PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463455}

Istota

Splice
2009
5,2 41 tys. ocen
5,2 10 1 41341
4,7 13 krytyków
Istota
powrót do forum filmu Istota

som sex!!!

użytkownik usunięty

co to było!! som sex!! dupcze....ze stworami....!!!! BEZNADZIEJA!!! ZAWIODŁAM SIĘ!!!
A hasło na koniec filmu: chce być w tobie to naprawdę było "idealne" patrząc na to że tam każdy z każdym...jak w modzie na sukces!!!

ocenił(a) film na 4

te hasło "chcę być w tobie" wogóle nie pasowało do całości, bo przez cały film "istota" nie potrafiła wypowiedzieć ani jednego słowa tylko jakiś pisk a tu nagle taki głupi tekst. Żenada.

ocenił(a) film na 6
raziel85_2

Zauważ, że małe dziecko też na początku nic nie umie powiedzieć ; P Dren przecież ciągle się rozwijała, więc dopiero z czasem zaczynała coś mamrotać, poza tym wcześniej powiedziała "Elsa", trochę niezgrabnie, ale zawsze coś ; D

Poza tym ta scena (między gatunkowy sex) przesłoniła wam cały film i tylko pod kątem tej sceny oceniacie ten film, co mnie trochę denerwuje. Myślę, że gdyby ją wyciąć, to ocena podskoczyła by w górę. Tą scenę można by rozpatrywać pod kątem chęci przedłużenia gatunku typowej dla każdej rasy xD

ocenił(a) film na 5
Liriam

Jak tu wszedłem to widzę mnóstwo tematów w których ludzie zwierzają się z tego, jak to ich obrzydziło i w ogóle fee :]
Tu sobie przypominam jak ludzie przy Watchmen latali po forum jak nawiedzeni, że oni nie będą oglądać penisów nagich niebieskich olbrzymów :P w ogole co to było, co za bezsens etc.
Po prostu "nagle się okazało że mamy masę wrażliwców" jak pisze niżej Plantum.

[SPOILER]
Skoro w filmie naukowcy stworzyli istotę na bazie genów człowieka wzbogaconą o śmietankę genów zwierzęcych, to jasne że otrzymali coś więcej niż futrzaka, ale mniej niż każdy z nas. Stąd możliwość silnej interakcji i inteligencji istoty Dren, z drugiej strony jej zwierzęca strona silnych instynktów.
Skoro rozwijała się bardzo szybko, w ekspresowym tempie, to chyba normalne że także szybko doszła do etapu odczuwania i zaspokajania chuci (zwierzęcej, specjalnie tak to nazywam). Skoro w większości była jak człowiek, to nic dziwnego, że chciała stosunku z człowiekiem. A skoro miała kontakt tylko z tą dwójką...
Dlatego nie dziwię się, że doszło do tego co widzieliśmy, zwłaszcza gwałt na koniec jest oczywisty. Dlaczego nasz doktor dał się "uwieść" istocie, tego nie wiem. Zwierzęce feromony? :)

A czy ogólnie to fabularnie miało sens, to już inna kwestia. Ja nie narzekam, w każdym innym skończyłoby się tak, że ona wymknęła by się spod opieki, narobiłaby bałaganu, zjawiło by się wojsko i ją zabiło przy aktywnym sprzeciwie `rodziców`. Czy coś w ten deseń ;p

ocenił(a) film na 1
Muszrom

Może to dlatego, ze Dren miała geny jego żony.

ocenił(a) film na 7
Muszrom

Tyle komentarzy przeczytałam i w końcu trafiłam na Twój. Jakby wszyscy "wykształceni"'zapomnieli, że nadrzędną cechą i intuicyjnym nakazem wszystkich gatunków jest przetrwanie i namnażanie swojego gatunku- dlatego niektóre zwierzęta kopulują z wielką ilością samic, dlatego te bezmózgie i najkrócej nawet żyjące spędzają życie na kopulacji i dlatego istota chciała instynktownie i podświadomie się rozmnożyć. Nie z miłości, ale z instynktu i natury. Ot co. I nie ma co kombinować i wymyślać wytłumaczeń bo jest ono najprostsze.

ocenił(a) film na 5
kat_g

No właśnie, podzielam powyższe i podtrzymuję wcześniejszą opinię. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 3
Liriam

Zapraszam do mojego topiku w szczycie spisu forów o Istocie.Obnażam tam całą głupotę tego filmdła

ocenił(a) film na 5
Liriam

jakby wyciąć scenę sexu międzygatunkowego to nie było by zmiany płci u istoty - zauważ, że wcześniejszy sex był katalizatorem zmiany płci - u tych stworków z początku filmu i u istoty

raziel85_2

...faktycznie,ta końcówka to przegięcie..wszak istota nie rozmawiała :-D

ocenił(a) film na 3

... nagle się okazało że mamy masę wrażliwców....

ocenił(a) film na 7
plantum

... i znawców "oceniaczy". A jak wykrzykują. Pewnie po to, żeby wszyscy ich "usłyszeli". Pisownia też na "akademickim" iście poziomie. To jest właśnie "żenada".

ocenił(a) film na 4
sab1970

Taki jesteś do przodu?

ocenił(a) film na 7
PFMH

W sensie?

użytkownik usunięty
sab1970

A tobie brakuje normalnych określeń do opisywania swoich myśli? Wszystko musisz brać w cudzysłów? Sądzisz, że to nadaje twoim wypowiedziom wydźwięk na jakimś wyższym poziomie? Czyli bogactwo twojego słownictwa też na AKADEMICKIM POZIOMIE raczej nie jest, skoro nie potrafisz napisać ani jednego zdania, gdzie cudzysłów nie byłby konieczny. Naucz się pisać normalnie i używać odpowiednich słów, zamiast nieodpowiednie brać w cudzysłów, bo wypociny, które tu zamieszczasz to dopiero ŻENADA.

