PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 431 tys. ocen
7,1 10 1 430696
6,8 67 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

1. Kiedy po raz 1 puścili Kevina na Polsacie(w którym roku)?
2. Co to za nuta co leci kiedy w domu Kevina jest "impreza" i włamywacze stoją pod domem?

Walka_dalej_trwa

Rockin' Around Christmas Tree - Brenda Lee

użytkownik usunięty
Walka_dalej_trwa

Pewnie coś koło 2001 roku bo coś mi się kojarzy że jak byłem to oglądałem jeszcze na TVP1 (jestem rocznik 96), i na TVP1 to bez 20min. reklam i w wigilie a nie 24 listopada ;/. Dla informacji Kevin Sam W Nowym Jorku 6 grudnia w Mikołaja o 20:05 na Polsacie ;)

ocenił(a) film na 9

Ciekawe czemu puścili Kevina w listopadzie. Czyżby będzie powtórka w święta?

ocenił(a) film na 10
Walka_dalej_trwa

nie raczej nie bd w świeta .. niestety

ocenił(a) film na 9
Walka_dalej_trwa

Ma być 25 grudnia.

ocenił(a) film na 9
nova

A skąd ta wiadomość?

użytkownik usunięty
Walka_dalej_trwa

Kevin W Nowym Jorku poleci 6 grudnia w Mikołaja o 20:05 na Polsacie, nie wierze że puszczą jeszcze raz w święta... , puścili teraz bo ludzi by się oburzyli jakby w ogóle nie leciał, a w święta Polsat puści pewnie jakieś Święta Last Minut albo inny nowszy film. Bo nie których to wkurzało że od 10 lat rok w rok w Wigilie Kevin leciał, mi to nie przeszkadzało ale teraz w święta raczej nie puszczą Kevina ;/

ocenił(a) film na 9

Albo Polsat nie miał co już puszczać, "Szklana pułapkę" i "Epoka Lodowcową" puszczali chyba z 4 razy to walnęli "Kevina" żeby przyciągnąć ludzi klasykiem. Też dla mnie święta bez Kevina to nie święta, wczoraj się czułem jakby była Wigilia nawet chciałem czekać na pasterkę :)

ocenił(a) film na 9

Ewentualnie puszczą znowu na Wilię.

Walka_dalej_trwa

No własnie mialam zadac to pytanie. Co im sie stało ze teraz Kevinek już był w listopadzie a o ile dobrze pamietam w tamtym roku bodajze trzeba bylo 'prosic' Polsat o emisje tego kultowego juz filmu w Boże Narodzenie!! Mam tylko nadzieje,ze mimo tego ich listopadowego wybryku puszcza film również na te Swieta... bo jak nie to najprawdopodobniej stracą duzo b.duzo widzów :)

ocenił(a) film na 9

Nie mylisz się. Kiedyś "Kevin sam w domu" był w TVP 1 24.12. Roku niestety nie pamiętam ale było to w latach 90, ale kojarzę lektora. Czytał Maciej Gudowski.

ocenił(a) film na 8
Walka_dalej_trwa

Ja pamiętam, że pierwszy raz oglądałem Kevina w 2000 roku na Polsacie - możliwe, że była to pierwsza emisja.

ocenił(a) film na 8
robert2207

Ja pamiętam Kevina z czasów gdy zacząłem chodzić do podstawówki, więc latach 1995-1997 już leciał , może ktoś oglądał jeszcze wcześniej w tv? Od dzieciństwa oglądam Kevina co rok :D

ocenił(a) film na 8
Walka_dalej_trwa

Na pewno pod koniec lat 90. emitowany byl "Kevin sam w NJ" na TVN-ie, to bylo wkrotce po powstaniu stacji Waltera.

ocenił(a) film na 9
Walka_dalej_trwa

Kiedyś Ibisz wspominał, że Kevina pierwszy raz wyemitowali w 2000 roku.

Walka_dalej_trwa

Kevina oglądam co orku od 1998 roku, wiec już w tedy emitowali, być może było to TVP a nie Polsat wówczas .

skoczek_narciarski

Na pewno coś około roku 1994? może bo moja siostra mówiła że była "młoda" jak to oglądała a ona jest rocznik 1979 więc wtedy już chyba leciało

Walka_dalej_trwa

no więc pierwszy raz na polsacie Kevin lecial w 2000 roku ale wczesniej byl juz na tvp w w boze narodzenie 1995 roku i w 1997 na tvn ;) ale od 12 lat tylko i wyłacznie polsat ;)
pio senka Brenda Lee Rockin Around Christmas Tree
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
krzysv

1997 rok. TVN. Byłem pewien, że oglądałem kiedyś Kevina na TVN, a nikt mi nie wierzył i każdy mówi, że był tylko na Polsacie i TVP:)

KissOfDeath

był na tvn nawet mam go gdzies na VHS ie jeszcze z tamtej emisji ;)

ocenił(a) film na 7
krzysv

25.12.1994 o godzinie 20:20 na TVP 1 Leciał Kevin sam w domu
następnie tak jak wyżej koledzy piszą w 1997 roku na TVN
A od 2000 roku na Polsacie wiem bo wtedy byłem zachwycony że sobie nagrałem:)
Stare dobre czasy.:)
Powiem tak Kevina wszyscy znają ale jest naprawdę wiele lepszych komedii naprawdę nie znanych
Powiedzmy na święta powinien pojawić się "Weird Al" Yankovic w swojej komedii UHF
Pozdrawiam:)

krzysv

A kto w tej wersji czyta?