PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544545}
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204601
6,7 57 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

jak można podniecać się filmem o magiku, który ćpał miał swoje problemy nie liczył sie z nikim a na końcu z własnej głupoty popełnił samobójstwo? dla mnie żenada, bo nakręcić film to można o prawdziwych gwiazdach którzy ze slamsów wyszli na ludzi np rychu peja albo chociażby śmieszny tede! takich można podziwiać, a nie jakiś magik.... gdybym nie przeczytał na filmwebie to nawet nie wiedziałbym jak miał na imię. i to nie jest trolling, żadna prowokacja.... jak komuś temat nie pasuje to niech nie wchodzi i nie komentuje! pozdro

ocenił(a) film na 10
cola_1988

wyjdz trolu ! chyba wstydu nie masz żeby Tede porównywać do Magika. Ale co ja Ci będę tłumaczył dzieciaku..

ocenił(a) film na 2
Adas_Mleczko

Ooooo dzieciaku. Nowy fan paktofoniki się znalazł. Szlachta...

ocenił(a) film na 10
Mr.Pink

Zamknij się człowieku bo gówno wiesz a szczekasz.

ocenił(a) film na 2
Adas_Mleczko

ojjj! Mleczko się nam zagotowało. Buahahaha
Ty wiesz wszystko o życiu co? ;D
Weź się walnij przez okno i skończ smęcić pokraku.

ocenił(a) film na 10
Mr.Pink

pozazdrościć wyszukanego humoru ;)

ocenił(a) film na 2
Adas_Mleczko

Dziekuję!

Adas_Mleczko

brak argumentow, obrazanie innych, wuglaryzmy - typowe zachowanie impotenta intelektualnego i moralnego w skrocei fana paktofoniki, juz sie nie odzywaj tutaj a za twoje komenty zglaszam cie

ocenił(a) film na 10
paszat

oh naprawde ? straszne..

Adas_Mleczko

film jest o polaczkach wiec tylko polaczka sie spodoba (nie mylic z Polakami)

ocenił(a) film na 1
Adas_Mleczko

nikogo nie porównuje....uważam po prostu że opowieść o magiku jest żenująca i tak przeciętna, że oglądając ten film zasnąłem i musiałem obejrzeć go na dwa razy... możę być?

ocenił(a) film na 10
cola_1988

Nie,nie może bo tak samo ja sobie mogę powiedzieć ze jest zajebisty. A twoja argumentacja jest denna.

ocenił(a) film na 1
Adas_Mleczko

no ok tak jak w temacie napisałem... jak cię to boli to nie wchodz i nie komentuj... temat założyłem dla ludzi którym film się nie podobał, a nie dla dekli lubiących się kłocić na forach i udowadniać swoje zdanie! moje zdanie znasz. dla mnie to wystarczy i wisi mi szczerze co ty o tym sądzisz. zrozumiałeś moj przekaz adasiu?

ocenił(a) film na 10
cola_1988

człowieku forum jest dla każdego i mozna sobie tu pisać co sie chcę i kto chce. Tak jak Tobie wisi moja opinia tak mi i twoja ;)

ocenił(a) film na 2
cola_1988

Film jest gówniany. Ale można się było tego spodziewać. zaraz zostaniesz pojechany przez nową falę fanów. Bo tylko oni się znają i Ty nie masz nic do gadania. smieszni ludzie. Buahahahaa. Trzymaj sie kolego

ocenił(a) film na 7
cola_1988

Nie przepadam za Peja wiec nie bede sie wypowiadal na temat filmu o nim.
Tede z kolei ma dzianych rodzicow z tego co mi wiadomo . Fakt ze nagral ciekawy kawalek z Ganem z Katowic ( "Nie mów mi nic o umieraniu" ) - gdzie opisuje pewne "przejscia" tego faktu nie zmienia..

Teraz do sedna . Magik ćpał tak samo jak Tede i Peja ( a moze i mniej ) . Widze , ze skok Magika opisujesz jako konsekwencje brania narkotykow co jest - delikatnie mówiąc - sporym skrótem myślowym. Poza tym czynnikiem było wiele innych , które doprowadziły go do takiego stanu.

ocenił(a) film na 1
alone_in_the_dark

hmm co mogło doprowadzić go do takiego stanu na podstawie tego filmu hmm... miał prace(cienką bo cienką, ale miał bo wiele ludzi w ogole nie ma), miał fajnych i kochających rodziców, miał kochającą kobietę (którą zdradzał).... ??? czy to czasami nie był bakłażan??

