Kto uwaza, ze postac grana przez Shia LaBeouf okaze sie synem Indiego i Marion z czasow gdy mieli sie ku sobie w ,,Poszukiwaczach zaginionej Arki"? :) Ja mysle,ze tak a Wy?
Jak byś uważał oglądając zwiastun, wiedziałbyś, że Shia pyta się w pewnym momencie "Are you a teacher?", czyli nie zna go wcześniej.
Oczywiscie,ze go Indi nie bedzie od razu wczesniej znal swojego syna - taka, ,,niespodzianka" ma byc atrakcja tej czesci przygod Indiany. Tak przynajmniej mysle - a wkrotce zobaczymy czy sie nie myle... :) No, ale glosowanie cos nie mrawo idzie - za czy przeciw, Indi ma w tej czesci syna czy nie?
Jones
To napisz przynajmniej czy tresc ksiazki jest wedlog Ciebie fajna czy nie? :)
Hmm, sama fabula jest bardzo ciekawa ;]. Na pewno ciekawsza od ToD i LC.
Duzo humoru, bardzo duzo scen akcji - pod tym wzgledem 4. przewyzsza pozostale 3 czesci. To bedzie najwiekszy film roku.
Co wiecej - koniec filmu jest bardzo interesujacy :>.
Mam nadzieje, Jones, ze sie nie mylisz- ale sama ksiazka moze sopro roznic sie od filmu. Z jakiegos powodu czesto tak sie dzieje z nowelizacjami. Ja np. mialem swego czasu do czyniania z powiescia na motywach filmu ,,Zemsta Sithow" i sama ksiazka byla lepsza od filmu, ktory mial promowac wiec... pozostaje miec nadzieje, ze w tym przypadku bedzie inaczej i zarwon powiesciowy jaki filmowy Indi beda sobie rowni. :)
mutt wielliams uwazam ze bedzie synem Indiego
jak ktos chce znac spoiler to piszccie do mnie
p.s. jaka nagroda za trafienie?;P
Ignis87
jaka nagroda za trafienie
Arka przymierza, swiete kamienie Hindusow badź swiet Graal do wyboru! ;)
Ignis87
,,hmm? wolałabym Indiego ale z braku laku...;)"
O tym to juz musisz porozmawiac z Fordem, ale on teraz siedzi z ta swoja Allly McBeal wiec nie robil bym sobie nadzieji... ;) Ale dowodzi to, ze gosc wciaz sie dobrze trzyma i mlodo czuje - skoro zadaje sie z kobieta kilka razy mlodsza od siebie. Mam nadzieje, ze ta jego werwa przezlozy sie na jego kondycje w filmie. :)
A co do nagord slyszeliscie o konkursie gdzie wyslyajac pod numer 7228 SMS z wymyslonym tytulem filmu o Indim, ktorego akcja ma dziac sie w Polsce mozna wygrac miedzy innymi kapelusz pana archeologa? :)
wow niesłyszałam o takim konkursie, powiedz coś więcej o nim, a szkoda rozumiałabym jakby to była monicca bellucia ale ten kościotrup?niepasuje do niego zresztą on ma syna z mojego rocznika, ale on niedorównuje ojcu widziałam jego foty
OK, o konkursie przeczytalem na odwrocie ostatniej stronie magazynu o filmach HIT!, ktory darmowo rozdaja w mulitikinie. Gazetka zawiera kilka ciekawych szczegolow na temat produkcji nowego Indiany, a sam konkurs polega na wymysleniu nazwy nowego filmu o Indim, ktorego akcja miala by dziac sie w Polsce. ;) Bioracy udzial w wabazie wysylaja SMS na numer 7228: IJ i... ( nazwa tej czesci). Do wygrania: 10 nagroda odtwarzacz DVD i zetsaw filmow, 2) kapelusz i cyforwa ramka fotograficzna z motywem najnowszego filmu, 3) kapelusz, bat ;), soundtack, ksiazka. Jakos najmocniej ciagnie mnie do trzeciej nagordy- od dawna szukam takiego kapelusza a i reszta gadzetow na pewno by mi sie przydala. :)
mnie też ciągnie do tego kapelusza tez bym chciała taki, mój znajomy kupił w polskiej firmie wysyłkowej za 125 zl+ przesyłka<12zl>
UWAGA SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najnowsza seria przygód z jego udziałem rozpoczyna się na pustynnym południowym-wschodzie w 1957 roku - w samym apogeum Zimnej Wojny. Indiana i jego towarzysz Mac (Ray Winstone) właśnie wymknęli się z rąk sowieckich agentów i wracają do domu. Wkrótce potem Indiana Jones dowiaduje się od dziekana swojej macierzystej uczelni - Marshall College - i bliskiego przyjaciela (Jim Broadbent), że jego ostatnie wyczyny nie spodobały się przedstawicielom rządu, którzy naciskają na władze uniwersytetu, aby te usunęły profesora Jonesa z uczelni. Wyjeżdżając z miasta, Indiana spotyka zbuntowanego młodego człowieka Mutta (Shia LaBeouf), który mimo tego, że żywi do profesora sporą urazę, ma też propozycję, która może spodobać się żądnemu przygód archeologowi: jeśli pomoże on Muttowi w pewnej osobistej sprawie, chłopak naprowadzi go na ślad Kryształowej Czaszki z Aktor, legendarnego przedmiotu fascynacji, przesądów i lęków.
Indiana i Mutt wyruszają do najbardziej odległych zakątków Peru - krainy starożytnych grobowców, zapomnianych odkrywców i złotego miasta - szybko jednak zdają sobie sprawę z tego, że nie są sami. Na trop Kryształowej Czaszki wpadli także sowieccy agenci pod wodzą zimnej jak lód i porażająco pięknej Iriny Spalko (Cate Blanchett). Sowieci wierzą, że odkrywając tajemnice czaszki będą mogli zapanować nad światem. Profesor Jones i jego młody towarzysz muszą szybko znaleźć sposób na pokrzyżowanie szyków bezlitosnym Sowietom i powstrzymanie ich przed zagarnięciem obdarzonej nadprzyrodzoną mocą Kryształowej Czaszki.
zRóDłO - CINEMA-CITY.PL wIęC JUZ CHYBA JASNE żE TO NIE JEST JEWGO SYN :>
arkadzik
Skoro ten mlody to nie jest syn Indiany to nie widze specjalnego sesu by wprowadzac postac mlodego awanturnika- ja wciaz obstawiam, ze nowy Junior bedzie synem starego Juniora Jones'a! :)