PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105575}

Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 239 tys. ocen
7,4 10 1 238842
7,4 66 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

scena

ocenił(a) film na 8

która scena z Kill Bill vol. 2 jest Waszą ulubioną?

ocenił(a) film na 6
boddy

Jak umierał Budd

http://www.youtube.com/watch?v=p57V8c0qN3Q

użytkownik usunięty
boddy

trening u Pai Meia

ocenił(a) film na 8
boddy

Jak dla mnie najlepsza była scena walki Czarnej Mamby i Elle, gdy siłują się na miecze a ta wyrywa jej jedyne pozostałe oko a potem je rozdeptuje.

ocenił(a) film na 9
boddy

moja chyba też - Czarna Mamba kontra Elle.

ocenił(a) film na 8
coffeemonster

Kurde to samo chcialem napisac. Jedno mnie zastanawia. Dlaczego "panna młoda" nie zabiła Elle?

ocenił(a) film na 10
przemek_was

Dlaczego nie zabiła? Moim zdaniem dlatego, że chciała ją ukarać za to, że ta otruła Pai Mei. Oślepiła ją do końca :)

ocenił(a) film na 8
Anixot

oślepienie jest gorsze od śmierci. poza tym, ona i tak pewnie tam umrze, w końcu jest na pustkowiu i nie widzi. umrze powolną śmiercią.
Przerażające. No i najlepsze walka w kill billu ofc :)

ocenił(a) film na 9
Astral_the_Shadow_Prayer

myśle że tym już zajęła się pląsająca czarna mamba :)

użytkownik usunięty
G3ORG3

A ja myśle że ślepa Elle wróci w trzeciej części

ocenił(a) film na 8

czarna mamba? elle na bank miała ze sobą jakieś antidotum.przecież wiedziała, że tamta może ją dziabnąć. zginąć od własnej broni? nah, nie sądzę.

co do powrotu elle - o tak. nakręcą kill bill 3 - zemsta elle :D i tam powróci ślepa elle z mocą zen i będzie używać słuchu w walce. no zobaczymy, zobaczymy ^^

ocenił(a) film na 8

też mam taką nadzieję, ale jak niby byłaby w stanie walczyć nie widząc... więc to raczej niemożliwe;(

a Beatrix nie dobiła jej dlatego, że myślała, że ślepa i ranna na takim pustkowiu i tak nie ma szansy się stamtąd wydostać i zginie powolną śmiercią, chociaż mógłby być to właśnie dobry motyw do trójki i zaskoczenie, że jednak może dotarła do drogi, ktoś ją znalazł, przeżyła i wraca, żeby się zemścić. Ale tak jak na początku wspomniałam, taka opcja raczej odpada z uwagi na jej ślepotę i brak możliwości do walki, nie sądzę więc, żeby Tarantino miał jakiś cel w nieuśmierceniu jej

użytkownik usunięty
googaify

Może być nauczycielką jakiejś innej zabójczyni i ją wyszkolić aby zabiła mambe tą zabójczynią może być córka miedzianki.

ocenił(a) film na 8
przemek_was

Nie zabiła jej ponieważ pewnie chciała aby Elle się pomęczyła :)

ocenił(a) film na 6
boddy

ja nie moge lubujecie się chyba w krwi, ja na tą scene patrzeć nie mogłam:/

ocenił(a) film na 6
boddy

nie lubie scen morbobicia i takich filmów, film ogółem był dużżżżo za brutalny ale scena śmierci Bill była świetna
przyznaje szacun Tarantino choć go nie lubię:)

ocenił(a) film na 6
boddy

polecam przewinac za napisy koncowe, tam jest ciekawa scena :]

boddy

Wydobywanie się z trumny to mój ulubiony moment. :)

boddy

a ja nawet lubie koncowke, czyli spotkanie z bilem i walka koncowa i smierc bila. Bardzo mi sie podoba bo jest naladowana emocjami ta scena. To koniec jest poscigu i zemsty, odzyskuje dziecko i spokoj...
Lubie tez wszystkie sceny z Elle.Jest niesamowita.
Noi scene gdy platny zabojca - kobieta przychodzi by zabic Ume a ona wlasnie dowiaduje sie ze jest w ciazy. Ale nie pamietam czy to 2 czesci bylo czy w 1.

ocenił(a) film na 10
dominka79

Trening u Pai Mei'a :)

ocenił(a) film na 8
dominka79

To było w drugiej części ;)

dominka79

Dla mnie najlepsza końcówka, gdy Bill z córką ''zabawą w strzelanie" zapobiegają banałowi, który mógłby się pojawić, gdyby nastąpiła tylko końcowa walka.

ocenił(a) film na 9
boddy

Mi się najbardziej podobała scena, w której Czarna Mamba wchodziła do przyczepy Budda, żeby go załatwić, a tu nagle BUM! :D

ocenił(a) film na 10
SharoRioni

To było niezłe. Albo teksty Elle do Budda : "zapijaczone, niemyte zero jak ty. Zasługiwała na lepszy koniec. :)"

boddy

Śmierć Billa. Z muzyką z wziętą z "Navajo Joe" wyszło niesamowicie

ocenił(a) film na 10
boddy

1) Trening u Pai Meia
2) Cała akcja z trumną, od sceny, gdy Budd postanowił ją zakopać, to jak ten facet wykopywał grób, scena, gdy wbijali gwoździe w trumne, to jak słyszała spadającą ziemie, aż po samo wydostanie.
3) To jak szła z grobu, cała zakurzona do baru po szklanke wody, mina barmana gdy widział ją przez szybe idącą ulicą z tym ciągnącym się za nią kurzem-bezcenne ;)
4) I oczywiście ruch z okiem, od wyciągnięcia, po cudowną scene rzucenia się Elle na podłoge i wycia z bólu wraz z szamotaniem się podczas, gdy Czarna Mamba spokojnie lecz ze złoscią w oczach wykonała trik nóżką.

boddy

Ogólnie cały epizod z Buddem był wg. mnie najlepszy.

użytkownik usunięty
boddy

Dla mnie wszystkie sceny z Buddem.

ocenił(a) film na 9
boddy

gdy zaczyna lecieć piosenka Ennio Morricone, L'Arena. gdy czarna mamba próbuje sie wydostać z trumny mówiąc "OK Pai Mei, Here I Come". bezcenne

ocenił(a) film na 10
Ronnie8

też uwielbiam tę scenę i tę muzykę co leci :) a oprócz tej sceny lubię też trening u Pai Mei