ocenił(a) film na 7
cola_1988

Po pierwsze Magik miał paranoje ... a ciągły brak kasy oraz presja że musi utrzymać rodzinę doprowadziły go do depresji.
Oprócz tego pogarszające się stosunki z Justyną. W filmie nie jest to dobrze pokazane ale z tego co napisane jest w książce
kluczowym momentem była własnie wigilia i brak prezentu dla syna przepełniło szalę goryczy.

ocenił(a) film na 1
alone_in_the_dark

jak dla mnie to zwykła historia zwykłego człowieka! to tak samo jak wp przez jakiś czas pokazywali artykuły w sprawie mamy madzi, nudne przeżarte kłamstwem i bardzo zwykłe. wiesz ile jest takich przypadków jak historia magika rapera? bardzo dużo bo każdy ma swoje problemy. dlatego film nie zrobił na mnie wrażenia. był nudny i bardzo przeciętny.

ocenił(a) film na 3
alone_in_the_dark

To czy za peją przepadasz czy nie, nie ma tu nic do rzeczy, film o nim byłby ciekawszy bo zaczął od zera i osiągna cały czas bardzo wiele - czy ci sie to podoba czy nie. Nie twierdze też że magik nie zaczynał od zera - tego nie wiem. Z filmu wcale nie wynika że był geniuszem tylko typem który ciągle potrzebuje kasy ma w dupie innych i w momencie gdy jego rodzina go potrzebuje popełnia samobójstwo - znowu myśli tylko o sobie. Pomijam już to że ten film to ściema na ściemie(nie pytaj skąd wiesz???? bo wystarczy poczytać opinie ludzi którzy byli świadkami tych wydarzeń - k. kozaka, peji, abradaba - niby jaki interes w tym żeby kłamać ma np abradab ? Troche obiektywnego myślenia ludzie...) I też uważam że Magik był zajebistym raperem - ale nie jestem debilem i nie uważam że każdy dobry raper/artysta/aktor cokolwiek to dobry człowiek bo niby na jakiej zasadzie sie to ze sobą pokrywa ? Widziałem w jakimś temacie tutaj wzmianke o Polańskim, więc posluże sie jego przykładem żeby wkońcu dotarło do waszych pustych łbów o co chodzi - reżyser był z niego zajebisty ale jaki z niego człowiek ? I tak samo z Magikiem, nie znałem go opieram sie tylko na ogólno znanych faktach i na tym co zostalo pokaze w filmie (który jak rahim twierdzi - jest w 100% prawdziwy - wg mnie nie jest)

ocenił(a) film na 7
rege120

Peja to całkiem inny gość , innych lotów i inna historia. Czy film o nim byłby ciekawszy tego nie wiem , na pewno nie dla mnie.
Peja był świadkiem wydarzeń- równie dobrze mógł być nim Eminem. Peja nie jest z Katowic , a zreszta ciekawe czy mówił też jak musiał spierdzielać z koncertu w Mega bo widownia chciała mu natrzaskać :D . Kozak musiał coś powiedzieć bo przedstawiono go totalnie jako czarny charakter ( czy to była prawda czy nie musiał powiedzieć , że to kłamstwo - jakoś nie widzę żeby się z nimi sądził )
Abradab - w końcu wymieniłeś kogoś kto faktycznie wie sporo o Magiku. Z tym że Magik z Dabem i Joką był skłócony już jakiś czas.Dowód - znajdź sobie teledysk Film - kalibra 44 i poszukaj w nim zwrotki Magika.Tak więc każdy dokładał 3 grosze do recenzji filmu aby skrzywić obraz przedstawiany przez film - i każdy z nich miał jakiś interes w tym aby to jemu uwierzono.
Czy to że się jest dobrym w danej dziedzinie oznacza , że jest się dobrym człowiekiem ? Oczywiscie , ze nie ale takze nie jest tak ze jedno neguje drugie.

ocenił(a) film na 3
alone_in_the_dark

Tak masz racje napewno wszyscy kłamią a biedny fokus i rahim są otoczeni...To jednak oni mają w tym duży większy interes niż peja(tak tak każdy słyszał o tym klubie mega i wcale tam nie uciekał było to troszeczke inaczej, nie ważne)Abradab to już wogóle przecież pokłocił sie z nim ponad 12 lat temu ! A przedtawiony na filmie kozak jakoś jest poprostu nie realny i tyle. Zreszta gdyby tak było to każdy słyszałby o tym wcześniej niż na filmie bo takie sprawy poprostu wychodzą w czasie i tyle. Co do narkotyków i depresji - jedno sie z drugim nie wyklucza - wręcz przeciwnie

Szczerze ? Nie zabardzo chce mi sie z tobą o tym gadać bo to nie ma najmniejszego sensu ja powiem a ty powiesz b, aż sie skończy pie*dolony alfabet...więc to tyle ode mnie

ocenił(a) film na 7
rege120

Masz z góry wyrobioną opinie ... to po kiego podejmujesz się dyskusji? Według Ciebie kłamie tylko Fokus i Rahim , ja twierdze , że każdy przedstawia ta historie przejaskrawiajac na swoja korzysc.
Dlaczego Kozak nie podal ich do sadu? Dlatego ze cos jest na rzeczy.

