"Jezioro słone" to film psychologiczno-obyczajowy, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Dzięki świetnemu scenariuszowi udało się w "Jeziorze słonym" wykreować taki świat przedstawiony, gdzie widz bez problemu zagłębi się w sytuacje życiowe przedstawione w tym filmie, a z którymi to borykają się bohaterowie.
Ten film zasługuje na Oscara!
Wahałem się między 8 i 9, widzę że nie tylko mnie się spodobał :) Dawno nie oglądałem filmu, który ma wyższe noty krytyków niż widzów - i da się go obejrzeć, ba! jest naprawdę świetny. Można utyskiwać nad warsztatem aktorskim Katarzyny Butowtt, tyle że to przecież modelka, nie aktorka - i poradziła sobie naprawdę dobrze.
Obawiam się, że do Oscara kandydował nie będzie, ale trzymałbym mocno kciuki
Zgadzam się. Fajny, niebanalny, z humorem. I o mały włos bym go nie obejrzała gdybym nie zerknęła na oceny krytyków. To nie częsta sytuacja jeśli chodzi o oceny. Dużo lepszy niż niejedna polska komedia.
Ja tak aż wysoko nie oceniam tego dzieła. Ale ogólnie mi się podobał. Ma tak fantastyczny krajobraz dookoła że widz odpoczywa oglądając. Aż chciałoby się wyjechać w takie miejsce.
Okazuje się ,że kompletnie nie znam się na kobietach.Dzięki temu "oskarowemu" filmowi co nieco mi się rozjaśniło. Dla dziewczyn w wieku 65 + rozwiązaniem wszystkich problemów jest penis między nogami przynajmniej raz w tygodniu . Podobno chętni ustawiają się w długich kolejkach ...