PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10019582}
5,4 643  oceny
5,4 10 1 643
6,6 5 krytyków
Jezioro Słone
powrót do forum filmu Jezioro Słone

moja ulubiona kasia szarlatanka rodzimego kina, lekkoduszna, jurna diwa, trochę urodziwa, trochę jurodiwa, po raz kolejny ogarnia uwalnianie się takiej energii, która nie znajduje rozładowania, co zawsze i z czasem wielką chętką popieram - ideologicznie przynajmniej, bo filmowo nie do końca się to wszystko w jedną całość składa:

miejska szlajanka kasi warszawianki z filmów poprzednich bardziej mnie przekonywała, manieryczne slo-mo pod muzyczny pląs-pląs woła o pomstę do nieba, scena stroboskopowa to siermięga zgoła remizowa, nadjeziorne dialogi dziewcząt o oczach jak jeziora i ledwych ochotach to samantha z seksu w wielkim mieście na kolanie napisała, mąż to typowy polski półdebil z otwocka że nie uwierzę iż można z kimś takim więcej niż pięć minut ziemskiego czasu w jednym pokoju wytrzymać, a etykę seksualnej persony w kontekście gospodarstwa domowego dwojga to na trzech prawach robotyki asimova oparto chyba.

stop, bo się czepiam.

moim zdaniem w tego typu klimaty powinno się wchodzić do samego końca albo ich w ogóle nie zaczynać. spodziewałem się kina z krwi i kości, dostałem kino wątłych idei, które jest miałkie, które jest nijakie i które - rzecz niewybaczalna - nie stanowi żadnego prawdziwego wyzwania.