PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491715}
7,4 248 tys. ocen
7,4 10 1 248068
6,8 53 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Witam czy wy też mieliście żółte napisy ?
Uprzedzam byłem trzeźwy ;)
Pytam bo tak było w krewetce w Gdańsku.
Po seansie czułem się jak bym oglądał piracką wersję !!!
Nawet było napisane kto odpowiada za napisy nigdy czegoś takiego nie było !!!

adamp2009

Ja nie byłem w cinema city ale byli już tacy co o tych napisach żółtych pisali. Wniosek jest jeden, wszyscy chodzą narąbani na Iron Mana...

adamp2009

Żółte są przynajmniej bardziej widoczne. Ostatni raz miałem takie na ostatnich Piratach z Karaibów ;)

użytkownik usunięty
Puchy11

Też ostatnio miałem takie napisy na Piratach :-)

ocenił(a) film na 8
adamp2009

Wydaje mi się że jak film jest w 3D to jest z żółtymi napisami, miałem tak raz na filmie 3D, do tej pory widziałem dwa ale drugi miał dubbing.

ocenił(a) film na 7
adamp2009

żółte napisy nie męczą tak oczu przy filmach 3d, zawsze wydawało mi się, że specjalnie dają taki kolor, chociaż nie zawsze są stosowane...

ocenił(a) film na 7
dziewiona

a no i z żółtymi spotykałam sie zawsze w cinema city, wiec to norma nie martw się :P

ocenił(a) film na 10
dziewiona

Ja nigdy

ocenił(a) film na 8
dziewiona

ma nie męczyć oczu na 3D ale ja tam żadnej sceny w 3D nie widziałam :P

ocenił(a) film na 7
ocet_ryzowy

też racja xD

ocenił(a) film na 9
adamp2009

Ja też trafiłam na wersję z zółtymi napisami, a byłam w multikinie w warszawie;)

ocenił(a) film na 6
adamp2009

Ja byłem w Imaxie w Poznaniu na 3D i napisy też były żółte ;)

ocenił(a) film na 7
adamp2009

W Heliosie również były żółte napisy,początkowo dziwnie to wyglądało,ale z czasem przyzwyczaiłem się do nich.

ocenił(a) film na 7
adamp2009

Byłem w Heliosie i były żółte. Mnie osobiście one denerwują.

ocenił(a) film na 9
Karolexification

Też u mnie w Heliosie żółte. Ale chyba dzieki nim oczy mnie w ogole nie nie bolaly. bo jak bylem ostatnio na Parku Jurajskim to strasznie oczy bolaly.

ocenił(a) film na 8
adamp2009

1. odkąd pamiętam w filmach kinowych z napisami zawsze na końcu podawali tłumacza napisów (w przypadku IM3 Jana Jakuba Wecsile, którego tłumaczenie wykorzystali też w dubbingu) i opcjonalnie firmę wklejającą napisy do filmu (zwykle to była FILM SERVICE, a w przypadku IM3 SDI Media Polska).
2. Żółte napisy robią do filmów 3D (na "Avatarze 3D " też były żółte) i dobrze, bo są bardziej czytelne podczas dynamicznych i/lub mocno kolorowych scen.