PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603172}

Jak urodzić i nie zwariować

What to Expect When You're Expecting
2012
6,2 74 tys. ocen
6,2 10 1 74066
4,2 16 krytyków
Jak urodzić i nie zwariować
powrót do forum filmu Jak urodzić i nie zwariować

Ktoś jeszcze zauważył tak znaczący błąd, czy tylko ja fanatyzuję?

Martitta_4

przepraszam, jaki błąd?

Oliwia1

Kierowca wyścigowy bierze udział w wyścigach a rajdowy jeździ w rajdach a to znaczna różnica. Błąd lektora albo w filmie.

Martitta_4

a nie sądzisz, ze rajd to również wyścig?

Oliwia1

Wysłałam przez przypadek post wyżej.

W rajdach się ścigasz, więc jesteś kierowcą, który się ściga, czyli kierowcą wyścigowym.
Żadnego błędu tu nie ma.

Oliwia1

Ale jest różnica między wyścigiem a rajdem. Rajd jest rajdem a wyścig wyścigiem. Np Rajd Dakar to nie to samo co wyścig Formuły 1. Kierowca biorący udział w rajdach jest kierowcą rajdowym, a biorący udział w wyścigach wyścigowym. Chyba, że zajmuje się tym i tym;/

Martitta_4

Troche sie czepiasz. Nie ogladalam jesze filmu, ale jezeli lektor powiedział coś w stylu ''Jest kierowca wyscigowym i jeździ w rajdach.'' To zauważ, że chodziło może o to ze jest kierowca wyscigowym, a do tego również jeździ w rajdach. :)
Próbuje patrzeć na to z twojej strony.

Oliwia1

Ale on jeździł tylko w rajdach z tego co pamiętam i wiem, że się czepiam, bo nikt na ogół tego nie zauważy, co nie zmienia faktu, iż jest to błąd:)

Martitta_4

Możliwe :)
Ogladałaś może ten film na internecie? Bo chciałabym obejrzeć, a nie moge znaleźć.

Oliwia1

Nie, w kinie.

Martitta_4

Tak myślałam. Trudno.

Oliwia1

Martitta_4 ma rację, dla kogoś kto od lat siedzi w tym temacie to znaczna różnica (i wielu to denerwuje), dla zwykłego zjadacza chleba już nie. Kierowca wyścigowy to taki co jeździ w wyścigach, a rajdowy w rajdach, koniec i kropka. Aczkolwiek może być i tak, że kierowca rajdowy jeździ również w wyścigach (np. Sebastian Loeb), a wyścigowy również w rajdach (jak np. nasz Robert Kubica - oby w końcu wrócił na tor!).