PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695952}

Kibolski świat

Okolofutbola
2013
7,4 12 tys. ocen
7,4 10 1 12450
4,0 4 krytyków
Kibolski świat
powrót do forum filmu Kibolski świat

zakończenie

ocenił(a) film na 10

wiadomo, że nadawał Brzytwa ale dlaczego mam też lekkie odczucie odnośnie Mazora, czy tylko mi się tak ubzdurało, pod koniec filmu ten policjant dopytuje się Brzytwy o Ticzera, a ten się pyta, czemu nie o Mazora i policjant ucina temat, Mazor na samym poczatku był dla mnie najbardziej podejrzany, tym bardziej, że teraz może przewodzić bandzie, wiadomo, ze dostał wyrok ale jednak zawieszony :-)

ocenił(a) film na 9
Tommy_DeVito

Nie nadawał brzytwa. Sprzedawczykiem od samego początku był Mazor, który dobrze to ukrywał i odsuwał od siebie podejrzenia, a że był kretem to wiadomo, że nie interesował się nim OMON. Przeanalizuj film jeszcze raz.

ocenił(a) film na 9
JulaBalula

Jeśli się nie myle to Brzytwy nie było na ustawce z Zenitem, Mazor był. To była jedyna ustawka w filmie w którym do ustawki nie wtrąciła się tamtejsza ruska policja. Ja tam od połowy filmu typowałem że to Brzytwa jest kapusiem. Więc na jakiej podstawie twierdzisz że to Mazor nadawał?
"pod koniec filmu ten policjant dopytuje się Brzytwy o Ticzera, a ten się pyta, czemu nie o Mazora i policjant ucina temat,"
Jeśli się nie myle Ticzer był przywódcą grupy SkillHead Crew. Wiadomo lepiej usadzić przywódce. Oprócz Mazora ktoś tam jeszcze dostał wyrok w zawieszeniu.

Zresztą dlaczego miałby to być Mazor?Nie miałby z tego nic. A Brzytwa miał wyrok w zawieszeniu, wiadomo nie chciał iść do paki :). Choć przyznam jedno Mazor był najbardziej wkurzającym gościem w tym filmie. I żałuje że to Ticzer poszedł do paki a nie on.

ocenił(a) film na 9
Sterstox

Przyznam, że film był przeze mnie oglądany dosyć dawno, chwile po premierze, bez polskich napisów bo znam rosyjski dobrze (trochę problemów było z tym całym kibicowskim slangiem, bo jak wiadomo na co dzień nie używa się niektórych sformułowań, ale ogólnie spoko). Przeze mnie nikt nie był typowany od samego początku, ale z biegiem wydarzeń coraz bardziej w ramki sprzedawczyka wpisywał mi się idealnie Mazor. Podczas sceny rozmowy pałkarza z Brzytwą, ci zwyczajnie nie interesowali się Mazorem, bo ten był ich wtyką i mieli układ, dlatego nawet o nim nie wspominali. Brzytwa sprzedał ich ostatecznie, gdy wzięli go na przesłuchanie i chcieli usadzić za zabójstwo kumpla (za którym stał jakiś tajniak jak mnie pamięć nie myli). Także mi wychodzi, że obaj byli kretami, z tym że Mazor był nim od samego początku.

Nie zakładam, że mam rację na stoprocent, takie po prostu wyciągam wnioski. W najbliższym czasie planuje obejrzeć film jeszcze raz (z chęcią zresztą, bo jak dla mnie zajebiste ruskie kino), bo może okazać się, że to ja muszę przeanalizować film jeszcze raz, bo mój ruski nie jest tak dobry jak myślę haha. nie pozdrawiam : )

ocenił(a) film na 10
JulaBalula

w sumie to chyba masz rację, mam podobne odczucia

ocenił(a) film na 9
Tommy_DeVito

Dlatego ja nadal trzymam się swojej wersji, według której to Mazor był sprzedajnym chujkiem ; )

JulaBalula

Najpiękniejsze w filmach jest to, ze tak naprawdę to, co się nie wyjaśni, możemy sobie dopowiedzieć i ogranicza nas jedynie wyobraźnia :) Ja jestem zdania, że Mazor konfiturą nie był. Ale mam nadzieję, że będzie część 2 i wszystko się wyjaśni.

ocenił(a) film na 9
Dmoszkovsky

Też mam nadzieję na dwójkę. Zgadzam się z panem, panie Andrzeju ; )

JulaBalula

Pan Andrzej K. ma zawsze rację ;) Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie ;)

ocenił(a) film na 7
Dmoszkovsky

nie powinno siękręcić drugiej części - to będzie już tylko odcinanie kuponów. Skoro powstał dobry film powinno się go tak zostawić a nie pier***ić fabuły drugą częścią. Takie jest moje zdanie

ocenił(a) film na 7
belamyszkow

ja najpierw obstawialem tego ich przywodce ( co zginął) bo zawsze robił dziwne miny gdy byla mowa o sprzedawaniu i praca kamery jakby sugerowała że moze miec cos na sumieniu. Faktycznie chyba Mazor sprzedawał chociaz niema na to w filmie żadnych dowodów pokazanych. Ten koles miał kasy jak lodu. Jeżdził wypasionym suvem, rozdawał kumplom dla jaj po 500$. Skąd on niby miał tyle kasy? Wiadomo że z handlu a jakim cudem taki debil mogł się dorobic w tym biznesie? Pewnie miał układ z policja. Najwiecej tez miał do stracenia z nich wszytskich wiec łatwo było by go podejśc. No i Ticzer go podejrzewał a był postacią nr 1 w tym filmie :)

ocenił(a) film na 7
Qaziqs

zreszta Mazor w pewnym momencie przymosi wiadomość że ich kumpla zabił tajniak i mowi że w policji za kase mozna kupic takie informacje. Imunitet za handel prochami tez sobie na 100% kupował i w bonusie dorzucał informacje o ustawkach. Dla mnie był kablem na 99% :)