Ale skoro Ty wszystko wiesz lepiej nawet od Fokusa Rahima to ta dyskusja dalej nie ma sensu.
A depresja niekoniecznie musi byc wynikiem zazywania drugow , poczytaj wiecej.

ocenił(a) film na 3
alone_in_the_dark

Ehh po co ta agresja ? ;p Ty również masz wyrobioną opinie - tak samo jak ja dlatego obojętnie od tego co kto z nas napisze ani ja ani Ty nie zmienimy swojego zdania na ten temat - dlatego uważam że nie ma sensu o tym gadać, bo to może sie ciągnąć w nieskoczoność...Może kozak nie poszedl do sądu bo poprostu szkoda mu czasu ? Jest bardzo prosty sposób żeby to sprawdzić - tak jak pisałem takie sprawy wychodzą w czasie - w tym czasie, w czasie wszechobecnego internetu gdzie wszystko można sprawdzić na własną rekę, poszukaj czy rrx (wytwórnia kozaka) wydała kiedykolwiek jakiekolwiek nagrania pfk w formie fizycznej lub jakiekolwiek innej - powodzenia. Uwierz mi gdyby kozak ich wydymał w sposób w jaki zostalo to ukazane na filmie wszyscy dawno by o tym wiedzieli - tak jak wiedzą o tym że kozak kiedyś wydawał peje i ich współpraca zakończyła sie nieciekawie - pomyśl o tym przez chwile obiektywnie odkładając na bok kto jest kim - o takich sprawach sie poprostu słyszy, dlatego przychylam sie do oświadczenia kozaka niż do tego co zostało pokazane na filmie

ocenił(a) film na 3
alone_in_the_dark

I tak na ten skok na bank na 100% wpłyneły narkotyki które poprostu zmieniają sposób myślenia i postrzegania rzeczywistości, wiec to nie jest skrótem myślowym, a zwykłą dedukacja

ocenił(a) film na 7
rege120

Narkotyki owszem zmieniaja sposob myslenia . Jednak Magik mial depresje .... poczytaj o depresji ( ona bardzo czesto konczy sie w ten sposob )

rege120

w koncu ktos kto sie nie boi pisac prawdy

cola_1988

napisale sama prawde. podziwiam za odwage i nie przejmuj sie tymi dresami/hejtami ktorymi mozg wyzarl mozg

ocenił(a) film na 7
cola_1988

z jakich slumsów Tede wyszedł? Jak się nie mylę to jego ojciec jest wziętym prawnikiem i on sam mówi,że jest bananowcem...

ocenił(a) film na 1
Kuba1812_1996

jesli chodzi o slumsy to nie chodzilo mi o tede... tego frajerka przytoczylem tylko po to ze z niczego teraz jest kims np ma lub mial ( bo nie ogladam) swoj program na tvn turbo i kazdy go zna!!! ogolnie to nie jestem jego fanem ale trzeba przyznać że z gówna ukręcił bata... Peja jest dokładnym przykładem, że tematyka hip hopu jest idealnie o nim. moj brat był u kolegi który pochodzi z jego dzielnicy.... tam jest na prawde ciężko. A jednak rychu wyszedł z tego szlamu i myślę że film o nim miałby lepszy scenariusz niż o magiku

ocenił(a) film na 7
cola_1988

Nie tylko na Jeżycach jest ciężko,w Polsce jest pełno takich miejsc. Mam szacunek do Peji właśnie za to,że wyszedł na powierzchnię. Wiem jednak,że bez filmu "Blokersi" prawdopodobnie by mu się to nie udało. To co robi teraz wyglada jakby zapomniał kim był kiedyś a teraz wielka gwiazda i król rapu. Szanuję go jako rapera

ocenił(a) film na 1
Kuba1812_1996

każdy ma swoje zdanie:) tylko że ja tutaj rozmawiam o filmie miedzy innymi o przekazie dla młodych, dla mnie historia magika nie jest dobrym przykładem!

