To już przesada, że w co drugim filmie pokazuje się tylko k*tasy, a pokazanie półnagiej aktorki wywołuje oburzenie. Nie przypominam sobie filmów, żeby pokazywane były tylko waginy, czy łona aktorek, nawet full frontal się nie pojawiają, ale zmuszanie do patrzenia na k*tasa jest w porządku. W innych komentarzach ludzie piszą, że to film o miłości i itp., więc po co mam być zmuszany do patrzenia na męskie genitalia, dlaczego nie wolno pokazywać wagin, niech kobiety patrzą.. Czy istnieją normalne filmy nie kręcone przez feministki?
Gdyby kobieta napisała, że nie chce patrzeć na cycki (tylko) w filmach to byś zachował większą powagę?
Męskie klatki piersiowe są jeszcze częściej i nikomu to nie przeszkadza.
Czy ludzie nie rozumieją, że piersi i penis nie są sobie równe.
Gdy w filmie kobieta pokazuje piersi, a mężczyzna penisa to więcej nagości ukazał aktor nie aktorka i nie mowy tu o równości. Na dodatek dochodzą filmy gdzie widać wszystko u aktora a aktorka nic nie pokazuje. Gdyby w filmie aktorki pokazywały waginy to można mówić o równości. Jeszcze nie widziałem filmu aby aktorka była kompletnie pokazana nago, bez męskiej nagości.
Tylko że to była doklejona proteza, a nie prawdziwy penis... :D Co do kwestii pokazywania męskiej nagości, to popieram twoje zdanie. Co prawda nie zauważyłem by było tego ostatnio jakoś dużo, czy nachalnie ukazywane, ale uważam że to i tak nie przystoi mężczyznom. Niby kobiety częściej pokazują się "nago" w filmach, ale pokazując zarośnięte łono(99% przypadków), tak naprawdę nie ukazują swoich narządów płciowych i nie można tu mówić o kompletnej nagości.
Standardy UE opisują sprawę tak: ,,penis w stanie spoczynku jest narządem do sikania, więc można pokazać, w stanie erekcji zamienia się w narząd rozrodczy, więc pokazywanie jest niedopuszczalne (chyba, że zostanie użyty rekwizyt imitujący męską erekcję). Kobieca wagina kojarzy się z pieprzeniem niezależnie od stanu wysycenia naczyń krwionośnych waginy krwią i zwilgotnienia ujścia pochwy. Dopuszczalne pokazywanie jest jedynie łona''.
''pokazanie półnagiej aktorki wywołuje oburzenie''. - Serio u kogo to niby wywojuje jeszcze oburzenie ;););)