Jestem Bogiem

Limitless
2011
7,6 350 tys. ocen
7,6 10 1 349741
6,2 45 krytyków
Jestem Bogiem
powrót do forum filmu Jestem Bogiem

"Wyobraź sobie narkotyk, który czyni Twój mózg niezwykle wydajnym i sprawia, że chłoniesz
ogromną wiedzę. Narkotyk, który czyni cię nadzwyczaj skupionym, szybkim, sprawnym, a nawet
atrakcyjnym."

Taki narkotyk od dawna istnieje - nazywa się amfetamina.
Niestety, wszystko ma swoją cenę.

ocenił(a) film na 7
belzebup

Masz rację, jest już taki narkotyk - nazywa się książka ;)

belzebup

"nawet atrakcyjnym" - skąd czerpiesz ta wiedzę?

rafib1975

Z doświadczenia.

rafib1975

Oczywiście, żaden narkotyk nie uczyni zmieni brzydkiej pryszczatej grubej baby z nosem jak kartofel w Scarlett Johansson, podobnie jak nie uczyni Einsteina z debila. Wszystko ma swoje granice. Ale są substancje, które dają bonus do różnych cech.

belzebup

Jeżeli coś co brałeś dodawało "bonus do atrakcyjności", to nie wiem co ty brałeś, albo z czym to było mieszane.

ocenił(a) film na 8
belzebup

zmień dilera

użytkownik usunięty
belzebup

"zmień dilera" - raczej podaj jego adres...:))
Oczywiście @belzebub - masz rację :)

Głównym koniem na jakim jeździ ATRAKCYJNOŚĆ, jest poczucie własnej wartości, niezłomna pewność siebie (ta prawdziwa, nie nadymana) i z pewnością niektóre używki, poszerzające nasze możliwości, dają złudne tego poczucie, więc jak najbardziej - wspierają atrakcyjność.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
belzebup

Amfetamina pobudza mózg, ale nie sprawia, że jesteś mądrzejszy. Jesteś bardziej pobudzony, nie chce ci się szybciej spać - tak działa amfetamina. Kolega przez całe gimnazjum brał amfetaminę i twierdził, że to mu pomaga w nauce. Nieraz kolega ten przechodząc ze mną przez ulicę dostawał nagłych ataków paniki, znikał gdzieś, gubił się (mimo, że do szkoły mieliśmy obaj 300 metrów).

Viollipop

powiedz mu niech wezmie clonazepanum najlepszy lek na ataki paniki, sam mialem ataki paniki i leki i mi ten lek pomogl, a jak mu niepomorze to dobrze gimbusowi narkotyki sa dla doroslych xD

ocenił(a) film na 6
666muzg666

A wiesz ty chociaż dlaczego "narkotyki są dla dorosłych"? xd

belzebup

wydaje mi się że zamiast truć się amfą lepiej już przyjąć w swoje nozdrza królową kokainę. ma inne działanie, ale przede wszystkim nie jest tak zgubna dla organizmu jak feta (tyle że znajdź teraz dobry koks). po kilku latach regularnego przyjmowania amfy zostanie z ciebie wrak, cień człowieka. ale to się jeszcze przekonasz.

greenballz

a czym niby lepsza jest kokaina?? pozatym to bzdura jedyne czemu szkodzi amfetamina to serce

ocenił(a) film na 8
666muzg666

Przecież zejście ze ścierwa to jest jakaś masakra. Poza tym europejska kokaina to 20-30% czystej koki :)

j3sh

tylko slabi gorsi genetycznie maja zejscie, miejscem dla takich jest komora gazowa

belzebup

Bardzo podobnie do wymienionego w tym filmie specyfiku działa też kokaina. Znacznie pobudza system nerwowy i dodaje adrenaliny, co skutkuje lepszą pracą mózgu.

belzebup

taki ciebie ćpun jak 'belzepup'

belzebup

Pewnie masz ...nascie lat. Amfetamina to najgorsze paskudztwo. Jeśli juz chcesz porównywać to można powiedzieć ze kokaina, po tym się czujesz... a feta, te zjazdy i szkody w organizmie... po fecie człowiek jest dziki, pobudzony. A z kokaina jest inaczej.
Popieram wypowiedź greenballz.

gosia914

bzdura trzeba umiec uzywac, kokaina to typowy narkotyk masz po tym euforie, a amfetamina to dopalacz, obydwa szkodza tak samo

belzebup

Kokaina bardziej pasuje do tego opisu. Wielu wielkich pisarzy, naukowców, artystów i geniuszy brało ją z wyżej wymienionych powodów. Powstało przy niej wiele wybitnych osiągnięć ludzkości (nie żebym gloryfikował koks, stwierdzam jedynie fakt).

Bernierdh

tak artysci chleja tez wode to znaczy ze woda jest przyczyna powstania wybitnych osiagniec?

666muzg666

Jesteś na koksie = jesteś pobudzony = chęć do działania. Wniosek jest chyba oczywisty.

ocenił(a) film na 7
belzebup

stary, nie wiem co wcinałeś, ale z całą pewnością nie była to amfetamina.

użytkownik usunięty
belzebup

Substancja nie może zmienić czyjegoś wyglądu. O wygląd trzeba samemu zadbać.

ocenił(a) film na 6
belzebup

Kult stymulantów :/

ocenił(a) film na 10
belzebup

To jest dezinformujący, tekst dystrybutora -jak sam tytuł (wg. niektórych niefortunnie spolszczony -bo odginał "NIEOGRANICZONY").

Film nie porusza kwestii narkotyków, tajemniczy środek nim nie jest, to raczej wzmacniacz komunikacji wewnętrznej (który jak inne leki ma efekty uboczne gdy łączy się z alkoholem, co niestety imprezowo nastawieni nadużywali i zeszli - o czym było w filmie).

Teza, że "wszystko ma swoją cenę" nie odpowiada fabule filmu, który kończy się spektakularnym sukcesem!