światową
- Ajlawiu
- Nic śmiesznego
Sorry, że tak dużo. Aha, ominąłem wiele starszych komedii, gdyż jakoś mi nie przypadły do gustu. Wyjątki są powyżej ;)