PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33392}

Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
2008
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 144457
5,1 55 krytyków
Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki
powrót do forum filmu Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki

Kto uwaza, ze postac grana przez Shia LaBeouf okaze sie synem Indiego i Marion z czasow gdy mieli sie ku sobie w ,,Poszukiwaczach zaginionej Arki"? :) Ja mysle,ze tak a Wy?

Picard

Jak byś uważał oglądając zwiastun, wiedziałbyś, że Shia pyta się w pewnym momencie "Are you a teacher?", czyli nie zna go wcześniej.

ocenił(a) film na 9
nib187

a co ma do tego czy znał go wcześniej czy nie?

ocenił(a) film na 4
fenix

Oczywiscie,ze go Indi nie bedzie od razu wczesniej znal swojego syna - taka, ,,niespodzianka" ma byc atrakcja tej czesci przygod Indiany. Tak przynajmniej mysle - a wkrotce zobaczymy czy sie nie myle... :) No, ale glosowanie cos nie mrawo idzie - za czy przeciw, Indi ma w tej czesci syna czy nie?

ocenił(a) film na 7
Picard

Nie ma co sie bawic w zgadywanki. Do premiery pozostalo niewiele dni ;).

użytkownik usunięty
Picard

czy nasze gosy mają jakikolwiek wpływ na przedmiot referendum?

ocenił(a) film na 10

Już był poruszany ten temat, poczekajmy do premiery :>

ocenił(a) film na 9
arkadzik

hehe, i czuję że ktoś tu piwo przegra ;-)

ocenił(a) film na 7
fenix

Znam odpowiedz, bo przeczytalem nowelizacje ksiazki ;).

Wiecej nie powiem ;].

ocenił(a) film na 4
Jones

Jones

To napisz przynajmniej czy tresc ksiazki jest wedlog Ciebie fajna czy nie? :)

ocenił(a) film na 7
Picard

Hmm, sama fabula jest bardzo ciekawa ;]. Na pewno ciekawsza od ToD i LC.

Duzo humoru, bardzo duzo scen akcji - pod tym wzgledem 4. przewyzsza pozostale 3 czesci. To bedzie najwiekszy film roku.

Co wiecej - koniec filmu jest bardzo interesujacy :>.

ocenił(a) film na 10
Jones

Taaa zobaczymy kto ??:> Niech wygra lepszy

ocenił(a) film na 4
arkadzik

Mam nadzieje, Jones, ze sie nie mylisz- ale sama ksiazka moze sopro roznic sie od filmu. Z jakiegos powodu czesto tak sie dzieje z nowelizacjami. Ja np. mialem swego czasu do czyniania z powiescia na motywach filmu ,,Zemsta Sithow" i sama ksiazka byla lepsza od filmu, ktory mial promowac wiec... pozostaje miec nadzieje, ze w tym przypadku bedzie inaczej i zarwon powiesciowy jaki filmowy Indi beda sobie rowni. :)

ocenił(a) film na 7
Picard

Mysle, ze co do glownych rzeczy, film bedzie zawieral to samo.

ocenił(a) film na 10
Picard

mutt wielliams uwazam ze bedzie synem Indiego
jak ktos chce znac spoiler to piszccie do mnie
p.s. jaka nagroda za trafienie?;P

ocenił(a) film na 4
ignis_2

Ignis87

jaka nagroda za trafienie

Arka przymierza, swiete kamienie Hindusow badź swiet Graal do wyboru! ;)

ocenił(a) film na 10
Picard

hmm? wolałabym Indiego ale z braku laku...;)

ocenił(a) film na 7
ignis_2

Ozesz Ty, cicho siedz! :P Nie po to mowilem to w tajemnicy!

Jones

ja nie zdradze tego spoilera

ocenił(a) film na 10
Jones

Jones cicho siedzę ani mru mru już:P <za krótki;/>

ocenił(a) film na 4
ignis_2

Ignis87
,,hmm? wolałabym Indiego ale z braku laku...;)"