"...patrząc na to że tam każdy z każdym...jak w modzie na sukces!!!"
DOKLADNIE!!! xD

ocenił(a) film na 6
Branka

Oj tam oj tam Delphine Chanéac - fajna z niej laska i tyle. Nawet jako stworek była dobra.

teged

Szpilam wszedl na Wyzszy poziom Aktorstwa :D ... ostro ja przyatakowal :P

ocenił(a) film na 5
whiskas

buhahahahaahahaha - no fakt

ocenił(a) film na 1

;ooooo szok
w życiu czegoś takiego nie oglądałam. beznadzieja !

ocenił(a) film na 4

dokładnie szok zboczone, że niby człowiek z tym "czymś" obleśne ...
Ocena: 4/10

dekota1

co chcesz miala fajny ogon ;p duze oczy ;) do tego wydepilowana ;p nie byla zla :P

użytkownik usunięty
whiskas

Dajcie spokój stworki ;) palicie pewnie papierosy, ja bym raczej nie zbliżył ust do twoich (zółte zgnite zęby) więc daj spokój ten "stworek" to dla mnie większy kąsek niż większosc kobiet "śmierdzących szmacic" polskich :) Idż zakup perfum za 200zł może złapiesz na to jakiegoś idiotę a raczej na pewno idiotów wysyp :)

cable guy - przykro, że masz takie życie, że spotykasz tylko "smierdzące szmacice". Może czas zmienic towarzystwo?Pozdrawiam i życzę szczęscia :D

ocenił(a) film na 3

Biedaku. Chyba o czymś to świadczy, że spotykają Cię tylko "śmierdzące szmacice".

whiskas

i tu się sprawdza powiedzenie: nieważne jaki potwór, byle miał otwór ;P

gosiek_mucha

A jak przyjdzie ochota, to i pies kota wyłomota:))))))))

użytkownik usunięty
Lacy_Laplante

O rany... :-D

ocenił(a) film na 3
whiskas

tak ale była zwierzęciem...i przybraną córką a dodatkowo jakby dzieckiem.Jeszcze mało? :-D

Cadavera

...czy jeśli nie doszłoby do gwałtu przez męskiego Dren na Elsie i sprawy potoczyły by się inaczej np.Clive zapładnia żeńską dren i "rodzi się" czy też wykluwa (!) następny,bardziej "ludzki" mutant to czy miało by to wpływ na odbiór filmu...?Pytanie czysto teoretyczne..

ocenił(a) film na 3
Tamilina

film byłby dla mnie równie niemądry i nie do przyjęcia.Nawet wycinając WSZYSTKIE aspekty seksualne. dałabym filmowi max 5 bo jest to stek bzdur z naukowego i etycznego punktu widzenia o czym pisze w innym forum na stronie filmweba

Cadavera

a film "Obcy"...?

ocenił(a) film na 3
Tamilina

Znam i owszem :-) ale na temat fabuły trudno mi się wypowiadać bo jej nie pamiętam.Jesli zaś chodzi o samą idee rozwoju Aliena i jego biologii zawsze mi się to podobało.Zacznijmy od tego ze alien nie jjest na ślepo pozklejany z genów różnych zwierząt (tak i mam wierzyc w to ze Dren mogła zyc jako stworzenie z elementow zwierzat zmienno i stałcieplnych odzywianych krwią i hemolimfą?) Alen wyewoluował a ewolucja uzasadnia logicznie wszystkie zmiany.

ocenił(a) film na 3
Tamilina

Prosze przeczytaj dlaczego to filmidło mnie drażni
http://www.filmweb.pl/film/Istota-2009-463455/discussion/3+10+Wi%C4%99kszej+bzdu ry+i+bardziej+spaczonego+filmu+chyba+nie+ma,2300065

ocenił(a) film na 8

A krynia1988 elementarz w szkole miała?

użytkownik usunięty
thorgal75

No niestety trudne przepchac się przez ten tłum "szmacic" by wyfiltrowac coś ciekawego :) życzę powodzenia napalonym młodzieńcom szukających fajnej dziewczyny. To samo tyczy się facetów nawet w wieku 13-15 lat nie potrafi pały w gaciach trzymac.

użytkownik usunięty
thorgal75

thorgal75 : "starsze" roczniki jak np 1975 na pewno miały w szkole elementarz. Niestety roczniki młode (1988):P elementarzy już w szkołach nie miały
Tak więc jesteś nie na bierząco :D

ocenił(a) film na 8

Nie zaczaiłaś przenośni więc sama nie jesteś na bieżąco :) I droga kryniu1988 wszystko byłoby fajnie gdyby nie to nieszczęsne ''bierząco'' :(