PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31831}

K-PAX

2001
7,6 331 tys. ocen
7,6 10 1 331074
7,2 38 krytyków
K-PAX
powrót do forum filmu K-PAX

Muszę zobaczyć to koniecznie. Oglądałem film... ARCYDZIEŁO dałem <10/10>
Film niesie w sobie to coś, jest głęboki i z przesłaniem. Świetna muzyka, gra Kevina Spacyego i fabuła. Muszę koniecznie znaleźć te alternatywne zakończenie bo umieram z ciekawości.

ocenił(a) film na 10
Schackoo

tylko na jakim DVD ? bo na tej DVD co mam zadnego alternatywnego zakonczenie nie ma.

ocenił(a) film na 10
Phantom_5

bo nie na każdym jest - ale na 100% to istnieje, a co do DVD to wersji może być pełno, zawsze tak jest, na jednych DVD (szczególnie tych z wypożyczalni) zawsze jest masę dodatków, wyciętych scen, wywiadów z aktorami i innych bajerów, a w DVD z gazetki już tego nie ma ;(

ocenił(a) film na 10
Schackoo

Kupiłem za 20 zł wersję na dvd i jestem trochę rozczarowany. Sekcja ,,jak powstawał film" to chaotyczny, 10 minutowy dokument, ale tak naprawdę o samej produkcji jest może ze 3 minuty. Reszta to fragmenty wywiadów (dostępnych jako oddzielny dodatek, więc po kiego grzyba wcisnęli je jeszcze tutaj?) i fragmenty filmu. ,,Wywiady" trwają może minutę każdy, w dodatku większość już słyszeliśmy w sekcji ,,jak powstawał film". ,,Produkcja" to tekstowy dodatek do poczytania. Czemu, pytam się, nie dodano alternatywnego zakończenia (wpisujemy w google ,,K-pax alternative ending torrent" i możemy ściągnąć, tak samo jak wycięte sceny, których w tym wydaniu też zabrakło), wyciętych scen, prawdziwego ,,jak powstawał film": http://www.youtube.com/watch?v=gZJtE9Sd6Vc i http://www.youtube.com/watch?v=CWP7n9_N7VU&feature=related
Albo tego: http://www.youtube.com/watch?v=JoeIVJ5EY4o . W konsekwencji w oryginalnym pudełku obok oryginalnej płyty mam drugą płytę nagraną własnoręcznie z dodatkami, których zabrakło. Niestety po angielsku, więc w tym ,,making of" nie do końca rozumiem, co mówią.

Schackoo

Znalazłem "alternatywne zakończenie"...
Albo jest jeszcze jedno, albo nas oszukują łobuzy.

Na tym, które znalazłem jedyną różnicą jest scena, że po popchananiu Prota na wózku i poinformowaniu go, że Beth zaginęła, Dr spogląda w gwiazdozbiór Lira i ma nadzieję, że oni tam są.

Tyle. Dodatek się kończy, nie widać, że spotkał się z synem, ale pewnie tak.

użytkownik usunięty
JajoX

Jeśli poczekacie do końca napisów to tam właśnie doktor patrzy na gwiazdy przez teleskop w swoim ogródku, po czym odchodzi do domu

ocenił(a) film na 10
JajoX

jakox podziel sie tym zakonczeniem...

karate_girl

Przecież się podzieliłem...

JajoX

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem , film ma 10 lat a i tak jest pierwszorzędny :)

ocenił(a) film na 10
JajoX

nie chciałam opisu tylko linku z obrazem..

karate_girl

Niestety, nie pamiętam, gdzie znalazłem coś ponad 2 lata temu :)
Myślę, że google.pl może pomóc :)

ocenił(a) film na 10
JajoX

no naprawdę? ; >
szukałam. i takie jedno znalazłam kilka tyg temu ale skoro jest ponoć jakieś drugie to wiesz ^^

ocenił(a) film na 7
Schackoo

film jest średni, historyjka o kosmicie cudownie uleczajcym dusze ptaszkiem mocno nacigana, amerykańska dłużyzna gdyby nie Spacey było by na prawde słabo. A zawiła fabuła z "zaskakujcym" zakończeniem napięciem przypomina mw. ziewajacych fanów kolejnego zaskakujcego odcina Dr. House. Całość przypomina Lot nad kukułczym gniazdem z pozytywnym (badź też znowu nie) zakończeniem