Ja mam nadzieje zobaczyć dwa śluby albo jeden gł. bohaterów i mam nadzieje zobaczyć zobaczyć nowe krainy i smoki których jeszcze nie spotkali
Wszystko tylko nie śluby ;x
nie chce zeby 3 skinczyla jak Epoka Lodowcowa 3" i Czkawka z Astrid gdzieś odleca, np. Szukac drugiej nocnej furii,
I potem okaze sie ze Astrid jest w ciazy..wszystko tylio nie to!
Błagam tylko nie żaden ślub ;-; No błagam wikingowie się nie żenią...(chyba) ... Weście sobie wyobraźcie ślub wikingów...
No akurat się żenią :D, jakby na to nie patrzeć matka Czkawki była zoną Stoicka. Do tego jest serial Wikingowie na History Chanel, który w dużej mierze opiera się na tym jak życie wikingów wyglądało i tam się normalnie ludzie żenią :D
https://www.youtube.com/watch?v=U90DvF4Xm6A
Ale wątpię by brali ślub, dzieci itp. A nawet jeśli, że nie raziłoby to w oczy i nie było głównym wątkiem w filmie. Np. tutaj niby było wiadomo że Czkawka i Astrid są razem, ale to był wątek poboczny nie mający wpływu na fabułę. Najważniejsze były smoki, i myślę, że twórcy przy tym pozostaną :)
też mam nadzieję ze smoki zostaną ale kto wie co będzie w 3 cz może cos o synu czkawki o jego pierwszym smoku lub czymś nic nie wiadomo. Czas pokarze jak to zrobią trzeba czekać na zwiastuny i wogl wiec .
Oby nie inspirowali się książką bo chyba w 3 części jest pokazane dlaczego niema ich w dzisiejszych czasach, dlaczego zniknęły. :(
książek jest 12 dlatego bez smoków to mało możliwe że autorka bez nich naciągnęła by ich kolejne dziewięć
Też mam nadzieję, że obędzie się bez ślubów... I mam nadzieję, że Czkawka i Szczerbatek będą tam głównymi bohaterami, i niech nie giną, bo się popłaczę na sali kinowej ;_;
Chciałbym zakończenie serii, że wszyscy zginęli i scena jak latają na smokach w niebie ze Stoickiem. Taki mój pomysł. Tragiczna śmierć Szczerbatka i samobójstwo Czkawki, wiem, że to trochę mocne, ale byłoby to naprawdę świetne zakończenie.
No, tak to rozumiem, z tym lataniem :) Myślałam, że po prostu chcesz wszystkich uśmiercić, po czym pojawiłyby się napisy końcowe ;)
Nie. Ja nie chcę :C Poza tym jakoś nie widzę tego zakończenia... Takie coś w stylu: "Latam w niebie, nie mam problemów, życie jest piękne!" byłoby nie tylko dziwne, ale i nie pasowałoby ogólnie. Przecież oni mają religię skandynawską ("Na Odyna!" i pogrzeb Stoicka) a niebo to wizja Chrześcijan.
Niekoniecznie niebo, ale byłoby to dobre zakończenie, morał mógłby być inny myślę, że gdyby twórcy się postarali to byłoby piękne.
niby oryginalne... ale nie pomyślałeś że takie zakończenie w stylu song of the sea byłoby baaaardzo brutalne?
nie jesteś sam. Ja będe beczał po nocach jak nie będzie chociarz szczerbatka ( Szczerbatek jest moim ulubionym boh. chciałbym mieć takiego smoka w realu xD.
hmm a dzis taka myśl mi przyszła na łeb ze sam nie wiem tez mam nadzieje ze nie rozdzielą ich ale skoro tyle sie mówi o części końcowej to może w filmie zrobiią tak ze posłużą sie szeptozgonami żeby stworzyć dla smoków podziemny świat a gdy ludzią bedzie potrzebna ich pomoc to uwolnią je np w jesli bedzie cz 4 jak wytresowac smoka albo jakos tak . Ale ja mam nadzieje ze po prostu nie będzie tego wyjasnienia dlaczego smoków nie ma w naszych czasach i wszystko fajnie sie skończy. I ze smoki zostaną
Właśnie tego jeszcze nie wiadomo a jeśli rozdzielą ludzi i smoki to ja nie wytrzymam chyba tego ;p .
ja myśle że fajnie by było że nad statkiem rybackim berk przelatuje furia ale nie od czkawki..tylko inna furia od jakiejś dziewczyny i gróby i wiadro powiedzieliby o tym czkawce valce i astrid. oni by polecieli szukać tej furi i dziewczyny. nadeszła by burza i musieliby zlecieć na wyspe. po drógiej stronie wyspy zobaczyli by dym z ogniska. poszli tam i zobaczyli nocną furie i tą dziewczyna (te furia to dziewczyna) czkawka valka i astrid byliby w krzakach i zauwarzają że te dziewczyna leczy swojego smoka jakimś czymś bo te jej furia ma zadrapaną łape. potem ta dziewczyna usłyszała ich w krzakach i poszła to sprawdzić i zobaczyła ich i uciekła razem z swoją furią i czkawka astrid i valka lecą za nią ale dziewczyna wlatuje w chmury i banda czkawki ją zgubiła....ok koncze pisać bo mnie ręka już boli xd
Bardzo ciekawe, aczkolwiek nie prawdopodobne by było gdyby ta dziewczyna na Nocnej Furii okazała się zaginioną siostrą (może nawet bliźniaczką) Czkawki, porwaną przez smoki jeszcze przed tym jak smoki porwały Valkę, a po prostu Stoick tak ucierpiał po stracie córki, że zakazał mówić o tym wśród Wikingów i postanowił, by Czkawka się nie dowiedział, że miał siostrę, która zginęła.