PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 115 tys. ocen
6,6 10 1 115489
6,7 51 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

"Parodia Marvela"

ocenił(a) film na 7

Tak się nasłuchałem tych głupot o tym filmie... że to parodia Spider Mana, Batmana, że szkoda na to czasu... Aż w końcu postanowiłem się o tym przekonać na własną rękę i.... bzdury ;) Film bardzo fajny, miło mi się go oglądało, nareszcie coś innego niż moc wychodząca w ostatniej chwili z za przeproszeniem d*py. Nie mogłem wytrzymać ze śmiechu przy akcji na parkingu, czy podczas bójki przy restauracji (gdy leciał The Prodigy - Omen) ... liczę na więcej takich filmów ;)) (nie żebym był przeciw oryginalności ; d)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
natsu

Film naprawde swietny:) ja dalem 8:)

ocenił(a) film na 8
natsu

Kiedyś obiecałem sobie unikać filmów z Cage'em, bo od kiedy występuje w filmach z jego własnej wytwórni nie warto. Film ma kompletnie inny wydźwięk niż komiks - duuuuuużo bardziej optymistyczny. Co nie zmienia faktu że przyjemnie się ogląda, muzyka idealnie wpasowała się w mój gust (w zimie dla rozywki rozpisywałem scenopis walki wręcz do Omena), no i postać Hit-Girl. Ma dużo potknięć aktorskich w tym filmie, ale ogólnie pozostawia najlepsze wrażenie z całego filmu. Ogromny plus dla całego filmu za scenę "Kick-Ass Unmasked". Solidne 8.

ocenił(a) film na 8
natsu

Jest w tym filmie niemal cały czas pewien rodzaj gry, żonglerki popkulturą: od kill billa (na tym stylu rezyser oparl niemal cały film), poprzez filmy typu X-Men, spiderman, superman, poprzez Matrixa( scena ataku na siedzibe gangsterow-analogia do odbicia Morfeusza) aż do kina gangsterskiego i komedii dla nastolatków... Prawdziwa gratka dla lubujących popkulturę kinomanów.
8+ Cage na dokładkę - przezabawna rola

ocenił(a) film na 9
dawidu266

Film świetny. Lekka komedia, momentami przygłupawa, ale... i tak świetna;) w sam raz na relax w przerwie w pisaniu pracy licencjackiej:D

ocenił(a) film na 9
shadow_119

Świetnym pomysłem jest połączenie tej brutalności z takim filmem młodzieżowym, ale to moja opinia :). Jakoś wcześniej tego typu filmu nie oglądałem, ale ten mnie zaskoczył niesamowicie pozytywnie. Po zwiastunach oczekiwałem raczej takiego na siłę ugrzecznionego filmu, ale zupełnie taki nie jest. Nie spodziewałem się, że pokażą jak 11-letnia dziewczynka zabija, a już zupełnie nie spodziewałem się, że kick-ass kogokolwiek zabije, a to wszystko w takiej lekkiej konsystencji. Może ja mało filmów oglądałem, ale ten jest dla mnie rewelacyjny, ze swoimi realnymi strojami, śmiesznymi scenami niektórych walk i tekstami :)