PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491715}
7,4 248 tys. ocen
7,4 10 1 248068
6,8 53 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Koniec

ocenił(a) film na 7

Czy to, że Stark miał operację i wyjął sobie wszystkie odłamki i wyrzucił elektromagnes, to znaczy,
że już nie ma Iron Mana???

ocenił(a) film na 8
Darth__Envious

Teraz zapewne powstanie część w której Tony Stark będzie sam w sobie zbroją dzięki Extremis.

ocenił(a) film na 7
JTotaku

Ale jak to dzięki Extremis? To Stark miał w sobie tego wirusa? I jaki on ma wpływ na zbroję?

Darth__Envious

W filmie stark nie ma wirusa Extrims.
W komiksie ten wirus nieco inaczej modyfikował zdolności nośiciela i włąściwie dzięki niemu Stark mógł kontrolować zbroję dzięki umysłowi, miał przez to zmniejszyć czas reakcji. Tutaj w filmie Extrims jest mu zbędne, bo jak widać ten "syn marnotrawny" mark 42 jest sterowany umysłem dzięki technologi starka, nie modyfikacjom w jego ciele.

ocenił(a) film na 7
roach22

Już rozumiem. Dzieki wielkie ;D

ocenił(a) film na 5
Darth__Envious

Na sam koniec napisów końcowych napisali, że "Tony Stark powróci jako Iron Man", więc sam już nie wiem.

ocenił(a) film na 7
spyke122

Pewnie chodzi o Avengers 2

ocenił(a) film na 9
Darth__Envious

Niekoniecznie. Tony Stark poniekąd scalił się ze skafandrem (przywoływanie Iron Mana przez sen itp.), więc tutaj odłamki nie mają większego znaczenia. Myślę, że końcowe sceny to po prostu klamra do jego opowieści o własnych demonach. Przez dwie części żył z tymi odłamkami w klatce i "utrzymywał się" przy życiu przy pomocy reaktora. Może trochę ze strachu, kto wie? Chodzi o to, że Stark zaczął wychodzić naprzeciw tym swoim słabościom i chyba głównie o to tu chodzi, ale (jeśli dobrze pamiętam) i tak na końcu powiedział "I am Iron Man", więc nie ma się co martwić ;)

ocenił(a) film na 7
pensivelane

Aaa... To super. Dzieki :D