PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556929}
6,6 172 tys. ocen
6,6 10 1 171624
5,4 57 krytyków
Jurassic World
powrót do forum filmu Jurassic World

Trailer nie byłby zły gdyby nie scena potwierdzająca poprzednie plotki, które pasowały do fabuły
filmu typu "Megapyton kontra gatoroid". Dinozaury olewają ludzi oraz walczą z nimi z tym mutantem? Może jeszcze Pratt będzie jeździł na grzbiecie T Rexa? Mam jednak cichą
nadzieję że nie będzie tak tragicznie.

ocenił(a) film na 5
Anakin_Skywalker

jest też wyścig Pratta z raptorami na 1/4 mili

takkis

Mnie to wyglądało na ,,chłopaki olać kolesia na motorze bo za chwilę zje nas tamten duży raptor, spierniczamy". Wiadomo nie od dziś że drapieżnikom nie w głowie jedzenie w sytuacji kiedy im samym grozi zjedzenie.

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Będzie także mecz w lola raptory vs ludzie

ocenił(a) film na 6
Anakin_Skywalker

Jak to już pisałem gdzieś wcześniej (i nie tylko ja) pomysł wytresowania raptorów, aby słuchały się ludzi wcale nie musi być taki absurdalny. W końcu to zwierzęta, do tego jak ktoś w innym poście słusznie zauważył, cholernie inteligentne, a takie da się oswoić... no przynajmniej w jakimś stopniu. Skoro zdarza się, że jacyś arabscy szejkowie trzymają sobie tygrysy niczym udomowione koty, to niby czemu nie dałoby rady z takiego raptora zrobić "psa gończego" ;)

Krzesimirus

Co więcej w JP3 (SPOILER dla tych co nie widzieli filmu) ludzie przeżyli spotkanie z Velociraptorami, ponieważ samica alfa powstrzymała atak samca na grupę po użyciu modelu aparatu głosowego raptorów przez Alana Granta. Dotrzymała w ten sposób swoją część umowy i pozwoliła ludziom odejść. Jakby chciały zabić ludzi, zrobiłby to zaraz po otrzymaniu jaj z powrotem. Wątpię, że odgłosy helikopterów mogły je powstrzymać. W JP3 przedstawiono je jako zwierzęta, które myślą i planują swoje działanie. Alan mówił, że były mądrzejsze od delfinów. Piorytetem raptorów nie było zabicie ludzi, tylko odzyskanie jaj. Choć sprawa Udeskiego może temu przeczyć. W związku z tym współpraca raptory-Owen nie wydaje mi się nieprawdopodobna. Zwłaszcza, że pewnie Owen będzie je "wychowywał" od małego. Jednakże na pewno nie należy to do łatwych zadań.

ocenił(a) film na 10
Anakin_Skywalker

a mi się nie podobają ujęcia " od strony " dinozaurów, np. to, gdzie jesteśmy pod nogami hybrydy goniącej tego człowieka. W 1 chyba nie było takich ujęć nigdy, zawsze od strony uciekających ludzi. To może szczegół, ale dość istotny. Dzięki temu widz odbiera świat dinozaurów, jako kompletnie sobie obcy i nieprzyjazny, towarzyszy bohaterom w tragicznej ucieczce przed śmiercią przez pożarcie... No, ale to Hollywood, T-Rex się zestarzał, Spinozaur się zestarzał, walnijmy mutanta zrobionego z najgorszych bestii jakie istniały, załóżmy mu lejce, posadźmy na grzbiecie widza i heja, niech się bawi, wytrzepując przy tym dolary z kieszeni. :)

ocenił(a) film na 9
hitman4334

Akurat ujęcie pod nogami tej hybrydy było oczywistym nawiązaniem do ujęć z pierwszych części :) . W pierwszej części były bodajże 2 ujęcia pod nogami raptorów goniących bohaterów. W drugiej części natomiast mieliśmy ujęcie na stopę T-Rexa ;) .