PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673946}
7,4 136 tys. ocen
7,4 10 1 135974
6,4 42 krytyków
Jack Strong
powrót do forum filmu Jack Strong

A Zacharski?

ocenił(a) film na 8

Film o Zacharskim byłby o wiele bardziej ciekawy

ocenił(a) film na 7
husar49

Na podstawie książki Zacharskiego mógłby powstać całkiem ciekawy film, nie wiem jak w porównaniu z Jackiem Strongiem.

ocenił(a) film na 7
husar49

tez w sumie spoko, ale ja to czekam na film o Pileckim, to jest dopiero materiał na film

ocenił(a) film na 9
pacjent

Jest spektakl teatru telewizji "Śmierć rotmistrza Pileckiego" całkiem niezły. http://www.youtube.com/watch?v=S7zKSiSm784

ocenił(a) film na 7
MateuszS2010

widzialem, bardzo udany, ale mi chodzi o akcje w czasie wojny, szczególnie o Auschwitz

ocenił(a) film na 7
pacjent

Właśnie, rotmistrz Pilecki to jest bezapelacyjnie bohater, ale na razie brakuje kogoś kto by się tym zajął i nie zepsuł materiału. Z powodu jego działalności nie da się znaleźć jego ciemnych stron, a Pasikowski uwielbia postacie kontrowersyjne, dlatego raczej on tego tematu nie zrealizuje.

ocenił(a) film na 7
przemyslaw18

Ten film musieliby nakręcić amerykanie, u nas zwyczajnie takich filmów sie nie robi, własnie chodzi o to żeby w filmie było dużo patosu, a sama fabuła do przesady gloryfikowała działania bohatera.Powinna być akcja, akcja i jeszcze raz akcja, wybuchy, intryga, strzelaniny, pościgi. Nawet jeśli niekoniecznie miałoby to być zgodne z prawda. Moim zdaniem potrzeba nam takiego filmu, chyba już każdy ma dosyć tego użalania się nad sobą, jaki tan naród biedny, czy nadmiernej, ciągłej krytyki. Przydałby się film który krzepiłby serca, ale pozytywnie, a nie ciągła zamułka...

Powinna to być mega duża produkcja warta miliony dolarów, bo historia, a przede wszystkim postać na ta to zasługuje.

ocenił(a) film na 7
pacjent

Właśnie, dość martyrologii narodu polskiego. Ostatnie filmy, które oglądałem o historii to "Katyń" i "Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł". Czy nie mamy żadnych tematów godnych nakręcenia?
Z tymi pościgami to dla mnie byłoby za dużo, ale jego życie było dość ciekawe by je pokazać w oryginale i gdyby podjąłby się tego jakiś aktor i reżyser którzy wejdą w ten kanon patosu, bo ciężko o tym mówić bez patosu przynajmniej mi, ale warto byłoby nawet gdyby to miała być polska produkcja, ale z porządnym budżetem.

husar49

A ja bym wolałbym, żeby postać Zacharskiego została umieszczona w nowym filmie Star Wars. Taki szpieg.

ocenił(a) film na 8
husar49

Jak najbardziej film o Zacharskim powinien powstać. Warto przeczytać obydwie jego książki, są naprawdę ciekawe!

MichuG

O Zacharskim nie pozwolą nakręcić ( nasze władze obecne i przyszłe) bo za duzo brudów trzeba by było pokazać i to niedawnych ( bynajmniej z drugiego tomu).
A jak by już nakręcili to pewnie upiększoną, pomijającą wiele wątków wersje
Za 20, 30 lat nikt tego nie zablokuje wiec lepiej poczekać

ocenił(a) film na 7
ostry119

Czyli drugi tom jest równie ciekawy jak pierwszy? O czym ogólniej bez zdradzania szczegółów jest?

ocenił(a) film na 8
przemyslaw18

Tak pokrótce dotyczy polityki i szpiegostwa. Jest świetnie napisana i naprawdę wciąga czytelnika. Zobacz sobie jeszcze tutaj:
http://znam.to/recenzje/12172/Rosyjska-ruletka---Marian-Zacharski

ocenił(a) film na 7
MichuG

Dzięki postaram się przeczytać jak najszybciej, ale mam 2 pytania, akcja w Iraku to tzw. operacja samum? Na którym roku kończy się książka?

husar49

A który z naszych znakomitych aktorów miałby odwagę wcielić się w postać Zacharskiego? Może sam Zacharski. :D