PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105575}

Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 239 tys. ocen
7,4 10 1 238826
7,4 66 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

Elle Driver

ocenił(a) film na 7

Obejrzałam obie części, przed chwilą drugą. Może jestem ciężko kapująca, ale nie mogę się trochę połapać - dlaczego Elle zdradziła Beatrix, choć była podobno jej najlepszą przyjaciółką? Bo kochała Billa, czy tak?! I co się z nią stało na końcu? Czy wydłubanie jej oka było jednoznaczne ze śmiercią? ;-)

Lady_Snape

Elle (i nie tylko ona) to zwykla zdradliwa suka - niezaleznie od jej udzialu w wymordowaniu wszystkich osob towarzyszacych w kaplicy, to Elle wlaśnie (jeszcze w pierwszej części) przychodzi do szpitala z zamiarem usunięcia Beatrix. Nie wiem, skąd bierzezsz przekonanie, że byly przyjaciółkami, bo o tym nie ma mowy w filmie. Wszystkie panienki z tego filmu mniej lub bardziej kochaly sie w Billu, a przynajmniej dzielily z nim łóżko - jak zostalo to eufemistycznie okreslone: byly jego protegowanymi. Wydłubanie oka nie jest tożsame ze śmiercią Elle. Beatrix Kiddo pozostawiła ją przy życiu z dwojgiem oczodołów. W koncówce filmu pojawiaja sie ponownie nazwiska wszystkich postaci - nazwiska osob uśmierconych są przekreślone, a przy nazwisku Elle Driver jest postawiony znak zapytania. Pozdrawiam, M.

Klitajmestra

To jest sprytna furtka do kolejnej części, w której niewidoma Elle Driver mści sie na Beatriz Kiddo niczym Zatoichii - ślepy samuraj :)

użytkownik usunięty
Lady_Snape

Dodam jeszcze, że śmierć dla Elle przyniosła z pewnością Czarna Mamba, która została w przyczepie...........

ocenił(a) film na 9

Ja też myślałem o czarnej mambie ;) Ale tej nie-blondynce... Jednak przypomnijcie sobie jeszcze niejaką Nikki - córkę Vernity Green. Skoro Mr. Q.zamierza stworzyć 3. część za 15 lat - całkiem ładnie może połączyć współpracę ślicznej - 19. letniej Murzyneczki z niewidomą, znieważoną Elle.
Nie ma co dywagować - moim zdaniem z jednooką blondie rozprawiła się wspomniana czarna mamba, która zadała śmierć Budd'owi.

ocenił(a) film na 10
Aguirre

heh fajne wasze domysły, ja też sie zastanawiałem nad Ellie, ale wydaje mi się,że najlepiej wie to pan geniuszowaty w swoim rodzaju :) jak już został tutaj określony : Mr.Q ... :)

ocenił(a) film na 9
nib187

Tarantino ma zamiar nakręcić trzecią część Kill Billa ale będzie to prequel i będzie opowiadał historie Billa, to co zdażyło się kilka lat przed akcją pierwszej części.

Aguirre

Ale przecież czarna mamba była oswojona - przy elle zachowywala sie w porzadku...ty\o znaczy, wiecie co mam na mysli....nie atakowala jej...chyba ze po oslepnieciu sytuacja sie zmienila:D

Neoporteria

zaraz,zaraz...
Przecież nie jest powiedziane że Elle nie żyje