Obejrzałam obie części, przed chwilą drugą. Może jestem ciężko kapująca, ale nie mogę się trochę połapać - dlaczego Elle zdradziła Beatrix, choć była podobno jej najlepszą przyjaciółką? Bo kochała Billa, czy tak?! I co się z nią stało na końcu? Czy wydłubanie jej oka było jednoznaczne ze śmiercią? ;-)
Elle (i nie tylko ona) to zwykla zdradliwa suka - niezaleznie od jej udzialu w wymordowaniu wszystkich osob towarzyszacych w kaplicy, to Elle wlaśnie (jeszcze w pierwszej części) przychodzi do szpitala z zamiarem usunięcia Beatrix. Nie wiem, skąd bierzezsz przekonanie, że byly przyjaciółkami, bo o tym nie ma mowy w filmie. Wszystkie panienki z tego filmu mniej lub bardziej kochaly sie w Billu, a przynajmniej dzielily z nim łóżko - jak zostalo to eufemistycznie okreslone: byly jego protegowanymi. Wydłubanie oka nie jest tożsame ze śmiercią Elle. Beatrix Kiddo pozostawiła ją przy życiu z dwojgiem oczodołów. W koncówce filmu pojawiaja sie ponownie nazwiska wszystkich postaci - nazwiska osob uśmierconych są przekreślone, a przy nazwisku Elle Driver jest postawiony znak zapytania. Pozdrawiam, M.
To jest sprytna furtka do kolejnej części, w której niewidoma Elle Driver mści sie na Beatriz Kiddo niczym Zatoichii - ślepy samuraj :)
Dodam jeszcze, że śmierć dla Elle przyniosła z pewnością Czarna Mamba, która została w przyczepie...........
Ja też myślałem o czarnej mambie ;) Ale tej nie-blondynce... Jednak przypomnijcie sobie jeszcze niejaką Nikki - córkę Vernity Green. Skoro Mr. Q.zamierza stworzyć 3. część za 15 lat - całkiem ładnie może połączyć współpracę ślicznej - 19. letniej Murzyneczki z niewidomą, znieważoną Elle.
Nie ma co dywagować - moim zdaniem z jednooką blondie rozprawiła się wspomniana czarna mamba, która zadała śmierć Budd'owi.
heh fajne wasze domysły, ja też sie zastanawiałem nad Ellie, ale wydaje mi się,że najlepiej wie to pan geniuszowaty w swoim rodzaju :) jak już został tutaj określony : Mr.Q ... :)
Tarantino ma zamiar nakręcić trzecią część Kill Billa ale będzie to prequel i będzie opowiadał historie Billa, to co zdażyło się kilka lat przed akcją pierwszej części.
Ale przecież czarna mamba była oswojona - przy elle zachowywala sie w porzadku...ty\o znaczy, wiecie co mam na mysli....nie atakowala jej...chyba ze po oslepnieciu sytuacja sie zmienila:D