PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31294}

Klub winowajców

The Breakfast Club
1985
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 50297
7,4 44 krytyków
Klub winowajców
powrót do forum filmu Klub winowajców

Najsłabszy film Hughesa, jaki widziałem. Kilkoro nastolatków trafia do sobotniej kozy w szkole. Prowadzą mocno nieciekawe dialogi. Zero jakiejkolwiek sensownej akcji.

ocenił(a) film na 8
oscar_4

może dlatego, że to nie jest film akcji, tylko dramat, a po za tym jest bardzo mądrym filmem.

oscar_4

Rozumiem o jaką akcję Ci chodzi, ale myślę, że w tym filmie ważniejsze jest przesłanie niż porywająca i ciekawa "akcja". Wydaje mi się, że po prostu źle do niego podszedłeś. Mnie film urzekł nie ciekawym biegiem zdarzeń a właśnie swoją ideą i możliwością wyciągnięcia z niego wielu ciekawych wniosków. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
simetra

całkowicie się z tobą zgadzam : ) film ten obejrzałam z czystej ciekawości, bo zainteresowały mnie różne (i często sprzeczne) komentarze na jego temat. zaczęłam tak na prawdę inaczej postrzegac rówieśników w szkole.. : ) POLECAM !

oscar_4

MOCNO NIECIEKAWE DIALOGI??!!?!?!?!??!!??!?!?!!??! TOBIE SIE CHYBA TYTUŁY POMYLIŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FILM JEST GENIALNY!!!!!!! PO PROSTU GENIALNY!!!!!!!!(i tak w ramach wyjaśnienia używam caps locka, ponieważ gdyby to była dyskusja w cztery oczy, wykrzyczałabym Ci to prosto w twarz)

ocenił(a) film na 9
miho6

SPOILER ALERT
Gdyby nie ta scena na końcu z tym łobuzem podnoszącym rękę do góry w geście zwycięstwa to dałbym 10/10. Film bardzo wzruszający.

ocenił(a) film na 9
Balanga

Prawda ta scena też mi troche zniszczyła wizerunek całościowy filmu, co nie zmienia faktu że jestem zakochana w nim . c:

Balanga

Dlaczego nie podoba Ci się ta scena? Pytam z ciekawości

ocenił(a) film na 9
oscar_4

Chyba Cię Jezus nie kocha...

ocenił(a) film na 9
oscar_4

Mocno nieciekawe dialogi? ekhm, a oglądałeś może jakąś wersję z lektorem? ;). Film jest świetny. W filmie teoretycznie nie dzieje się nic. teoretycznie. ale wg mnie genialnie pokazane są relacje, jak, sa budowane. jest to dramat, film psychologiczny, a dialogi wg mnie rozwalają :), ale w pozytywny sposób. któżby nie kochał Bendera ;)

ocenił(a) film na 8
oscar_4

Jak dla mnie film świetny !

ocenił(a) film na 9
oscar_4

Zgadzam się!. Film byłby znacznie lepszy, gdyby zamiast tego nudzenia, zrobili jakąś bombę i wysadzili szkołę, albo zabili dyrektora, albo ktoś zabił dyrektora i uczniowie mieliby tylko jedno przedpołudnie na znalezienie sprawcy, no, ostatecznie możnaby pójść w stronę regularnego erotyka.

A tak? Tylko siedzą i gadają. Nuda, normalnie.

ocenił(a) film na 10
otis_tarda

Jak dla mnie to film ZAJEBISTY !!!! 10 / 10 jak nic !!!!!!
Mądry i ponadczasowy :)

ocenił(a) film na 8
otis_tarda

Uważam że film jest bardzo dobry ma w sobie klimat amerykańskiej szkoły lat 80,tytułowa piosenka jest fajna i pasuje do filmu.
Simple Minds: Don't You