PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486708
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

i koniec to tyle w tej dyskusji...

mogło być fajnie... ale biegały...

ocenił(a) film na 7
zapor

To żart? Jeśli tak - mało zabawny.

ocenił(a) film na 10
zapor

Ale co by było z nich pożytku jakby nie mogły nikogo dogonić?

ocenił(a) film na 6
magda100

Potęga zombie polega na tym że nie ma przed nimi gdzie uciec... jest to powolna horda przytłaczająca swą liczebnością i wytrwałością, a nie niedorobiony Alien.

ocenił(a) film na 10
zapor

BO to nie sa zombie...zanim cos napiszesz dowiedz sie czegos. Przeczytaj o czym byla ksiazka, poza tym zombie nie odczuwaja emocji nie oddychaja ich serca nie bija nie maja pulsu tylko ich mozgi w niklym stopniu pracuja. A teraz przeanalizuj sobie film i czy którakolwiek z tych cech przypomina Ci "stwory" z filmu?? Bo mi nie. Te stwory to sa teoretycznie wampiry.

ocenił(a) film na 9
Ochrzczony

Zgadzam się z Ochrzczonym. To żadne zombie tylko stwory... wampiropodobne. Na pewno można ich określić jako ludzi zarażonych po prostu.

ocenił(a) film na 8
Ochrzczony

Z tymi "teoretycznie wampirami" to bym nie przesadzał, ale zgodzę się, że te stwory zombie nie mają absolutnie nic wspólnego. Ten wirus nie uśmiercał ofiary, a doprowadzał do dziwnej mutacji, której efekty widać wyraźnie w filmie.

ocenił(a) film na 10
Shagarot

W ksiazce jest napisane ze sa to wampiry. No ale film troche odbiega od ksiazki ale objawy tych stworow sa podobne do wampirow. Chocby wystawianie sie na slonce. Wiadomo ze sa rozne przedstawienia wampirow i ich objawy kazdy autor inaczej to widzi ten akurat przedstawil je tak.

użytkownik usunięty
zapor

ZOMBEE BIEGAJĄ, SKACZĄ, GRYZĄ, i nawet myślą, to WIRUS !
jaki by nie był wirus, może spowodować ze DNA jest różnie rozbudowany :)

ocenił(a) film na 7
zapor

zombie to zmarlaki z grobów. te "zombie" w filmie to zmutowani/zainfekowani. bosh. rusz głową

zapor

Teraz już wiem, kto wymyśla dowcipy Strasbutgerowi

zapor

Haha, a skąd takie wnioski? Widziałeś kiedyś zombiaka na żywo, żeby twierdzić, że te nie biegają? Twórca sobie wymyślił, że biegają,są niezwykle silne i tyle w temacie.

ocenił(a) film na 8
zapor

Lepiej dowiedz się najpierw co to zombie. Ci w filmie to mutanci, zmutowani przez wirusa. Nigdzie nie jest powiedziane, że mutanci nie mogą biegać.