ocenił(a) film na 7
cola_1988

Bo palił marihuanę? A Peja to przepraszam bardzo nie ? Na necie jest wywiad,w którym mówi, że powinna być legalna.
Wiem,że to jeszcze nie dowód,że ćpa ale na pewno ją popiera,sam Peja mówi,że nie jest świętoszkiem i walczy z nałogami,nie wydaje mi się aby był jakiś lepszy od Magika i był większym wzorem dla młodzieży. I z kim on się liczy? Pojechał po Pelsonie,że ma astmę. K*rwa,już lepszego argumentu nie miał żeby mu pocisnąć? I dlaczego dajesz filmowi 1 tylko dlatego,że nie lubisz Magika? Nielogiczne.

ocenił(a) film na 1
Kuba1812_1996

nie bo palił marihuanę ale się z nikim nie liczył zdradzał żonę a na końcu zostawił innym swoje problemy i popełnił samobójstwo... może być?

ocenił(a) film na 1
cola_1988

możemy zacząć rozmowe kto co zrobił złego w życiu ale to nie zmieni faktów, że magik nie żyje z własnej głupoty a peja żyje i zrobił całkiem niezła karierę!

cola_1988

AJKS WYMIATA!

a magik i paktofonika czyli dzwieki przy sikaniu do nocnika to po prosty gimbazjalny syf

+zgadzam sie z tym co napisales wyzej

ocenił(a) film na 7
cola_1988

I ja wcale nie chcę zaczynać rozmowy kto ma ile grzechów i przekształcać tego forum w forum hip hopowe tylko dowiedzieć się dlaczego dałeś 1 filmowi bo nie podoba Ci się jego bohater. W filmie oceniasz nie tylko przekaz ale aktorstwo,montaż czy fabułę. Wkurza mnie też,że oceniasz czyjeś samobójstwo. Skąd możesz wiedzieć jak do niego doszło? W każdym człowieku jest coś takiego jak wola życia,wiesz co się musi stać,że \by ją pokonać ?

ocenił(a) film na 7
cola_1988

Zdradzał żonę? Widzę,że oglądałeś film ? Ale jakoś przed filmem nikt o tym nie powiedział a ten film nie jest biografią i jego 90 % to fikcja,to prawdopodobnie też,nie można w to ślepo uwierzyć ''bo tak jest w filmie". I już pytałem,z kim liczy się Peja? Każdemu jedzie bo ma taki kaprys,on niedługo powie,że Tupac był słabym raperem w porównaniu do niego.
Do Pasat; Tylko gimbus moze powiedzieć,że Magik był dresem a Peja nie

ocenił(a) film na 10
Kuba1812_1996

Wkońcu ktoś tu mądrze pisze bo jak widzę niektórych antyfanów,którzy każdego kto ocenił ten film na plus wyzywają od dresów,idiotów,jp na 100% i innych pierdół to się mdło robi..

ocenił(a) film na 7
Adas_Mleczko

Dzięki za poparcie :) Nie ma więcej o czym gadać w temacie,cola_1988 uważa,że rap zaczyna się i kończy na blokowisku i nawijaniu o biedzie ewentualnie wychodzeniu z niej. Jak patrzę po jego ocenach innych filmów to chyba nie ogląda tylko patrzy na kraj produkcji. Na tym kończę swój udział w tym temacie,pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Kuba1812_1996

nie uwazam ze wszystkie polskie filmy to dno... Np nowy film roza jest swietny wszyscy jestesmy chrystusami tez jest git... Ale nie jakis sala samobojcow czy jestes bogiem.. No bez przesady syf i nic wiecej.

ocenił(a) film na 1
Kuba1812_1996

wlasnie o to mi chodzi jak sam napisales tak ja robie. Oceniam gre aktorska na 4 fabule rezyserie i cala reszte na 1 dla mnie ten film to nic specjalnego. Nudny shit ktory musialem brac na dwa razy bo az przy nim zasnelem wspolczuje ludziom ktorzy poszli na to do kina bo stracili pieniadze w cos strasznego, bez jakiego kolwiek sensu. Bo jaki sens ma ten film? Magik zrobił jakas kariere? Nie! Był przykladem dla mlodego pokolenia, wywodzacego sie z biedy? Nie, bo był słaby i popełnił samobojstwo! Jak oceniam ten film? Na 1 bo nie ma q nim nic ciekawego. Dla mnie to kolejne polskie gowno do nabicia kasy tak jak kac wawa albo sala amobojcow czyli kolejne polskie gowno oceniane na 1

cola_1988

sama prawda ktora dresow w oczy kole