PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491715}
7,4 248 tys. ocen
7,4 10 1 248068
6,8 53 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

byłem na Iron-man 3 w wersji 3D (nie miałem wyjścia) Ale cała frajdę z efektu odbierały mi niedopasowane do mnie uniwersalne okulary 3D w multikinie. A tak fajnie oglądało mi się Avengers w Heliosie a najlepsze okulary były w Cinemacity (byłem na "W szczękach rekina") Po seansie pozwolono mi zatrzymać okulary. Czy mogę użyć tych okularów do innych produkcji 3D w innych kinach skoro dawały mi największy komfort oglądania. Czy efekt 3D będzie tak samo widoczny? Czy ktoś kiedyś tak próbował? Od czego to zależy? I czy same kina na to pozwalają?

ocenił(a) film na 8
orsonfilm

W kinach Cinema City efekt efekt 3D jest widzom prezentowany dzięki technologi MasterImage. I dla tej techniki produkują okulary, które otrzymałeś w kinie CC. Nie wiem jak w Multikinie, ale jeśli jest to ta sama technologia to jak najbardziej będą pasować.

lakiluk1989

W Multikinie jest Dolby 3D.

orsonfilm

A ja mam pytanie dotyczące 3D, ale nie będę zakładał drugiego tematu. Byłem wczoraj w Multikinie i była tylko wersja 3D, więc nie było wyboru. Nie wiem czy to problem z moim wzrokiem, czy ta technologia jest tak badziewna, bo jedyny efekt jaki widziałem to płatki śniegu "wpadające do oka". Na Immortals to samo. Żadnego efektu nie zauważyłem (poza bolącymi oczami).

ocenił(a) film na 7
Prisonbull

Ja byłam w Imaksie i żadnych efektów sobie nie przypominam, więc w tym wypadku obstawiam, że w filmie po prostu są badziewne. Dla porównania Avengersi i w IMAX, i standardowym Cinema City prezentowały się całkiem przyzwoicie. W Multikinie chyba nawet nie byłam na filmie 3D, więc nie wiem jak tam wygląda ta technologia.

ocenił(a) film na 7
orsonfilm

Ja już tyle razy przejechałem się na 3D w kinie, a najbardziej na Hobbicie i zawsze sprawdzam na początku filmu czy okulary są dobrze zrobione zakładając noskiem do góry. Jal narazie zdarzyło mi się to 2razy w Gdańskim CC.