O tym to juz musisz porozmawiac z Fordem, ale on teraz siedzi z ta swoja Allly McBeal wiec nie robil bym sobie nadzieji... ;) Ale dowodzi to, ze gosc wciaz sie dobrze trzyma i mlodo czuje - skoro zadaje sie z kobieta kilka razy mlodsza od siebie. Mam nadzieje, ze ta jego werwa przezlozy sie na jego kondycje w filmie. :)
A co do nagord slyszeliscie o konkursie gdzie wyslyajac pod numer 7228 SMS z wymyslonym tytulem filmu o Indim, ktorego akcja ma dziac sie w Polsce mozna wygrac miedzy innymi kapelusz pana archeologa? :)

ocenił(a) film na 10
Picard

wow niesłyszałam o takim konkursie, powiedz coś więcej o nim, a szkoda rozumiałabym jakby to była monicca bellucia ale ten kościotrup?niepasuje do niego zresztą on ma syna z mojego rocznika, ale on niedorównuje ojcu widziałam jego foty

ocenił(a) film na 4
ignis_2

OK, o konkursie przeczytalem na odwrocie ostatniej stronie magazynu o filmach HIT!, ktory darmowo rozdaja w mulitikinie. Gazetka zawiera kilka ciekawych szczegolow na temat produkcji nowego Indiany, a sam konkurs polega na wymysleniu nazwy nowego filmu o Indim, ktorego akcja miala by dziac sie w Polsce. ;) Bioracy udzial w wabazie wysylaja SMS na numer 7228: IJ i... ( nazwa tej czesci). Do wygrania: 10 nagroda odtwarzacz DVD i zetsaw filmow, 2) kapelusz i cyforwa ramka fotograficzna z motywem najnowszego filmu, 3) kapelusz, bat ;), soundtack, ksiazka. Jakos najmocniej ciagnie mnie do trzeciej nagordy- od dawna szukam takiego kapelusza a i reszta gadzetow na pewno by mi sie przydala. :)

ocenił(a) film na 10
Picard

mnie też ciągnie do tego kapelusza tez bym chciała taki, mój znajomy kupił w polskiej firmie wysyłkowej za 125 zl+ przesyłka<12zl>

ocenił(a) film na 10
ignis_2

UWAGA SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Najnowsza seria przygód z jego udziałem rozpoczyna się na pustynnym południowym-wschodzie w 1957 roku - w samym apogeum Zimnej Wojny. Indiana i jego towarzysz Mac (Ray Winstone) właśnie wymknęli się z rąk sowieckich agentów i wracają do domu. Wkrótce potem Indiana Jones dowiaduje się od dziekana swojej macierzystej uczelni - Marshall College - i bliskiego przyjaciela (Jim Broadbent), że jego ostatnie wyczyny nie spodobały się przedstawicielom rządu, którzy naciskają na władze uniwersytetu, aby te usunęły profesora Jonesa z uczelni. Wyjeżdżając z miasta, Indiana spotyka zbuntowanego młodego człowieka Mutta (Shia LaBeouf), który mimo tego, że żywi do profesora sporą urazę, ma też propozycję, która może spodobać się żądnemu przygód archeologowi: jeśli pomoże on Muttowi w pewnej osobistej sprawie, chłopak naprowadzi go na ślad Kryształowej Czaszki z Aktor, legendarnego przedmiotu fascynacji, przesądów i lęków.

Indiana i Mutt wyruszają do najbardziej odległych zakątków Peru - krainy starożytnych grobowców, zapomnianych odkrywców i złotego miasta - szybko jednak zdają sobie sprawę z tego, że nie są sami. Na trop Kryształowej Czaszki wpadli także sowieccy agenci pod wodzą zimnej jak lód i porażająco pięknej Iriny Spalko (Cate Blanchett). Sowieci wierzą, że odkrywając tajemnice czaszki będą mogli zapanować nad światem. Profesor Jones i jego młody towarzysz muszą szybko znaleźć sposób na pokrzyżowanie szyków bezlitosnym Sowietom i powstrzymanie ich przed zagarnięciem obdarzonej nadprzyrodzoną mocą Kryształowej Czaszki.

zRóDłO - CINEMA-CITY.PL wIęC JUZ CHYBA JASNE żE TO NIE JEST JEWGO SYN :>

ocenił(a) film na 7
arkadzik

Nic nie powiem, ale przekonasz sie w kinie ;).

ocenił(a) film na 4
Jones

arkadzik

Skoro ten mlody to nie jest syn Indiany to nie widze specjalnego sesu by wprowadzac postac mlodego awanturnika- ja wciaz obstawiam, ze nowy Junior bedzie synem starego Juniora Jones'a! :)

użytkownik usunięty
Picard

ja tam mówię, że jest, a ja mam zawsze rację.

<jgpwjptpwj>